Evo, malo v premislek vsem pametnjakovičem, ki tako pljuvate po krščanstvu ...
"V vsem srednjem veku (v srednjem veku, ki ga je potrebno pomakniti daleč naprej v novi vek) je krščanstvo s svojim mogočnim delovanjem, ki je vseskoi prestopalo šibke meje kalejdoskopskih kraljestev in širilo velike in nikjer ukoreninjene tokove krščanske civilizacije, pomagalo dati Zahodnjakom skupno zavest, ne glede na meje, ki so jih ločevale, skupno zavest, ki se je počasi sekularizirala in postajala evropska zavest." Lucien Febvre
Ne bom zagovarjal Cerkve, ker vem, da ima dosti grehov na grbi, ampak treba je gledati malo manj ozkogledno. Cerkev marsikateremu predstavlja uteho, miren prostor, kamor se lahko vedno zateče, notranje lagodje ... Naj vam povem, da zna marsikateri župnik narediti zelo dobro pridigo in povedati kaj pametnega. Tudi razne cerkvene organizacije ponujajo veliko aktivnosti mladim in so zagotovo boljše preživljanje prostega časa kot igranje streljačin na računalniku (kar, ne pozabiti, vas intelektualcev polno počne). Cerkev ne uči ničesar slabega! Tam se ne boš učil, da je treba ljudi žaliti, jih pobijati, mučiti živali ... (česar je recimo na netu, ki ga nihče ne obsoja, polno) Ne, uči, da moramo ravnati pravično, pošteno ipd. Seveda na nivoju za množice, o čemer je že Marx govoril. Potem Cerkve predstavljajo pravo zakladnico kulture. Poglejte si samo našo Slovenijo ... na vsakem hribčku ena cerkvica. Mar ni to lepo? In potem bi eni butli radi, da se bo iz Ljubljane že na daleč vidu turn tiste islamske mošeje. Ne gre!
Ker so me prejšnji teden ravno nekaj jehovci nadlegovali in ker sem ravno v elementu ... Nekaj PREVERJENIH dejstev:
1. Nikomur še ni uspelo spodbiti zgodovinske točnosti Biblije!
2. Biblijo je pisalo 40 moških 500 let in vsi so bili notranje povsem skladni. Biblija nudi enotno sporočilo.
3. V Bibliji je znanstveno točna in za takratni čas zelo napredna izjava, da je Zemlja okrogla in da je obešena "na ničemer".
4. Biblija je polna prerokb, ki so bile vedno točne.
5. Čudež je, da je Biblija preživela do danes.
6. Cerkev je v veliki meri oblikovala pravni sistem.
Tu je nekaj dejstev v povezavi s Cerkvijo.
Jaz nikogar ne zagovarjam, samo treba je povdariti še drugo plat medalije. Vsekakor intelektualce ne mislim v nič prepričevati, ker sem prepričan, da vi zmorete živeti tudi brez vere, a le v poduk - ne biti preveč pametni, ker lahko vsakega hitro kaj useka.
Pa da ne bom samo grozil, 2 krščanska pregovora, ki si ju je vredno zapomniti.
"Mi obračamo, Bog obrne."
"Bog ti zapre vrata, a vedno zraven odpre okno."
lp