Center v Škofji Loki odvzel sedem otrok ??

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Tudi tu so krivi vsi drugi, razen starši.
Citat:
Za nedoseganje standardov znanja otrok, ki so se šolali doma, pa po mnenju ministrstva nista kriva starša, pač pa šola, ki naj bi kjub temu, da otroci niso izkazovali zadostnega znanja, še naprej podaljševala pravico staršev, da organizirajo izobraževanje na domu.
Starši imajo opcijo šolanja otrok na domu, pri čemer znanje preverja šola. Šola svojega dela ni opravila. Če so starši podkupovali uradnike na šoli oz. kako drugače goljufali, pa je krivda v prvi vrsti na šoli.
Citat:
Varovanje osebnih podatkov otrok mogoče? Pristojni so dobili podatke črno na belem, javnost do tega (pravilno) nima dostopa. je pa res, da dobiš nato 1000 interpretacij. Med njimi je tudi moja, subjektivna.
Ne verjamem - če bi varovali osebne podatke, ne bi napisali tega ('izkrivljenega in patološkega verskega prepričanja nista sposobna zagotavljati vzgoje') oz. bi brez problema napisali, da so bili otroci fizično zlorabljeni (kar je povsem sprejemljiva oblika zapisa, glede varovanja osebnih podatkov.). Btw, pa so bili osebni podatki pa zunaj od vsega začetka. Razen seveda, če niso bili zlorabljeni (pravzaprav nihče ni trdil, da so).

Citat:
Uporabnik pediater pravi:Lahko pa vidiš, kaj si mislijo tisti, ki so te podatke videli.
Lahko vidim zgolj to, da je CSD otroke odvzel zaradi verskega fanatizma staršev, nato pa se je pričel birokratski pingpong (ki ga je lepo povzel Utiševalec), kjer so si uradi podajali papirje, nikjer pa ne duha ne sluha o tem, da bi strokovnjak pregledal otroke in podal sodbo.

Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Prekomerno versko prepričanje in vzgoja otrok v to prepričanje je za moje pojme zloraba. Kaj bi pa rekli, če bi imeli muslimansko familijo, ki bi se držala striktno njihovih ortodoksnih prepričanj in v to vzgajala svoje otroke? Bi bili še vedno tako zelo na strani 'združene družine'?

Tale ženska ni diht. Da puščaš, da ti dobri ljudje nosijo hrano, obenem da to interpretirata kot božje delo.. Tole s pecivom iz mleka njenega joška se malo smešno sliši, možno da je samo ljudska raca..

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Taka družina z otroci ki se ne morejo socializirati so potrebni pomoči tako strokovne kot psihološke kaj se plete v glavah obeh staršev je vidno in tudi razmere v katerih živijo so zrele za vsesplošno socialno in terapevtsko pomoč, pustimo to v kakega boga verujejo vera ni greh, greh je način vzgoje samih otrok ki si zaslužijo vzgojo in sobivanje z realnostjo časa v katerem sigurno ne živijo .

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/sedem-odvzetih-otrok-znova-s-starsi

No fajn.
Vidim, da sem se zmotil (take so pač bile prve info včeraj), in da se otroci niso vrnili domov zaradi izboljšanja razmer, ampak zaradi pravno formalnih napak. Čudovito. Pa saj je Balkanski bojevnik baje tudi nedolžen ...
Sicer se mi je pa kar zdelo, da bo ministrstvo klecnilo pred Čeferinom. Bi bil optimist, če bi mislil, da so delavke na loškem CSD upoštevale vse pikice in vejice v zakonikih.

Upam, da bodo razmere vseeno kaj boljše sedaj. Če bodo otroci še naprej hodili v šolo, potem je to dober znak, če pa jih bo mati vzela nazaj domov, bo pa dokaz, da si bo od slej naprej upala delati vse.
CSD se itak ne bo več smel/hotel vtikati.

Imam pa vse bolj občutek, da je polovici tle gor vseeno za to familijo, vam se gre samo za to, da je CSD čimbolj očrnjen. Predvidevam, da ste taki v večini že sami imeli opravka z njimi in od tu zamera ... Če se motim, brez zamere.

Sam nisem imel nobenih opravkov s CSD kot namiguješ, enostavno si zelo nizko padel. Bom pa prilepil iz Siola.

HMUROVEC • 2 uri nazaj

Socialna , razni CSDji so oprostite nekaj, od česar čim dalje proč, če je le možno. Zakaj ?
Sam sem bil pod CSD od 4 leta starosti dalje, ko sem ostal brez obeh staršev.
Partnerka je bila pod CSD od 2 leta starosti dalje, ko so jo skupaj z njenim leto mlajšim bratom vzeli staršem.
Če kdo želi obširne razlage o vseh dobrotah, ki sva jih izkusila v zvezi s " strokovnostjo " potem prosim, mu jih rad seriram.
Danes - kaj je dejansko drugače ??
Praktično nič. Je kup novih " strokovnih " ugotovitev ITD. , bistveno pa in BISTVO je ostalo isto. Kup ženščet, ki so v svoji " Božanski vlogi delitelic pravice in miloščine " tako hudirjevo pametne , da me še danes ko katero poslušam ( pa imam 64 let ) zvije v križu. Če se tej narcisoidni vsevedni kurji farmi zameriš si oplel za vedno. Če jim ne kimaš kot papagaj in nisi pokoren kot nekoč paznicam v kakem skupinskem domu prevzgoje v višjo raso si " gotof ", one vedo in znajo vse, Amen !!
Nadzor - ja kdo pa to nadzira, Inšpektorat ki je v sklopu Ministrstva enako kot CSD - pod istim Direktoratom isto Ministrico in za povrhu sem nekje bral celo pojasnila na to temo s strani gospe TRČKOVE, ki je Inšpektorica za delo in ne za socialo, je pa iz istega gnezda, in osebna prijatelica - Ministrice pa verjetno še kake " strokovnjakinje " iz CSD Škofja loka. Torej, nadzor v smislu " Kadija tuži, Kadija sudi " sam sebe pa še nihče ni kaznoval. Stavim , da so predhodni komentari - TomoK - iz CSD logov. Morda bi kdo vsaj enkrat v Sloveniji resnično najprej pogledal na : Otroa - na Človeka - na starše , potem pa Spoštovana strokovna srenja CSD , postanite vsaj enkrat " človeške " in malo manj " strokovne ". Sicer pa, ob svojem generalnem direktorju Direktorata, niti ni čudno, da ste kakršnje ste, je pa vsaj polovica za odpust. Delate ljudem več škode kot koristi. Ubogi troci v rokah pretirano " rdečih " strokovnjakinj, prihodnič ko bo na vladi Desnica, bodo odvzemali otroke tistim, ki bodo imeli na zidu Titovo sliko. Bog se usmili fanatičnih norcev in njihovih žrtev.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Spet kopirani bla, bla.
Znaš sploh kaj sam napisati
confused-1.gif
)

I

Izbrisan uporabnik #488