Cerfitikat problem

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
ni da ni kaj nisem probal..Windows mi obstane na črnem zaslonu. Vedno..tudi last known configuration ne prinese rezultata..save mode isto! Sem z erd commanderjem hotel narediti system restore, pa mi javi, da ni nobene ustvarjene točke...zgleda da mu je pametnjakovič, ki mu je pred leti nalagal XP, izklopil funkcijo.
bonk.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Saj banka tudi izda nov certifikat. Verjetno ceneje, kot ce se zdaj nekaj ur s tem zafrkavas. Po moje ga brez logina v njegov account ne bos dobil.

Lahko pa da ga ima shranjenega kje na disku.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.252
3.696
113
Da malo obudim tole temo...

Prevzel Poštarca certifikat v FF, rabim privat za eDavke. Vse OK, samo nekaj me moti...
... v navodilih za prevzem certifikata piše, da je potrebno nastaviti v FF-ju tudi glavno gelso "master password" (orodja-možnosti-varnost). Zdaj mi pa FF zahteva vnos tega glavnega gesla vsakič, ko prižgen računalnik in obiščem kakšno stran z geclom npr. FB... ...medtem, ko pri vstopu v eDavke posebej ne zahteva nobenega gesla, samo potrditi je treba "pravi" certifikat (itak imam samo tega enega).

Obstaja kakšna varianta, da bi FF zahteval glavno geslo, oz "geslo certifikata" samo pri vstopu na strani, ki zahtevajo certifikat, ker zdaj lahko vstopam v eDavke brez vnosa gesla, če sem ga vnesel že prej, ko sem bil na FB(??).
V FF imam imam seveda tudi vključeno opcijo "zapomni si gesla".

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Master Password je "za vse", torej gesla, certifikate itd...
Ko ga enkrat vneseš, velja dokler ne zapreš Firefox.