Cene servisov

WHITESNAKE

Pripravnik
10. okt 2007
139
0
16
LJ
A ma kdo informacijo koliko stane servis za SEAT-a na 60kkm. Baje menjavajo vse redno plus svečke in zavorno tekočino. Na ŠPAN-u so mi povedali da naj bi to stalo tam 280-300€ kar se mi zdi malo too much.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Volvo S60 diesel
redni servisi 180€
veliki servis (vsakih 160.000) 800€

Lejga kdo je nazaj
cheer.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Na netu ni nič pametnega, razen en stari Žurnalov člančič. Kje do pametnih podatkov na to temo? Članki, kakšna stara alter tema? Vzet si dve uri in klicat po servisih:(?

Za tiste, ki veste koliko vas pride npr. mali ali veliki servis, lahko napišete model avta in ceno:) Jst za svojga ne vem, majkemi:)

Ker se neprestano govori, da avtohiše živijo od servisov, me pri nakupu avta zanima cena servisa in ne samo cena novega avtomobila?!?!

BTW: Zakaj Slovenske avto revije rajši testirajo superšportnike, kot da bi naredile eno primerjavo cen servisov, ki bila za potrošnike dejansko uporabna??? Razen testov avtomobilov (ki so sicer zelo uporabni in cool) in cenikov novih avtomobilov, jst ne najdem notri nič uporabnega.

Fiesta 1.4 96KM 12/2010, obeta se servis na prvih 20000km, 120EUR.... pa še luči bomo prevezal da bojo always on (zdaj če maš na auto stikalo, jih ob zadostni svetlobi izklopi samo)...

Mondeo 2001 2.0 145KM karavan - 200.000km redni servis, diski in obloge spredaj/zadaj (kupil na ebayu original za 265EUR s poštnino), vžigalna tuljava, uradni žig v knjigco - 550EUR cca (skupaj z 265eur od bremz).

Da pa revije testirajo superšportnike.... jest bi tud raje če bi to delal tako da jim ne zamerim....

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Mondeo 2.0 TDCI servis na 200.000 km na Summitu, poleg velikega servisa so bili menjani še diski in ploščice spredaj. ''Samo'' 1500 EUR...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
moj je bencinc na ketno pa ni bil 200.000km veliki servis....
Ej, pojma nimam ali ima ketno ali jermen. Službene gare, videl račun iz prve roke, nisem pa gledal postavk, itd... V glavnem, zna bit da naslednji ne bo več Ford
grin1.gif
. Drugače pa brez težav, zadevca kar se cijazi z izjemo sklopke, katera včasih malo zajamra. Je pa res, da so to več ali manj vse 200+ km vožnje.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Moja razvajenka, na 185k€; redni servis + termostat + pregled in čiščenje EGR, menjava vseh grelnih svečk...krepko pod 200€.
Roba vse original
smile-1.gif

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
480
32
28
Tole pa po moje rahlo nalagaš. Mogoče si imel nadomestne dele. LAhko pa mi na ZS pošlješ številko šasije in preverim koliko pridejo originalni deli.

LP Sandi

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Sem ravno mel 180.000 servis, isti avto sam drug motor:
zračni filter,filter olja,2.6l olja, sprednji diski in ploščice in ena h6 žarnica. 342€.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Ja, res je, popusta je bilo 0%
frown-1.gif

In zakaj si ga potem tam servisiral če ni bilo nič popusta?
confused-1.gif

Če ni popusta se mi noben ne avta dotakne je več pooblaščenih servisov in ni samo enden!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik sandichamp pravi:
Tole pa po moje rahlo nalagaš. Mogoče si imel nadomestne dele. LAhko pa mi na ZS pošlješ številko šasije in preverim koliko pridejo originalni deli.

LP Sandi

Gledam spisek dela in materijala ( ne računa; ker ga ni
smile-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik flip pravi:
frown-1.gif

confused-1.gif

Če ni popusta se mi noben ne avta dotakne je več pooblaščenih servisov in ni samo enden!

A bi drugje blo bistveno ceneje? Za 20€ se tud ne mislim vozit čez pol slovenije, sploh če sem drugače s servisom zadovoljen.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Ne priporočam ,vendar je znatno ceneje imeti svojega mehanika tako na šušmarsko.Upam da razumete, o sami kvaliteti teh del brez računa bi se dalo razglabljati v drugi temi, osebno se poslužujem storitev mehanika ki v prostem času za znatno manj denarja opravi isto delo kot servis, še nekaj, če on nabavi materijal je še 30 % ceneje, seveda v vašo korist.-- 5 litrov olja ELF 10 w 40 z filtrom olja, tesnilom vijaka in menjavo, 48 evrov!!, seveda sem mu dal 50. Še enkrat povdarjam da ne zagovarjam takega dela na črno, vendarle, znajdite se,.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik flip pravi:
frown-1.gif

confused-1.gif

A bi drugje blo bistveno ceneje? Za 20€ se tud ne mislim vozit čez pol slovenije, sploh če sem drugače s servisom zadovoljen.

Pol slovenije?
confused-1.gif
Pooblaščenci so skoraj za vsakim vogalom enim je pa težko 30 km narest očitno tut dvajsetake na cesti pobirate.
Le ostani tam ja imaš popolnoma prav
zmaga.gif