Covid-19 Cepiva

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.202
1.354
113
Popolno enaka zadeva in popolnoma normalna.

Tako kot tudi ljudje ne reagirajo na covid19 oz bolje receno, imunski sistem ga prepozna in ubije, preden se uspe razmnoziti. Te ljudi (in misi) nato uporabijo za koktejle protiteles.

Sem se nato malo poglobil v to stvar, na tak nacin recimo so uspeli pozdraviti tudi ebolo v Kongu, pa recimo HIV.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.202
1.354
113
Not that simple. Obstaja že zadeva za covid19 tudi. Problem pa je, da ne prepreči širjenja virusa, koktejl dobiš le, ko je virus že v tebi. Zraven vsega je ekstremno draga zadeva.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
Tipičen antivaxxer po novem kultu:
Od vseh cepiv, ki sem jih poznal v svojem življenju (oslovski kašelj, davica, tetanus, črne koze, ošpice, rdečke, mumps, hepatitis, meningitis in tuberkuloza), še nikoli nisem videl cepiva, ki bi zahtevalo nošenje maske in držanje razdalje ter druge omejitve.
Še nikoli nisem slišal za cepivo, ki bi povzročilo, da se virus bodisi umiri ali razplamti tudi po cepljenju. Še nikoli nisem slišal za cepivo,katerega učinkovitost delovanja je pogojena s tem,koliko ljudi je cepljenih.
Še nikoli nisem slišal za cepivo,katerega učinkovitost pade že po 2 mesecih. Pred tem še nismo slišali, da obstajajo nagrade, popusti, spodbude za cepljenje ... Za tiste, ki se niso cepili, ni bilo nikakršne diskriminacije.
Če niste bili cepljeni, nihče ni trdil, da ste bioterorist, da ste slaba oseba,levičar, flatearther,človek nizkega intelegencnega kvocienta itd Še nikoli nisem videl cepiva, ki bi lahko ogrozilo odnose med družino, sodelavci in prijatelji. Še nikoli nisem videl cepiva, ki bi ogrozilo eksistenco, delo, šolo ...
Po vseh zgornjih cepivih še nikoli nisem videl takšnega cepiva, ki bi diskriminiralo, delilo in obsojalo družbo.
To je močno cepivo! Dela vse naštete stvari, ne dela pa tisto, za kar pravijo, da je namenjen!" No, cepivo seveda ne počne vseh teh stvari.
To počnemo mi sami. Ker dovolimo ...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.647
113
kod Džej-Zija
O kakšnem znanju ti to? Tole spada bolj pod fikcijo, nekam na mejo med popularno in new age psihologijo. Napisala je pa verjetno tekmovalka za miss sveta.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.227
2.550
113
....
Od vseh cepiv, ki sem jih poznal v svojem življenju (oslovski kašelj, davica, tetanus, črne koze, ošpice, rdečke, mumps, hepatitis, meningitis in tuberkuloza), še nikoli nisem videl cepiva, ki bi zahtevalo nošenje maske in držanje razdalje ter druge omejitve....
Toliko cepiv, pa še zmerno bolan!

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
Skoraj eno leto nazaj: trust me i am a scientist

27. december 2020
Bojana Beović: "Cepivo nam bo povrnilo naše normalno življenje"

26. 12. 2020
Fafangel: Danes je začetek zadnjega poglavja epidemije

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
Skoraj eno leto nazaj: trust me i am a scientist

27. december 2020
Bojana Beović: "Cepivo nam bo povrnilo naše normalno življenje"

26. 12. 2020
Fafangel: Danes je začetek zadnjega poglavja epidemije
Kako dobro so se zlagali. In še vedno na položaju.

• Všeč mi je
Reactions: spenstar in AndY1

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
Če še ni bilo...

Sedaj pa se lahko tudi skeptiki v mRNA gredo cepit. Edino kar nisem zaznal v članku, koliko odmerkov oz kdaj začne veljati "kovid pass"?

fritz

Fizikalc
26. jul 2007
358
27
28
Kdo ve ali se mora človek prebolel okt. 2020, druga doza oktober 2021, za vstop v Avstrijo tudi tretjič cepiti?
Ker povsod kjer piše prebolel, ni navedeno ali prebolel 180 dni ali nasploh prebolel + cepljen

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
Če še ni bilo...

Sedaj pa se lahko tudi skeptiki v mRNA gredo cepit. Edino kar nisem zaznal v članku, koliko odmerkov oz kdaj začne veljati "kovid pass"?
Je enako eksperimentalno kot mRNA ali vektorska.

Klasično cepivo je od Valneva (Francoski farma), ki je še v review in čaka odobritev:

"The shot would be the first inactivated whole-virus vaccine against COVID-19 in Europe, where all of the approved vaccines instruct the human body to produce certain parts of the coronavirus that trigger an immune reaction."