Covid-19 Cepiva

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.406
4.978
113
Sem se cepil z Azro Zenico. Upam, na cimmanj stranskih ucinkov. Kar nekaj jih poznam, ki so ornk oblezali ta teden po cepljenju z AZ., :rolleyes:

Jaz sem bil cepljen včeraj malo pred 19to uro... potem zvečer mi je bilo malo slabo, ponoči sem se pa zbujal in čutil vročino in malo glavobola,
zjutraj in čez dan imam cca 37,5 pa glavobol je potem popustil, sedaj se pa malo delal in sem spet bolj zmatran... Boli tudi roka cca 5cm v premeru...

Zaenkrat kar vredu, I guess...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.006
113
Mogoče kdo ve s čim so bili cepljeni na Sejšelih? 60% odraslega prebivalstva je dobilo že 2 dozi cepiva. Populacije je skupno 95.000, mlajših od 18 okoli 20.000. 60% od 75.000 nanese 45.000 ljudi. Torej imajo polovično precepljenost prebivalstva, so izolirani od ostalega sveta, imajo ugodno klimo in razbiti so na miljon otočkov. Pa gredo v lockdown zaradi porasta okužb. Zdaj ali imajo zdravstvo tako, da sprejme lahko 5 - 8 ljudi naenkrat in je kriza vedno ali sem kaj zgrešil, ker, če je to to, potem nas ne odreši več nič. Tudi ne najdem podatkov ali so okuženi cepljeni ali ne. Ker, če so, potem cepivo pač ne ščiti nič, če pa vsi samo posmrkajo in grejo naprej, naj pa tako napišejo, ne pa, da gredo vse zapret na podlagi številke okuženih, ne pa stanja v bolnicah.
Sinopfarm

In spet imajo lockdown.

edit
Sinopfarm + Covishield (a version of AstraZeneca Plc’s shot made under license in India)

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: brane_new

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113

The scientists behind the vaccine say it’s effective against new Covid-19 strains. Antibodies neutralizing the deadly virus were activated in over 91% of recipients on the 28th day post shot. It is also said to provide absolute protection against severe cases of the disease. Following the trials, no serious side effects have been registered, Sputnik Light researchers report.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
A potem od oktobra bo spet lockdown, ko se ta trenutni konča? mislim da so se zdaj politki že kar navadil da je možno zapirati ljudi od danes na jutri brez problemov.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Sinopfarm

In spet imajo lockdown.

edit
Sinopfarm + Covishield (a version of AstraZeneca Plc’s shot made under license in India)
Sinofarm je žalost, to je bilo že večkrat povedano. Žal ne spada v prvo ligo cepiv :-(.
Tudi eden redkih narejen po tehnologiji inaktiviranih cepiv.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
No tokrat so jasno napisali :
Cepivo je tako cepljenim nudilo 95,3-odstotno zaščito pred okužbo

Torej cepivo ščiti pred okužbo in ne proti težjemu poteku bolezni.
Daj vsaj naslov preberi

Zelo uspešno je tudi pri preprečevanju hospitalizacije in smrti

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.542
-3.696
113
Daj vsaj naslov preberi
Ja še enkrat. V članku, ki se nanaša na raziskavo piše, da cepivo ščiti 95% priti okužbi.
In če se ljudje ne okužijo, potem jih tudi ne hospitalizirajo in ne umrejo za posledicami okužbe in bolezni ali ne? Vsaj za tiste 95% bi moralo to veljati, kajne?

Al ste mislili, da cepivo ščiti proti težjemu poteku bolezni samo za tistih 5%, ki se vseeno lahko okužijo?

Nazadnje urejeno:

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Je pa zanimivo, kako smo kot državljani in ljudje zabluzili. Veliko sem v stiku s Skandinavci in Američani. Dojemanje epidemije, ukrepov in cepljenja je popolnoma drugačna kot pri nas. Nikjer se ne ozirajo preveč na glavne politike v državi, ampak veliko bolj na stroko, ki tudi prva v vrsti komunicira s prebivalstvom, še posebej na lokalnih ravneh. Zaupanje v stroko je zelo visoko, v politiko malo manj, a še vedno neprimerno višje kot pri nas. Ukrepi so bili seveda povsod, a pri večini manj nelogični, bolj transparentni in človeški. Cepljenje jemlje večina kot velik uspeh in komaj čakajo, da pridejo na vrsto oz. je velika večina že cepljenih, saj je dostop neprimerno lažji kot pri nas.

Skratka imamo isti virus, živimo na isti kroglici sredi vesolja, pa kljub temu v mnogih državah vozijo čez z neprimerno višjo podporo/odgovornostjo ljudi, kot pri nas. Problem je seveda v vladi z vsemi govorci, koordinatorji in ministri, ki so s svojimi izbruhi popolnoma zapravili zaupanje tako v vlado in stroko. S tem so povzročili, da karkoli še pade iz njihovih ust naleti na izjemen odpor ljudi in učinka enostavno ni. Ker učinka ni, vlada udari počez s še bolj drakonskimi ukrepi in samo še okrepi upor. Dejansko ni druge rešitve, kot čistka med politiki (in delno tudi stroko) in začeti znova. Samo kaj ko smo tako zabluzili, da se to ne more zgoditi in tudi, če bi se, kandidati za nove na vrhu ne uživajo višjega zaupanja.

Žalosten je dan, ko ljudstvo ne zaupa več nikomur.

• Všeč mi je
Reactions: vogel1 in mirsi

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113

Zdravstveni minister Janez Poklukar opozarja, da je čim večje število cepljenih pred poletjem šele prva naloga. Naslednji izziv prihaja jeseni, ko bo s poživitvenimi odmerki znova treba preprečiti zapiranje javnega življenja.
Poživitvenimi odmerki? Jeseni? Še eno leto ne bo naokoli in bo treba spet ramo nastaviti?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.252
3.697
113
Je pa zanimivo, kako smo kot državljani in ljudje zabluzili. Veliko sem v stiku s Skandinavci in Američani. Dojemanje epidemije, ukrepov in cepljenja je popolnoma drugačna kot pri nas. Nikjer se ne ozirajo preveč na glavne politike v državi, ampak veliko bolj na stroko, ki tudi prva v vrsti komunicira s prebivalstvom, še posebej na lokalnih ravneh. Zaupanje v stroko je zelo visoko, v politiko malo manj, a še vedno neprimerno višje kot pri nas. Ukrepi so bili seveda povsod, a pri večini manj nelogični, bolj transparentni in človeški. Cepljenje jemlje večina kot velik uspeh in komaj čakajo, da pridejo na vrsto oz. je velika večina že cepljenih, saj je dostop neprimerno lažji kot pri nas.

Skratka imamo isti virus, živimo na isti kroglici sredi vesolja, pa kljub temu v mnogih državah vozijo čez z neprimerno višjo podporo/odgovornostjo ljudi, kot pri nas. Problem je seveda v vladi z vsemi govorci, koordinatorji in ministri, ki so s svojimi izbruhi popolnoma zapravili zaupanje tako v vlado in stroko. S tem so povzročili, da karkoli še pade iz njihovih ust naleti na izjemen odpor ljudi in učinka enostavno ni. Ker učinka ni, vlada udari počez s še bolj drakonskimi ukrepi in samo še okrepi upor. Dejansko ni druge rešitve, kot čistka med politiki (in delno tudi stroko) in začeti znova. Samo kaj ko smo tako zabluzili, da se to ne more zgoditi in tudi, če bi se, kandidati za nove na vrhu ne uživajo višjega zaupanja.

Žalosten je dan, ko ljudstvo ne zaupa več nikomur.
Točno tako kot si napisal.
.
Žalostno je samo, da se ne morem znebiti občutka, da so za takšno situacijo obilno krivi naši mediji (90% njih), ki že celo leto na vsak način spodkopavajo vse vladne ukrepe, prizadevanja in povsod iščejo dlako v jajcu.
Vsakodnevno nekritično reklamirajo "upor" proti vladi, anti-corona ukrepom, na naslovnicah govorijo o "fašistični diktaturi" itd...
Vse samo zato, ker so trenutno pač "napačni" na oblasti.
Dovolj poveden je npr. spodnji članek slovenskega odvetnika, ki živi v Italiji:
https://siol.net/novice/slovenija/d...a-v-sloveniji-v-vsej-evropi-ni-primere-542360