Covid-19 Cepiva

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
Bla, bla, bla...

Še enkrat. Nimaš pojma o čem se gre pri tisti prilimani izjavi. Ko bi vsaj prebral moj post nanjo... Ma to raje preskočiš in nabijaš po svoje.
Dej vsaj ene 10x počasi preberi tisti pofarbani odstavek na slikci. Zelooooo počasi. Pa mamici reči, naj ti pomaga prevesti in razumeti

»Zgolj cepljenje ne bo ustavilo širjenja omikrona«​

Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) je opozoril, da "samo cepljenje" ne bo zaustavilo naraščanja okužb z različico omikron novega koronavirusa in da so nujno potrebni "odločni ukrepi", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Cepljenje bo v sklopu šihta, oz. Ponoč v bolnišnicah itak delajo. Recmo temu dobra volja dohtarjev in spidbuda ta tiste ki se še niste cepili.

Čeprav se mi zdi da bi izplačilo vavčerja 2022 samo cepljenim bistveno pomagalo.

• Všeč mi je
Reactions: koliko

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.058
113
Cepljenje bo v sklopu šihta, oz. Ponoč v bolnišnicah itak delajo. Recmo temu dobra volja dohtarjev in spidbuda ta tiste ki se še niste cepili.

Čeprav se mi zdi da bi izplačilo vavčerja 2022 samo cepljenim bistveno pomagalo.
Boljše kot izplačilo vavčerja bi bilo izplačilo na TRR. Seveda za tiste ki bodo dali svoj del k preprečevanju epedemije.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Svoj del k prepričevanju epidemije smo že dali. Žal očitno brez haska.

Zapret v hiše/stanovanja, samo to pomaga.
Smo ja. Eni ja, drugi ne in to ne samo kar se cepiva iče ampak glede ostalih ukrepov prav tako. In če bi vsi "dali" zgodaj in bolj kot ne naenkrat, bi bilo to zelo verjetno veliko bolj učinkovito. Tako da to "smo že dali" nekako ne pije vode.

• Haha
Reactions: jonny77

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Ja? Kje sem falil? Praviš, da hitro cepljenje večine prebivalstva bolj kot ne naenkrat v času prej aktualnih sevov na katerih je cepivo bolje učinkovalo ne bi imelo boljšega rezultata v smislu omiljenja negativnih učinkov epidemije kot pa to cepljenje po etapah, ki ga imamo sedaj ter ob upoštevanju vseh antivaxxerskih debilizmov?

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Kaj vam ni jasno.To se ne bo prenehalo,tudi ko bomo vsi 100 procentno precepljeni.To je svetovni projekt.Kriv je pa preskok virusa iz netopirja na človeka :D :D :D
Seveda, da se ne bo nehalo, vsaj ne s takšnimi cepivi kot jih imamo v uporabi, bi pa bili v malce drugačni (beri boljši) situaciji, če bi se pred časom hitreje oz. bolj kot ne naenkrat in bolj množično precepili kot pa smo se.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Seveda, da se ne bo nehalo, vsaj ne s takšnimi cepivi kot jih imamo v uporabi, bi pa bili v malce drugačni (beri boljši) situaciji, če bi se pred časom hitreje oz. bolj kot ne naenkrat in bolj množično precepili kot pa smo se.
Pazi...
On hoče povedati nekaj povsem drugega.
Svetovna zarota, novi red in podobno

• Haha
Reactions: blazek33

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.058
113
Itaq v 1. Mesecu je treba že cepljene z boosterjem cepit, kateri se še pa niso pa 2x po shemi, od pesa do mačke in vso populacijo od 5 let dalje.
Jebi ge drugače ne gre pri trenutni učinkovitosti cepiv.
Pa ni hudič da nebi spravili to v red.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
Timeout je že določen. S 1.2. uveljavijo 270 dni veljavnost cepljenja. Torej bo že takoj po 1.2. mnogo ljudi izgubilo zeleni potni list. In potem vsak dan naprej več.
Če bodo s 1.2.2022 uveljavili 270 dni veljavnosti cepljenja, to pomeni, da bo veljavnost takrat polno cepljenim prenehala konec oktobra. Sicer bi zakon veljal za nazaj in posegal v že pridobljene pravice. Če bi takrat prenehala veljavnost vsem cepljenim več kot 9m prej, bi bilo zrelo za ustavno presojo.
Ampak kot vemo, se vlada ne ozira kaj dosti na ustavo in pravo.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.202
1.354
113
Omicron ima 32 mutacij v spike proteinu, preostali sevi pa 1- 2. Ogromna razlika in skoraj razumljivo bi bilo, da cepiva niso tako ucinkovita, kot pri prejsnjih sevih.

Zraven je pa se ena stvar. Po "stotih" letih sem srecal sosolko iz OS, druzinska zdravnica. Pravi, da 2-3% ljudi ne reagira ne na cepljenje in ne na prebolevnost. To pomeni, da ne tvorijo protiteles. So "immunocompromised". Ob ogromnem stevilu cepljenih je 2-3% zagotovo lepa stevilka.