Cene yugotov... wtf?

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Jaz sem mela yugota (dve leti nazaj) koral 60... Ko sem se vozila okrog, ni bil niti en teden, da me ne bi kdo na cesti ustavil, in vprašal za kolko ga prodam. Da ne omenjam da so listki z vsebino: Kupim takoj, pokličite prosim; za brisalci bili tud nekaj čisto navadnega. Potem sem ga pa razbila
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
A je "preveč" letel? No mal za hec, velik pa tud zares, tile 60tke so za svoje čase letele ko 100mater! 180 za šalo!
evil.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

To sem ravno včeraj premišljeval, ko se je najprej pred mano peljal Maruti, nato Kadett D, potem pa par km naprej še Renault 5 (vsi v takem stanju, da mi itak ni jasno kak pridejo preko tehničnega).

Z lahkoto, ker ga ne vidijo.
rolleyes-1.gif
Pač vzameš, da je za stare avte 100€ extra za doplačat.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Glede na to koliko stane bencin in zavarovanje se sam sploh čudim, da takšni avti sploh še obstajajo na cestah.

Imaš 350€ (ali koliko že) za osnovno zavarovanje in recimo 150€ na mesec za bencin, nimaš pa 500€ za nekaj kar vsaj spominja na avto...

To sem ravno včeraj premišljeval, ko se je najprej pred mano peljal Maruti, nato Kadett D, potem pa par km naprej še Renault 5 (vsi v takem stanju, da mi itak ni jasno kak pridejo preko tehničnega).

Prištej k osnovnemu zavarovanju še 30€ za "malco", pa imaš rešeno še vprašanje, kako pridt čez tehničnega
wink-1.gif

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Samo je res ful letel... Je folk bil kr malo presenečen
smile-1.gif

Potem pa je prišla tista zima, ko mi v enem ovinku ni uspelo zavit, pa sma se odpeljala naravnost... na žalost čelno v terenca. In je moj yugo umrl
frown-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
Potem sem ga pa razbila
smile-1.gif

Presneto!!
rolleyes-1.gif

Citat:
Uporabnik MViper pravi:
baba k baba, more sesut
evil.gif

Pa bi dala ponudbo.. 2-3-4k eur
hysterical-1.gif

Itak da babne ne mislijo tak ekonomsko!

Da na moj avto lepijo dnevno listke in me fehtarijo na semaforih, mojemu vozilu cena avtomacko zraste za 500%.

Prodaš? Ja prodam, ampak zahtevam zelo dost keša, tako da če vprašaš "za kolko" pol nisi pripravljen tolko odštet,
kok želim! Ni pes, da yugiča v pol leta ne prodam za 10 ta-violčnih! Pihnem ga nanovo, zice kemično opedenam in pes
da ne najdem enega bogatinkota, ki ga bo moj jugič spominjal na njegov prvi avto pred 15imi leti ko je bil še študent in
je v njem nabijal sošolke
smile-1.gif

Kolega je prodal peace-of-shit vespo ki je bla vredna 2 kavi z mlekom, opedenal obnovil in en ljubljančan je zanjo odštel toliko,
da si je kupil lepega twingota
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Aja pa da ne pozabim največje bedarije kaj se tiče rešitve problema "enega najslabših avtov na svetu" kot so ga okronali američani.

Avto je stal manj kot 4 jurje $, kar je leta 1985-86 ko so jih začeli prodajat po U.S. pomenlo približno 6 plač, torej najcenejši NOV avto.
Različica s kragujevca je seveda bla "updejtana" torej GV in GVX ) blo je več GV različic, večinoma so se razlikovale le v jakosti
in pa težko človek vrjame; v menjalniku GV+ je imel 3-stopenjski avtomatik (kak se je to premikalo mi ostaja neznanka). Ostali GV-jarji
so bili na 5 prestav, z alu felgami, "reli" meglenkami, šibedahom in ponosnimi 60-65 konjiči, edini problem je bil velikost in pa seveda
trpežnost, američani so bili vajeni avtomatikov, 5.0 v8 motorjev z 160 konji in neuničlivostjo, in v rush-hour času so naši jugoti
preko luže kuhali bolj kot še tako dobra gospodinja.
frown-1.gif

Porše jih je kupil mislim da 1000, in polek nakupa 911 si ga dobil gratis
smile-1.gif
Večinoma so pa kupci darilo zavračali ali ga uporabili
za službene namene delavcev ipd, ampak avti so se kvarili po tekočem traku, rezervnih delov pa seveda ni blo, malokater jugo
je preživel prvo leto, saj se v ameriki vozi tudi po 100km v eno smer v službo in pri neprimernih servisih, je tak avto komaj zdržal
sezono, avtov tam ni znal popravljat nihče.

Problem je tudi bil v bencinu, saj so to bile nizko kompresijske mašine, pilo se je olje in američani niso bili navajeni dotankovat olja...

Leta 93, so nevem številke ampak ogromno teh še novih nerabljenih yugov želeli vrnit v srbijo, brezplačno, le plačat bi bilo treba
prevoz, za stanje v srbiji takrat nam je znano, pa tudi sicer je transport bil vreden več kot avti, tako da nevem katera država, ampak
rečeno mi je blo da so ogromno teh yugov potopili nekje v atlanttiku, saj je bla v tistem času tisto edina enomsko pravilna odločitev.

Danes pa se tu zanje nekateri tepejo. Kakšenega kabrioleta bi še sam imel za sunday-drive.

V U.S. se je produkcija ustavila novembra lani.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
evropska kola so v ameriki bila vedno inn.
z alfo,renojem in zastavo so videli da tud pri nas ne znamo avtov delat
evil.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
V ameriki so se večinoma vsi evropski proizvajalci fajn opekli. Zanimivo da se Fiat grupa ni prijela, ker imajo kar nekaj malih jajčk v programu(mini city cars). Važno, da se je smart prijel...Po drugi strani gre pa nemškem trojčku in Porcheju tam čez lužo kar dobro.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
volvo,saab sta se včasih zelo dobro prodajala v usa.kako je danes ne vem.kar veliko je tudi VW kjer recimo imena jetta niso zamenjali z boro in ventom kot mi.se pa vidi tudi nekaj TDIjev po cestah.
bmw,audi,MB pa so itak vsi vsaj 6cyl.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Mislim da edin nemec ki tam ni V6 je audijev 1.8T. Pa še tisti ma 200 konjev.

Ko sem živel na floridi pri frendu, je imel 06' 325 (zaden fejslift že), avto pa je imel 3.0 motor in 211 konjev. Kar neka oznaka.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
spomnim se ko je kolega iz dallasa razlgagal ko so pri njem doma imeli r 21 nevada z 7mimi zici.od novega so ga imeli le 11 mesecev ker je bil avto redno na servisu.dele so pa čakali po 3 tedne.od takrat naprej pravi da ga z raznimi "no name" znamkami ne bodo nategnili
evil.gif

ko sem mu povedal koliko je renojev pri nas na cestah se je začel
hysterical-1.gif