Covid-19 Cepiva

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Tretji stolpec. Racunat mors procent okuzenih od cepljene populacije in procent okuzenih od necepljene populacije in primerjat te dve stevilke. Tretji stolpec ne pove nic.
Če imaš procent okuženih cepljenih višji od procenta cepljenih je nekaj hudo narobe. In to v skoraj vsaki starostni skupini.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
A veš, kaj bi bilo res hudo narobe? Če bi bilo št. okuženih cepljenih višje od št. cepljenih.
Sej to je. Poglej moj prejšnji komentar. Poglej zadnji in predzadnji stolpec.

E-SWkiYXoAQfk9l

• Haha
Reactions: mosseero

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.799
5.913
113
Vaxerji, get ready !
Trampuž omenja
tretjo
četrto
peto

Sedaj je naša prva naloga, da začnemo s tretjim cepljenjem, najprej starejše in imunsko oslabele, potem tudi mlajše. Medtem ko naslednje leto lahko pričakujemo četrto, nekje sred leta tudi peto dozo."

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: novaa in darjan

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Verjetno imunost po cepljenju drži precej dlje, kot uradnih 6 mesecev. Moja dobra znanka, ki je v 9 desetletju življenja, se je cepila januarja in si po 14 dneh dala izmeriti protitelesa. Imela jih je 319. Sedaj pa razmišlja o tretjem odmerku in si je dala protitelesa še enkrat izmeriti. Ima jih še 192, kar je naravnost odličen rezultat.
Jaz sem jih imel po prebolelosti samo 11.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Spet tedenska osvežitev podatkov za Slovenijo, ta teden je številka pozitivnih cepljenih že tretji teden zapored narasla za več kot 2% (celo 4% od prejšnjega tedna) in znaša sedaj 22% vseh pozitivnih:
cepljenje.png

Delež v bolnišnici se je tudi precej dvignil, sprejetih v 34. tednu je 21% cepljenih od vseh bolnikov:
hospitalizacija.png

• Všeč mi je
Reactions: zino

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.924
2.633
113
I

Izbrisan uporabnik 474

Par dni nazaj je bil podatek, da so vsi covid pacienti na intenzivni necepljeni. Ne vem pa, kje sem to zasledil/slišal...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Par dni nazaj je bil podatek, da so vsi covid pacienti na intenzivni necepljeni. Ne vem pa, kje sem to zasledil/slišal...

Fejk news oz. jemanje iz konteksta. Tudi za teden za kateri so bile sedaj javljene uradne hospitalizacije je bilo v medijih od določenih oseb javljeno da je od 117 oseb v bolnišnici samo 7 cepljenih (pod 10%), pa se danes vidi da je bilo število dejansko 22 cepljenih.

Neuradno naj bi se sicer začeli valovi v DSOjih in hospitalizacije it tega vira, tako da se bo število (pa tudi delež) hospitalizacij cepljenih zagotovo dvigoval na račun te populacije.

Razmerje 1:6.5 za težak potek covida je trenutno po aktualnih podatkih tako bolj 1:3. Kar je še vedno dobro razmerje ki u/o-pravičuje cepljenje.

• Všeč mi je
Reactions: zino

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.675
113
pri taščici
Fejk news oz. jemanje iz konteksta. Tudi za teden za kateri so bile sedaj javljene uradne hospitalizacije je bilo v medijih od določenih oseb javljeno da je od 117 oseb v bolnišnici samo 7 cepljenih (pod 10%), pa se danes vidi da je bilo število dejansko 22 cepljenih.

Neuradno naj bi se sicer začeli valovi v DSOjih in hospitalizacije it tega vira, tako da se bo število (pa tudi delež) hospitalizacij cepljenih zagotovo dvigoval na račun te populacije.

Razmerje 1:6.5 za težak potek covida je trenutno po aktualnih podatkih tako bolj 1:3. Kar je še vedno dobro razmerje ki u/o-pravičuje cepljenje.
Kolikor imam jaz info, v preteklih valovih DSO niso ne vem kako hudicevo vozili v bolnice.
Ker jim tudi razni respiratorji bolj skodijo kot nucajo. Tako imam "interno" info.
Zbrskaj starost bolnikov v bolnicah. Pa bomo potem ocenjeval