Cerkvena statistika

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
se strinjam, ampak....

postopek bi moral biti sledeč.
načrtovanje oz projekcija stanja na dan..1.1.2018 recimo.
do takrat pripraviti zakonodajo in vse na popolni obrat. in implementirat. se pravi danes imaš to, po tej shemi boš do 2018 imel to, potem pa takole naprej.

je težko, a gre.

podjetniki letno načrtujejo izid poslovanja za prihodnje leto, naslednjih 5 in se odločajo za investicije, širitve, nove produkte itd.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Uvede naj se cerkveni davek po zgledu Nemčije pa bo hitro jasna slika...
evil.gif

Ne. Naši birokrati, pametni kot so, bodo uvedli davek za vse. Kot recimo RTV naročnino.

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
Najbolj pa na tabli moti tiste, ki s'cerkvijo nimajo nič, motijo jih tisti, kateri dajo kakšen evro RKC-ju...

ja, saj imaš morda celo prav, med njimi sem se našel. ker sem doživel, da je prišel k tastu in tašči njen (taščin) brat da mu posodita denar za novega golfa.vračal je sedem let. kasneje sem pa izvedel, da se je ven metal, češ da je dal za farovž pet jurjev in da bi se spodobilo, da bi tudi onadva dala toliko. prekleta p**da farška

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik emirATes pravi:
Najbolj pa na tabli moti tiste, ki s'cerkvijo nimajo nič, motijo jih tisti, kateri dajo kakšen evro RKC-ju...

ja, saj imaš morda celo prav, med njimi sem se našel. ker sem doživel, da je prišel k tastu in tašči njen (taščin) brat da mu posodita denar za novega golfa.vračal je sedem let. kasneje sem pa izvedel, da se je ven metal, češ da je dal za farovž pet jurjev in da bi se spodobilo, da bi tudi onadva dala toliko. prekleta p**da farška
Bentiš, pa kako je to možno, da gredo župniki zmeraj denar ravno komuniste in antikriste fehtat?
K men ni še noben far prišel denar prosit. Pa bi ga mu rad dal.

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

Bentiš, pa kako je to možno, da gredo župniki zmeraj denar ravno komuniste in antikriste fehtat?

..pa sej ni fajmošter, no, sam farški podrepnik je. morš vse počas prebrat...

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
jaz nimam nič in dajem denar

kater slovenec ne da nič cerkvi? tut kučan da.

Ja, vidiš, saj tudi jaz nimam nič naprimer z ZZB za vrednote NOB pa vseeno dajem denar na tak način, kot ti praviš. Če se že gremo, tudi oni so svojevrstna organizacija vernikov in tudi za njih bi potem morali uvesti posebni davek, mar ne? Pa še za financiranje marsikoga drugega, kot je že @pepe napisal.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:

Ja, vidiš, saj tudi jaz nimam nič naprimer z ZZB za vrednote NOB pa vseeno dajem denar na tak način, kot ti praviš. Če se že gremo, tudi oni so svojevrstna organizacija vernikov in tudi za njih bi potem morali uvesti posebni davek, mar ne? Pa še za financiranje marsikoga drugega, kot je že @pepe napisal.
Ne samo davek, tudi zajedavske penzije vzet in izterjati vračilo za vsa leta nazaj vključno z zamudnimi obrestmi.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj glih v tem je problem. Borčevske penzije je treba ukinit, ker borcev praktično ni več. To kar se zdaj izplačuje pod imenom "borčevska penzija" naj se preimenuje v "zločinski dodatek". In se ga seveda tudi takoj ukine.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa Presneto borčevske penzije... A te tako peče da je nisi dobil? Sedaj, ko se tako ven mečeš tudi ne... Pa tam kjer si delal niso tako navdušeni nad tvojimi izpadi...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa Presneto borčevske penzije... A te tako peče da je nisi dobil? Sedaj, ko se tako ven mečeš tudi ne... Pa tam kjer si delal niso tako navdušeni nad tvojimi izpadi...
In zakaj mene ne bi smele motit borčevske penzije?
A vas pa lahko motijo prostovoljni prispevki, ki jih mi prostovoljno nosimo v cerkev?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Penzije so obdavčene, cerkev ne plačuje davkov od tistega kar verniki znosite v pušco in fajmoštru v žep. Ali naj se skinejo s proračuna (prispevki, zavarovanje, osrba verskih objektov) ali pa naj od vsake pizdarije plačajo davek kot ga moramo zaposleni,

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

vedo da si na navadna škrtica... še svojim ne daješ. zgleda prej dobijo denar od komunajzerja kod od tebe.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
V našem kraju so velike težave s preveliko množičnostjo. K verouku hodi nekje 90 % osnovnošolcev v kraju, prav toliko jih pride do birme. 10 % kraja so tako ali tako priseljenci kot drugje po Sloveniji, ki so druge vere. Zato smo morali v kriznih časih zgraditi nov župnijski dom, ker > 400 otrok moraš nekako razporediti v učilnice skozi teden. Da moraš mašo naročiti nekaj mesecev prej, da prideš na vrsto približno ob želenem terminu, je vsakemu v župniji tako ali tako jasno. Običajno je en novomašnik na 10 let. Študentov je seveda več, nekateri si med študijem premislijo, kar je pohvalno. Bolje da izstopi prej, kot da ni zvest zaobljubi in poklicu. To velja tudi za druge poklice in predvsem za zakonski stan.
No, seveda pa ta kraj ni na Dolenjskem, kjer ljudje še svojih prvih sosedov ne marajo, čeprav z njimi živijo že stoletja, ampak so malo druge polti.

No, da sosedje ne marajo patriota, me čisto nič ne preseneča...saj tudi hrušev ožig ni najbolj priljubljen
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Itak, če bi to šlo ustavno skozi, bi moral biti davek za vse, posameznik bi določil komu naj se izplača.
Osebno se mi cerkveni davek niti ne zdi nek bavbav in mi je razumljiv, če potem odpade pušica in plačevanje maš.

Stari, ti povem iz prve roke - ne odpade... Puščica še vedno potuje po cerkvi, kljub davku. Nemčija, Baden Württemberg.
Kako je pa s plačevanjem maš, pa ne vem, ker je tukaj nisem naročil.
Sicer pa tudi v Sloveniji ni uradnega plačevanja maš...
evil.gif

Se pa strinjam, da je tak način boljši, kot da država po bogve kakšnih merilih deli denar za cerkev...

imajo res nemci rešeno tako, da plačnikom davka ob določenih cerkvenih praznikih nato ni treba v službo?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Penzije so obdavčene, cerkev ne plačuje davkov od tistega kar verniki znosite v pušco in fajmoštru v žep. Ali naj se skinejo s proračuna (prispevki, zavarovanje, osrba verskih objektov) ali pa naj od vsake pizdarije plačajo davek kot ga moramo zaposleni,

a niso obdavčene samo penzije nad nekje 1100 evri?
confused-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ker so borčevske penzije obdavčene, to pomeni samo to, da moramo mi ostali državljani še več dat za te penzije. Torej še za davek. Ker te zločinske penzije z davkom vred plačujemo mi davkoplačevalci. Se pravi, še tolko slabše. Pa noben zločinc ki to penzijo dobi, računa ne izstavi.
A tebe moti tudi to, ker jaz klošarju kakšen € vržem, da ma za liter vina in snedvič? Te fejst moti to kam jaz svoj lastni denar razmečem?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ksz
Zelo zanimva temo. Na alterju vedno vzge
Ne sekirajte se prevec. Cez 20 let bo vse veliko boljse.

Nazadnje urejeno: