Covid-19 Cepiva

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Ena sveža kost za glodat:

Od julija polno cepljen: Če ne bi bil, me ne bi bilo več​

Pod njegovo objavo na Facebooku se je zvrstila množica komentarjev, v katerih so mu prijatelji in sledilci zaželeli čim hitrejše okrevanje, med njimi pa se je pojavilo tudi vprašanje, ali je bil igralec cepljen. Odgovoril je, da je polno cepljen od julija, a da je prejel cepivo Astra Zeneca, katerega učinkovitost naj bi hitreje padala, ob tem pa pribil: "Če ga ne bi, me ne bi bilo več."

• Haha
Reactions: spenstar in jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.844
6.947
113

Omicron: 3 vaccine doses are not enough to stop the new COVID variant, warns BioNTech CEO​

Pomeni vsa cepiva, kjer se je folk cepil “ker se je moral” in vsa delovna sila za cepljenje teh - vstran vrzen denar.

• Wow
Reactions: sandra

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113

Omicron: 3 vaccine doses are not enough to stop the new COVID variant, warns BioNTech CEO​

Pomeni vsa cepiva, kjer se je folk cepil “ker se je moral” in vsa delovna sila za cepljenje teh - vstran vrzen denar.
Odvisno kaj je cilj - če ti je cilj zgolj in samo preprečitev širitev okužb potem da, je stran vržen denar. Če ti je pa cilj zmanjšati obremenitve zdravstvenega sistema s tem, da so ljudje manj dovzetni na težji potek potem pa ne, ni stran vržen denar.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.844
6.947
113
Ne vem no, vsi ti mladi ki so se cepili pod prisilo…taki pa res ne obremenjujejo bolnic.
Glavnina v bolnicah je znana ze 2 leti.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
Seveda, da si. Takrat je bila debata o cepljenju otrok ter najstnikov, ti si pa uletel s primerjavo cepljenja s posilstvom mladoletnice.
Ampak to res ni bistveno, bistveno je to, da primerjava ni na mestu zaradi enačenja neznane osebe s tinderja, ki si želi seksa s sistemskim/državnim/globalnim cepljenjem celotne populacije zaradi dobrobiti te celotne populacije kjer posameznik in njegove želje potem seveda niso na prvem mestu ampak je tam družba.
Razlika med totalitarnimi režimi in demokracijo je v tem, da je v demokraciji na prvem mestu človek in človekove pravice, v totalitarnih in diktaturah pa neki skupni cilji (za diktatorjevo dobro).

Pa bi še razumel, da se prisiljuje k cepljenju, če bi bil kovid kaj bolj smrtonosen kot je (sili se tudi otroke ki ne zbolevajo), ali če bi s cepljenjem tudi dejansko preprečili okužbe (kar so obljubljali).
Tako pa kaznujejo in zapirajo zdrave necepljene, okuženi cepljeni pa brez ovir trosijo virus naokoli.
S čim ima dobrobit družba, če mene cepi, če se js ravnotako lahko okužim, zbolim, umrem in prenašam virus na druge, cepljene ali necepljene ?????

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Pa saj so na prvem mestu človek in njegove pravice ampak ne v popolnoma vseh primerih. Pojavijo se izjeme kot je npr. pandemija/epidemija kjer se pa potem za krajši čas (ja, vem, to je relativna reč) stvari malce zasukajo in prednost dobi družba kot celota. To pa enostavno zato, da lahko sistem kot tak vsaj približno normalno deluje naprej, se ne sesuje ter s tem omogoča boljše življenje v temu trenutku in vnaprej za ravno tistega kao zapostavljenega človeka.

Ampak ja, se zavedam, da se po tvoje, po lekvakovo in po mnenju še premnogih drugih antivaxxerjev priznane demokratične države kar naenkrat (in to še celo na podlagi ustave, vsaj v SLO ustava dopušča omejevanje osnovnih človekovih pravic zavoljo dobrobiti celotne družbe) v določenih ter redkih primerih spremenijo v totalitaren sistem, komunizem even. :aplauz:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.844
6.947
113
Ce bi res bila kriza tudi ustava dopusca izredno stanje.
Ampak krize ni, oz je, politicna in kapitalisticna - grebi dok lahko.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Takšno je mnenje tebe in nekaterih. Spet drugi pa menijo drugače.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Tudi vlada meni da ni krize, drugace bi lahko razglasila izredno stanje.
Pa ga ni.
In tudi epidemija ni razglašena. Zakaj ne?
Vlada meni, da ni krize? Od kod ta ideja? Zgolj zato, ker ni uradno razglašene epidemije? In zakaj ni? Ja zato, ker je ta kriza zgolj politična, to je v bistvu kronski dokaz, ni druge spljoh. :p

Mislim, da se je pred časom ravno tebi razlagalo kako to, da uradno nimamo razglašene epidemije, dejansko (zdravstveno) jo pa imamo. Že pozabil? :D

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.844
6.947
113
Zdravstveno je spet “kao”, obvladljivo je stanje v bolnicah. Se italjane smo poslali domov ker jih ne rabimo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
"Zdravstveno" stanje niha. Italijani pa so šli po hitrem postopku domov - vsaj kolikor sem jaz zasledil - zaradi napake v birokraciji in ne zato, ker jih ne bi potrebovali.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.844
6.947
113
Bravo.
Ni problema zapret folk na obcine, ni problema deco poslat domov iz sol.
Problem pa je poslat domov hudo potrebne zdravstvene delavce.

Se vedno menis da ni politicne krize?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Ni problem domov poslat hudo potrebne zdravstvene delavce in to zaradi glupih papirjev, kaj ne vidiš, da so šli?

In seveda, da je politična kriza in to odkar smo samostojna država. Covid epidemija je pa nekaj povsem drugega.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
6aq91likv0781.jpg