Covid-19 Cepiva

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.776
2.597
113
V jeseni bi prav prišle tiste zavrnjene ponudbe :)

Cepljeni.jpg

Priponke

• Cepljeni.jpg
    Cepljeni.jpg
    175,2 KB · Ogledi: 118

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Je komu jasno zakaj prebolevnike klicejo se na drugo dozo?
Zato ker je tako PRAV!
"Izum" cepljenja prebolevnikov z eno dozo je spet zrasel v genialnih glavah naših "cepilnih strokovnjakov", da bi lahko čimveč slovenceljnov šlo na morje na Hrvaško. Ves ostali svet - razen naše najbližje okolice ne šmirgla teh poenostavitev.

Pa zadnje hrvaške odločitve o eni dozi :bonk: nobenega smisla s strokovne strani, da ti omejijo dolžino bivanja v odvisnosti s katerim cepivom si bil cepljen enkrat.

Mimogrede: včeraj v Celju "pol Slovenije" na Pfizerju, tako da so porabili še današnje doze Moderne in danes nenaročeno cepljenje odpade. Cca 1.300 ljudi so cepili - pa naj mi še kdo reče, da se folk ne želi cepit! Sin je bil skoraj uro pred začetkom tam in je bil cca 400. v vrsti.

• Všeč mi je
Reactions: Romzi in bertoncl

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Zato ker je tako PRAV!
"Izum" cepljenja prebolevnikov z eno dozo je spet zrasel v genialnih glavah naših "cepilnih strokovnjakov", da bi lahko čimveč slovenceljnov šlo na morje na Hrvaško. Ves ostali svet - razen naše najbližje okolice ne šmirgla teh poenostavitev.

Pa zadnje hrvaške odločitve o eni dozi :bonk: nobenega smisla s strokovne strani, da ti omejijo dolžino bivanja v odvisnosti s katerim cepivom si bil cepljen enkrat.

Mimogrede: včeraj v Celju "pol Slovenije" na Pfizerju, tako da so porabili še današnje doze Moderne in danes nenaročeno cepljenje odpade. Cca 1.300 ljudi so cepili - pa naj mi še kdo reče, da se folk ne želi cepit! Sin je bil skoraj uro pred začetkom tam in je bil cca 400. v vrsti.
Sedaj jih najbrž tudi čaka razpad sistema naročanja, ker je večina verjetno takšnih, da so že prijavljeni na vseh mogočih krajih, pa nikakor niso prišli na vrsto, pa so srečo poskusili še v tej nenaročeni opciji.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
Eh ste pametni.
V jeseni bodo madžari že kitajski Sinopharm proizvajali v Debrecen nu pa Srbi že sputnik parkirajo. Tak da bo dovolj župic za vse.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Sedaj jih najbrž tudi čaka razpad sistema naročanja, ker je večina verjetno takšnih, da so že prijavljeni na vseh mogočih krajih, pa nikakor niso prišli na vrsto, pa so srečo poskusili še v tej nenaročeni opciji.
Če pol tega kar pravita Kocin in NIJZ drži, so evidence usklajene v Zvem in potem bi se morala naročila "pobrisat" - saj so jih dali v sistem.

Če pa "drži" druga polovica, pol pa najboljše, da vse evidence danes resetirajo, pa naj se folk še enkrat prijavi. :evil:

Aja pa še en vic: sin in snaha sta prebolela decembra in ju še niso vabili kljub prijavam, medtem sta hči in zet jutri na pika-pika, pa sta prebolela marca letos. :bonk:

• Haha
Reactions: Pbutec

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.533
113
Jest sem šel kot kritična infrastruktura, me je cepila vojska z AZ,. Ženo so mel na spisku, da jo povabijo točno na dan, ko bi preteklo 6 mesecev od pozitivnega testa, to je pa dva dni pred dopustom. Sem sam vprašal, če lohk pride kej prej, pa mi je rekla v telefon, kr nej jutri pride, še nimamo povezave z državno bazo, ker pol bo blokiran.... Zbirokratiziral so vse v božjo mater.

• Všeč mi je
Reactions: Mare2

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.776
2.597
113
A se hočejo cepit preko vrste?
Al so odklonili v domačem kraju, in so lahko le tu na vrsto?
So antivaxerji, pa se nočejo doma cepit?
Alič so videli, da je cepljenje koristno še za kaj drugega kot, na primer, za zdravje?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.743
113
EU
Sosed penzionist je dobil vabilo za drugo dozo Astra Zenica.
Pravi, da je odpovedal, ker je po prvi dozi bil en teden celi ispr3fukan, bolj kot bi imel korono. :confused:

19. jul 2007
2.890
1.605
113
Sosed penzionist je dobil vabilo za drugo dozo Astra Zenica.
Pravi, da je odpovedal, ker je po prvi dozi bil en teden celi ispr3fukan, bolj kot bi imel korono. :confused:
V splošnem velja (seveda so lahko izjeme) po pričevanju konkretnih oseb, da je drugi odmerek AZ veliko bolj mil kot prvi, pri Pfizerju pa ravno obratno, pri drugem bolj odreagiraš kot po prvem.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.743
113
EU
Ko so ga poklicali za drugi odmerek, je povedal da bi imel čez šest mesecev, kako je bilo povedano za AZ..
Ker so hoteli takoj, je odpovedal za vedno.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
V splošnem velja (seveda so lahko izjeme) po pričevanju konkretnih oseb, da je drugi odmerek AZ veliko bolj mil kot prvi, pri Pfizerju pa ravno obratno, pri drugem bolj odreagiraš kot po prvem.
Pri prvem odmerku pfizerja...popolnoma nobenih stranskih učinkov.
Mogoče so samo velenjski učitelji alergični na cepivo covida..