Cerkvena statistika

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39

Citat:
V poročilu Katoliške cerkve v Sloveniji za leto 2015 je bilo v Sloveniji ob koncu leta 2014 1.523.040 katoličanov, kar predstavlja 73,8 odstotka vseh prebivalcev. To število je sicer znatno večje od števila, zapisanega v uradnem popisu prebivalstva iz leta 2002, ko se je za katoličane izreklo 57,8 odstotka prebivalstva.

http://www.rtvslo.si/slovenija...-narasca/382678

Frajerji izpostavljajo neko svojo statistiko, privlečeno od bogvekje, samo da vlečejo denar. Kolikor je znano, dobi verska skupnost sredstva na podlagi števila "vernikov".To naši dobro plačani inštituti in ostali priskledniki kaj preverjajo ali gredo na prvo žogo?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Deloma.

Kolikor sem prebral njihovo poročilo navajajo take, kako bi rekel, neizrazite vire.

Vsekakor nedokazljive.

Zanimivo pri tem je, da imajo podatke v desetinkah %, ko jim novinarji zastavijo recimo vprašanje o tem, koliko je izstopov iz RKC, koliko imajo evidentiranih pedofilskih duhovnikov itn, njihovo vedenje odneha.

13. jul 2011
2.677
626
113
Popis 2002 je bil glede veroizpovedi velika manipulacija, ker je odstotek veroizpovedi prikazan kod delež izmed vseh prebivalcev, ne pa zgolj tistih, ki so na vprašanje odgovorili. To je, kot če bi na volitvah upoštevali število glasov glede na število volilnih upravičencev in ne glede na število veljavnih glasovnic.
Verjetno bo odstotek krščenih res nekje okrog 75%, se pa strinjam, da je veliko krščenih, ki niso več aktivni verniki. Po moje je aktivnih kristjanov nekje polovica, ampak to so zgolj ocene čez palec.
Sicer pa sem nekje prebral Stresovo izjavo, da bo v post modernem svetu kristjan le tisti, ki res ve zakaj je kristjan. Meni se to zdi fer in taka bi morala biti tudi strategija Cerkve - bolj delati na kvaliteti duhovne oskrbe, kot na kvantiteti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Uvede naj se cerkveni davek po zgledu Nemčije pa bo hitro jasna slika...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
evil.gif
Pa glih to ne bo jasna slika.
Če bo uveden cerkveni davek se bom jaz TAKOJ izpisal iz tega registra. Takoj! Vernik in katolik bom pa še zmeraj. In tudi župniku bom kakšen € še zmeraj nesel. Kot do zdaj. Kdo mi lahko to prepreči?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
evil.gif
Če bo uveden cerkveni davek se bom jaz TAKOJ izpisal iz tega registra. Takoj! Vernik in katolik bom pa še zmeraj. In tudi župniku bom kakšen € še zmeraj nesel. Kot do zdaj. Kdo mi lahko to prepreči?

V faco ti laže in obljublja nebesa, ki jih ni, ti pa to še plačaš
hysterical-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
evil.gif

hysterical-1.gif
Če je pekel, so tudi nebesa.
Boš pol povedal kdo laže, ko boš ti v peklu, jaz pa v nebesih.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
evil.gif

hysterical-1.gif
Če je pekel, so tudi nebesa.
Boš pol povedal kdo laže, ko boš ti v peklu, jaz pa v nebesih.

Tega noben ne more povedati
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Popis 2002 je bil glede veroizpovedi velika manipulacija, ker je odstotek veroizpovedi prikazan kod delež izmed vseh prebivalcev, ne pa zgolj tistih, ki so na vprašanje odgovorili. To je, kot če bi na volitvah upoštevali število glasov glede na število volilnih upravičencev in ne glede na število veljavnih glasovnic.
Verjetno bo odstotek krščenih res nekje okrog 75%, se pa strinjam, da je veliko krščenih, ki niso več aktivni verniki. Po moje je aktivnih kristjanov nekje polovica, ampak to so zgolj ocene čez palec.
Sicer pa sem nekje prebral Stresovo izjavo, da bo v post modernem svetu kristjan le tisti, ki res ve zakaj je kristjan. Meni se to zdi fer in taka bi morala biti tudi strategija Cerkve - bolj delati na kvaliteti duhovne oskrbe, kot na kvantiteti.

Število živorojenih otrok v letu 2014 je bilo 21165, krščenih 11620, se pravi slabih 55%.

Je pa razveseljujoč podatek, da število novomašnikov strmo pada. Leta 2014 so bili 4. stran 52)

Nekoliko preseneča, glede na to da je v letniku 10+ študentov. Izgleda da nekateri še med študijem pridejo k pameti.
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
V našem kraju so velike težave s preveliko množičnostjo. K verouku hodi nekje 90 % osnovnošolcev v kraju, prav toliko jih pride do birme. 10 % kraja so tako ali tako priseljenci kot drugje po Sloveniji, ki so druge vere. Zato smo morali v kriznih časih zgraditi nov župnijski dom, ker > 400 otrok moraš nekako razporediti v učilnice skozi teden. Da moraš mašo naročiti nekaj mesecev prej, da prideš na vrsto približno ob želenem terminu, je vsakemu v župniji tako ali tako jasno. Običajno je en novomašnik na 10 let. Študentov je seveda več, nekateri si med študijem premislijo, kar je pohvalno. Bolje da izstopi prej, kot da ni zvest zaobljubi in poklicu. To velja tudi za druge poklice in predvsem za zakonski stan.
No, seveda pa ta kraj ni na Dolenjskem, kjer ljudje še svojih prvih sosedov ne marajo, čeprav z njimi živijo že stoletja, ampak so malo druge polti.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Študenti in novomašniki niso ista zadeva, ne vem kje vidiš povezavo
grin1.gif

p.s.: ne glede na "pomanjkanje" novih kadrov, tudi kakega zavrnejo (poznam enega, ki ni prišel čez psihološke teste)
smirk-1.gif

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
791
39
28
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
evil.gif
Seveda za vse religije registrirane v sloveniji, ne samo krscansko