Covid-19 Cepiva

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
Glej če bom se okužil in parkrat posmrkal in mogoče vzel kak Lekadol, je cepivo čisto v redu opravilo svojo funkcijo.
Moji bližnji so tudi zaščiteni koliko je možno, če mi bo pa kak Andy ali pa mirsi na pot prišel, pa je to njegov problem.

In ja jaz sem za to, da se vse sprosti ne vem pa če si upaš ti Andy, mirsi......
Si ne, sej si ga slišal kako paniko je zganjal, ko je bil sodelavec nahoden....

• Haha
Reactions: CLIO15

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Australija ni ?
Kaj te matra? No dej, povej.

Mogoče to, da je imela komplet Australija na vrhuncu okužb le teh pol manj od našega maksimuma? :valjamse:
Da ima država z 25+ miljoni prebivalstva trenutno okoli 1300 potrjenih okužb dnevno, kar je znova manj, kot v usrani, 2 miljonski Sloveniji? No daj, kaj te matra?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.057
113

Ugur Sahin se je postavil proti lažnim novicam v družbenih medijih.

Ustanovitelj podjetja Biontech Ugur Sahin nikoli ni želel objaviti fotografije svojega cepljenja, vendar se je 56-letnik vseeno odločil to storiti. Nemški zdravnik je na Linkedin naložil fotografijo svojega cepljenja.

Pred tem je po družbenih medijih zaokrožila govorica, da Sahin sam ni bil cepljen in da ne zaupa cepivu BioNTec. Po spletu kroži intervju, v katerem 56-letnik dejansko pravi, da ni bil cepljen. Vendar je ta videoposnetek iz decembra 2020. Sahin se je dal cepiti takoj, ko je bil na vrsti. Ustanovitelj podjetja Biontech je medtem opravil trojno imunizacijo.

Omikron
Sahin se je zavzemal za zgodnejše tretje cepljenje zaradi širjenja različice Omikron. "Pri cepivu Omikron dva odmerka še ne pomenita zaključenega cepljenja z zadostno zaščito. Če se bo zdravilo Omikron še naprej širilo, kot kaže, bi bilo znanstveno smiselno, da bi že po treh mesecih ponudili poživitev," je Sahin povedal za Der Spiegel (četrtek). V Veliki Britaniji se to že dogaja.

502.840.495

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in Matey

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
How it started:

November 12, 2020
Fauci Says End to Pandemic Is in Sight, Thanks to Vaccines

članek je za paywal-om

web.archive

How it's going:

Sept. 13, 2021
Fauci: ‘Many, Many’ More Vaccine Mandates Needed to End Pandemic

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113

Moderna and BioNTech stock take investor hit: hint what do investors know that main stream media doesn’t?​

https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F416fd458-6527-43c0-a1fb-b3976cdcdeed_1790x944.png

https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Ff6586301-71c0-4fac-b43f-3ef932beca18_1808x984.png

Using a classic strategy to minimize impact of bad news, the damaging data were dumped on the last trading day of the week. Despite the transparent ploy, investors on the Street saw right through the subterfuge, and Moderna market capitalization took a 15 point hit (5.57%) by close of trading on Friday 10 December after a substantial selloff, while BioNTech (which uses the same UPenn “pseudouridine” patent of Kariko and Weissman together with very similar synthetic mRNA delivery compounds) took an even bigger “adjustment” of 26.53 points (9.33 %).
Note that the dose for Moderna’s COVID-19 jab is 100 micrograms, so focus on that column when comparing to placebo- 92% of patients >= 50 years old had adverse events, compared to 33% in the placebo. Even in 18 – 50 year olds – who really have no reason to be vaccinated against COVID-19 with these products- the data show a 90.5% adverse event rate compared to 30% in placebo treated patients. This does not look good. What we can infer from this is that the adverse event profile for the mRNA COVID-19 jabs that has so many of us (including myself!) alarmed is not just due to the Spike protein, but a significant proportion of the risk seems to be due to the artificial pseudouridine-containing mRNA combined with the novel synthetic cationic lipid (positively charged synthetic fat carrier molecule).

• Všeč mi je
Reactions: javr

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Ti se kar valjaj po kupčku svoje zaplankanosti. Način življenja ter razmišljanja med Japonci in Angleži je neprimerljiv.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Kaj pa med angleži in indijci?
Prav tako.
Gresta pa statistiki v Indiji na roko 2 stvari.
Podnebje, ter to, da je sledljivost totalno v ***** in so razmere v vsakem trenutku konkretno slabše, kot kažejo uradni podatki.

So pa vseeno dovolj pri sebi, da so skenslali zadeve, ki ne delujejo-recimo ivrco :evil:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
razmere v vsakem trenutku konkretno slabše, kot kažejo uradni podatki.
Aha in to velja samo za takrat, ko jim gre dobro ali tudi ko jim gre slabo?

Ker če je razmerje kvalitete podatkov v obeh primerih enako 'slabo', imamo vsaj referenco, ki je v obeh primerih enako velika, kar pomeni, da so podatki še vedno dobri.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Aha in to velja samo za takrat, ko jim gre dobro ali tudi ko jim gre slabo?

Ker če je razmerje kvalitete podatkov v obeh primerih enako 'slabo', imamo vsaj referenco, ki je v obeh primerih enako velika, kar pomeni, da so podatki še vedno dobri.
Kaj si pa ti zdej uspel tukaj nabluziti?

V Indiji so zelo daleč od tega, da bi lahko zaznali vse primere korone. Prav tako so daleč od tega, da bi lahko potrdili s tem povezane smrti.
Ko jim kaže slabo, imajo dejansko veliko več prinerov od zaznanih. Ko jim kaže dobro, imajo veliko več primerov od zaznanih.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Kaj si pa ti zdej uspel tukaj nabluziti?

V Indiji so zelo daleč od tega, da bi lahko zaznali vse primere korone. Prav tako so daleč od tega, da bi lahko potrdili s tem povezane smrti.
Ko jim kaže slabo, imajo dejansko veliko več prinerov od zaznanih. Ko jim kaže dobro, imajo veliko več primerov od zaznanih.
V obeh primerih imajo več kajne? Kaj ti pove razmerje?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
V obeh primerih imajo več kajne? Kaj ti pove razmerje?
Pove ti en drek, ker niti ne veš kakšno je odstopanje.
Po ekstrapolacijah so nekje med 6-25x slabši, kot kažejo uradni podatki.
Pol se pa pojdi ugibat.

Že to, da so v random študiji protiteles našli protitelesa pri skoraj 2/3 testiranih, ti lahko dosti pove, kakšno je bilo dejansko stanje okužb

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.446
3.544
113
Jaz se takim strokovnjakom kot si ti izza tipkovnice čudim, da vedo vse podrobnosti iz vsake države, kako oni štejejo, testirajo, obravnavajo.... Veste, kakšno zdravstvo imajo, čeprav dejansko bolnice niti od blizu niste videli, veste skratka vse in to obračate glih kokr vam paše. Res ste neverjetni.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: damirj in Evrokrat