Cerfitikat problem

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Fotru so poslali obnovljen certifikat. Ok bo sine to porihtal. Vendar takoj problem
Sam sicer uporabljam Crome, samo za "zihr" sem šel najprej na FF epo po vrsti s tistimi kodami.
Mi potegne dol neko datoteko katera ne gre nikamor, kličem tja mi pošljejo novega.
Sedaj mi je certifikat poslalo vendar mi ga shrani pod druge osebe.
Če grem pa npr svojega uvozit mi ga pa takoj shrani pod osebno. Kličem spet tja pravi da prvič sliši za to.
Je imel kdo podobno težavo?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
V ponedeljek prevzel certifikat od POSTArCA v FF brez problemov. Me pa hebe, ker plugin za podpisovanje (se) ne deluje v najnovenjsem FF.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Prvič sem ga prevzel z FF, mi je potegnilo neko čudno datoteko katere ff niti ie ni prepoznal. Včeraj sem ga pa z IE mi ga je pa vrglo pod druge osebe tako da me ne spusti notri. Sem potem poskusil prenesti na drug računalnik(izvozi) pa mi je identično naredilo.
Sedaj čakam da dobim pošto...potem jih pa kličem pa bom po nareku delal. Sta pa IE in FF oba zadnja verzija.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kako čudno datoteko?
Mogoče je prava, samo je bila "čudno" prenešena.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
ksz
Največji crap je certifikat od Probanke (prosplet).

Citat:
Za uspešno prijavo digitalnega potrdila si morate v prvem koraku namestiti komponento CreaSignWeb. Komponento CREASIGN je možno namestiti v spletna brskalnika Internet Explorer (od verzije 6.0 naprej) in Mozilla Firefox (verzije 2.x in 3.x). Podpisno komponento lahko uporabljate samo z 32-bitnim brskalnikom - Internet Explorer
Kljub temu, da imam nameščene kar 3 aktualne browsere (IE 64bit, FF zadnje verzije in Chrome), noben ni kompatibilen s to novo storitvijo, ki so jo ponudili.
aplauz.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ko ga je prevzemal ni označil "exportable private key", ali pa ga ni prevzel z istim brskalnikom kot je oddal request...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
ksz
Največji crap je certifikat od Probanke (prosplet).

Citat:
Za uspešno prijavo digitalnega potrdila si morate v prvem koraku namestiti komponento CreaSignWeb. Komponento CREASIGN je možno namestiti v spletna brskalnika Internet Explorer (od verzije 6.0 naprej) in Mozilla Firefox (verzije 2.x in 3.x). Podpisno komponento lahko uporabljate samo z 32-bitnim brskalnikom - Internet Explorer
Kljub temu, da imam nameščene kar 3 aktualne browsere (IE 64bit, FF zadnje verzije in Chrome), noben ni kompatibilen s to novo storitvijo, ki so jo ponudili.
aplauz.gif

Če imaš 64-biten IE, imaš tudi 32-bitnega, ker sta 64-bitnim Win7 priložena oba. Priporoča se pa uporaba 32-bitnega prav zaradi raznih add-onov, ki za 64 bitov še niso razviti.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Citat:

Če imaš 64-biten IE, imaš tudi 32-bitnega, ker sta 64-bitnim Win7 priložena oba. Priporoča se pa uporaba 32-bitnega prav zaradi raznih add-onov, ki za 64 bitov še niso razviti.
Saj to vem, da je v mapi "Program Files x86", vendar... zakaj bi moral vedno odpirati drug browser le zato, da lahko grem v spletno banko. Če ponudijo NOV produkt, naj bo le-ta kompatibilen z aktualno programsko opremo. Ne pa, da se priporoča uporaba FF 2.x, ipd.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nič ti ni treba iti v Program Files (x86), imaš ga kar med All Programs.
cool-1.gif
Tudi sam Microsoft priporoča uporabo 32-bitnega IE.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Privzeti IE je 32 bitni. Če hočeš 64 bitnega ga moraš posebej poiskati med programi v meniju START.
Koliko izmed vas pa namesti 64 bitno JAVO posebej, ker se privzeto namesti samo 32 bitna?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Imam eno težavo. Imam od kolega PC ki je potreben ponovne inštalacije windowsa (starejši PC z winxp), problem pa je ta, da nikakor ne morem do windowsa, od koder bi pred formatom izvozil certifikat, ki ga ima za banko. Vprašanje je torej, ali je sploh možno še kako drugače do tega certifikata..? Disk (IDE) eventuelno lahko dam tudi v svoj PC vendar še vedno ne vem kako bi potem izvozil certifikat..
confused-1.gif