Kakšna zgodbica....... Na koncu branja bi že potočil solzico za pooblaščenci, ki jih nategujejo stranke.
No, sedaj pa pojdimo k dejstvom.
Ob zadnjem večjem servisu sem prosil za predračun pri dveh POOBLAŠČENIH servisih. Prvi je naračunal 550 EUR, drugi 650 EUR. Za IDENTIČEN servis, oba v Ljubljani.
Naprej: v predračunu je bilo tudi ustrezno olje za 18 EUR + DDV, torej za 22 EUR na liter. Ravnokar naročil (in takrat tudi) iz Nemčije BOLJŠE olje (torej top za moj motor) za 8,8 EUR na liter z DDV in poštnino do mene. Brez zamere, ampak 60 EUR jim pač ne bom dal ZA NIČ. Namreč vse storitve pošteno plačam in pri tem me pač ne bodo nategovali.
Naprej: tisti strošek odstranjevanja olja, itd. Poglej tole postavko na računu:
Predpostavljam, da jim to odtehta vse te ''bolečine'' in zaplete pri odstranjevanju olja. Plačal sem jo brez težav in brez pripomb, saj ne pričakujem, da bo nekdo naredil nekaj zastonj.
Sedaj pa še najboljši del: ta ista postavka je bila tudi na predračunu, ko so mi prodajali še svoje ''zlatarsko'' olje. Torej, ni jim dovolj, da me nategnejo na suho pri ceni olja, temveč bi mi tudi to zaračunali posebej.
Pa še to: moj avto je daleč od preseratorskega, lahko bi si kupil tudi kaj dražjega in bolj ''in'', ga z lahkoto vzdržujem, ampak denarja trenutno še ne serjem, da bi ga metal čez okno ZA NIČ.
Citat:
Uporabnik sandichamp pravi:
Pozabil si napisati da mora pooblaščeni serviser kupiti olje od uvoznika avtomobilov in ne od uvoznika olja. In to olje je ponavadi 100% dražje kot bi bilo pri uvozniku olja.
Ja, pravi boščki so
.
Torej, namesto da liter olja dobijo po 3 EUR, ga morajo kupit po 6 EUR in jim ni dovolj, da zaslužijo 50% na njem. Ker, če bi ga prodajali po 9 EUR sem prepričan, da živ krst ne bi vlačil svojega olja na servis. Je pa to čisto njihova (in uvoznikova) odločitev. Očitno se jim že bolj splača nategnit nekaj procentov strank, kot da bi od vseh strank potegnili nekaj manj zaslužka (NE PRODAJATI Z IZGUBO). Ampak jokal se pa za njih ne bom, kako jim je težko življenje.