Cene pooblaščenih servisov

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.562
1.088
113
Titograd
Čakaj, tukaj se ne govori o solati pooblaščenih, neooblaščenih in fušarjih...... o pooblaščencih za isto znamko, ti imajo enako šolan kader in enako orodje. Ko pokličeš dva servisa in rečeš da bi rad imel predračun za servis na xxxxx km.... ve se kake vrste servis se na teh km dela, pa ti en da tako ceno, drug pa zelo drugačno.

Jaz sem poklical zase dva, razdalja med njima 30 km, dala sta mi skoraj enako ceno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Samo ni nobene potrebe da ti olje računajo po 35 eur po litru. Če ga sami kupujejo po 4 eur (verjetno manj).

Tudi če daš 50 jurjev te na servisunimajo pravice ropat.

Če bi znormalizirali cene predvsem olju bi imeli mnogo vec dela (verjetno tudi zaslužka) ter mnogo več vozil servisiranje na uradnih delavnicah.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Če ti na servisu računajo posebej material in posebej delo potem ni nobene ovire, da sam dostaviš enak material, pa boš plačal le delo. Če pa tega ne storiš, pač plačaš davek na lenobo.

PS- 10x razlika??? A ti daješ v avto odpadno olje iz obratov za hitro pripravo hrane??

PSs- v moj avto gre tam 7 l olja 35x7=245€, servis pa me stane 215 €
stupid-1.gif

Psss- 5x7=35 bi pa šlo
evil.gif

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Verjetno govoriš na splošno za uradne servise...

Jaz ti zase povem koliko sem dal...na uradnem.

Olje z računom drugače dobim za 7 eur po litru. A če nosiš robo s samo si že tam kjer te moti...da daš 30 jurjev za avto pol pa kruhaš pri servisu. Ni tako?
grims-1.gif

Pol je vseen ku... če še zamenjaš sam.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.107
113
No pa fantje ne mešat Garancije in Jamstva. Garancija ( načeloma 2.Leti ) res velja če servisiraš na nepooblaščenem servisu . Jamsto pa je prostovoljno in je ponavadi pogojeno z več obiski pooblaščenega servisa .

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Sveta nebesa, torej imajo se vedno isti koncept. Tudi jaz imam racune od mojega VAG (od prejšnjega lastnika) kjer je na servisih dal za liter olja vec kot pa jaz sedaj za celo kanto. Pa on ni imel v ceni olja se menjavo vključeno. Ko v gostilni naročiš zrezek je pecenje zrezka, postrezba in pomivanje posode vkljuceno v ceno. Tukaj pa ti prodajo zrezek za 10 evrov (in ne kos mesa za evro), pecenje, postrezbo in pomivanje posode ti pa tudi zaracunajo.
cheer.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Tipicna slovenska folklora...

Gres v Leclerc in kupis olje za 10 EUR. Olje je skorajnna isti polici, kot kruh. Pooblascen servis mora imare za to ustrezno skladisce in lovilce olje. Vsaj X krat letno ga obisce inspektor. Ampak to nobenega ne briga.

Pooblasceni serviser mora ekolosko odpeljati odpadno olje v enaki kolicini, kot ga proda novega. Ko kupite olje v Leclercu vas nihce ne vprasa, kam date starega. In kam date stari filter. Koga pa to briga, a ne? Pooblaceni serviser mora odpadno olje hraniti na zato ustreznem mestu. Prav tako oljni filter. Narociti mora odvoz, placati ekolosko takso in vodi evidencne liste o odpadkih. In seveda tvega kazen inspektorja, ker mu bo slucajno manjkal en list od 1354, kot je to v nasi birokraciji zahtevano.

Mimigrede, "fusar" tako olje - odpadno torej celo prodaja, za kurjenje. Kar je sicer prepovedano, ampak komu mar.

Z marzo od olja pooblasceni serviser placa place mehanikov, solanja, specialno orodje in pa naso bogato javno upravo.

Ce je vse tako drago pri nas, bi Stajerci hodilimv Avstrijo. Ampak glejmga zlomka, strosek place je v Avstriji nizji kot v Sloveniji, urna postavka mehanika pa 2x drazja. Pri nas pa seveda se brezplacno nadomestno vozilo, zlato uro in pa groznjo z odvetnikom on POP TV, ce gre kaj narobe.

Skratka, kot me nekdo pred menoj lepo napisal; kupite si avto, ki ga lahko vzdrujete. Nihce vas ne "krade" na servisih, tako pac je pri nas, v tujini pa se drazje. Pa se celo leto ne bompotrebno zelje in krompir jesti. Je pa res, da na dviriscu ne bo avta, ki vam ga bodo sosedje zavidali.

Pa se nekaj; ce stane redni letni servis npr. 300 EUR je to 25 EUR na mesec. Ko da pa vasa boljsa polovica vsake tri mesece 100 EUR za frizerja ste pa tiho. In kaj ima frizer? Skarje in fen.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.107
113
In kaj naredite pooblaščenci če stranka prinese svoje olje?

Ji zaračunate ekološko takso itd...

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
In kaj naredite pooblaščenci če stranka prinese svoje olje?

Ji zaračunate ekološko takso itd...

Ne vem kaj naredijo. Jaz olja ne prinesem, pa placam ekolosko takso, ker nimam zelje starega oljnega filtra nosit domov. Ko se v Avstriji placal 120 EUR za urno postavko dele, sem pri nas kar tiho in zadovoljen. Pa so mi sli vedno "na roko" ko sem kaj poteboval tudi po poteku garancije

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
479
29
28
Pozabil si napisati da mora pooblaščeni serviser kupiti olje od uvoznika avtomobilov in ne od uvoznika olja. In to olje je ponavadi 100% dražje kot bi bilo pri uvozniku olja.

LP Sandi

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
pa še vedno ga dobi ceneje kot kdorkoli od nas. sami so si krivi da želijo služit na nevednosti ljudi. eno staro žensko lahko nategne in ji proda olje z 400 % marže, nekoga,ki pa je 2x v življenju prižgal računalnik pa ne več.

glede garancije-ko bo nekdo želel uveljavljati garancijo in je servisiral avto na nepooblaščenem servisu. me res zanima kako se bo razpletlo. uvozniki imajo tehnična šolanja za ljudi zaposlene v mreži in če teh šolanj ne opravijo niso kompetentni za opravljanje servisov na vozilih. nepooblaščeni serviserji se pa teh izobraževanj ne udeležujejo (ker seveda niso brezplačna).
in ob vsakem problemu se lahko uvoznik sklicuje da nepooblaščen mehanik ni ustrezno usposobljen.

niso proizvajalci neumni da bi si sami sebi odrezali najbolj profitabilen del.
zato pa tudi vse znamke prodajajo podaljšana jamstva (recimo VW 6 let pa servisi na 15k km lol
bonk.gif
- za tiste ki so se vedano smejali KII in njenenih 7 let)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Kakšna zgodbica....... Na koncu branja bi že potočil solzico za pooblaščenci, ki jih nategujejo stranke.
No, sedaj pa pojdimo k dejstvom.
Ob zadnjem večjem servisu sem prosil za predračun pri dveh POOBLAŠČENIH servisih. Prvi je naračunal 550 EUR, drugi 650 EUR. Za IDENTIČEN servis, oba v Ljubljani.
Naprej: v predračunu je bilo tudi ustrezno olje za 18 EUR + DDV, torej za 22 EUR na liter. Ravnokar naročil (in takrat tudi) iz Nemčije BOLJŠE olje (torej top za moj motor) za 8,8 EUR na liter z DDV in poštnino do mene. Brez zamere, ampak 60 EUR jim pač ne bom dal ZA NIČ. Namreč vse storitve pošteno plačam in pri tem me pač ne bodo nategovali.
Naprej: tisti strošek odstranjevanja olja, itd. Poglej tole postavko na računu:

Predpostavljam, da jim to odtehta vse te ''bolečine'' in zaplete pri odstranjevanju olja. Plačal sem jo brez težav in brez pripomb, saj ne pričakujem, da bo nekdo naredil nekaj zastonj.
Sedaj pa še najboljši del: ta ista postavka je bila tudi na predračunu, ko so mi prodajali še svoje ''zlatarsko'' olje. Torej, ni jim dovolj, da me nategnejo na suho pri ceni olja, temveč bi mi tudi to zaračunali posebej.
Pa še to: moj avto je daleč od preseratorskega, lahko bi si kupil tudi kaj dražjega in bolj ''in'', ga z lahkoto vzdržujem, ampak denarja trenutno še ne serjem, da bi ga metal čez okno ZA NIČ.
Citat:
Uporabnik sandichamp pravi:
Pozabil si napisati da mora pooblaščeni serviser kupiti olje od uvoznika avtomobilov in ne od uvoznika olja. In to olje je ponavadi 100% dražje kot bi bilo pri uvozniku olja.
Ja, pravi boščki so
hysterical-1.gif
.
Torej, namesto da liter olja dobijo po 3 EUR, ga morajo kupit po 6 EUR in jim ni dovolj, da zaslužijo 50% na njem. Ker, če bi ga prodajali po 9 EUR sem prepričan, da živ krst ne bi vlačil svojega olja na servis. Je pa to čisto njihova (in uvoznikova) odločitev. Očitno se jim že bolj splača nategnit nekaj procentov strank, kot da bi od vseh strank potegnili nekaj manj zaslužka (NE PRODAJATI Z IZGUBO). Ampak jokal se pa za njih ne bom, kako jim je težko življenje.
grin1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Sam vozim na nepooblašcenca, včasih je imel "zlato"olje, zdej je ceneje, ampak važno je , da mi je vsaka storitev držala brez problemov , nikoli reklamacije, pri njem bi jo lahko že uveljavljal brez računa( verjetno do 200-300€), potem se pa pozabi lojalnost.V glavnem, ga ne zamenjam, plačaš pa itak vsepovsod. Ni vse zlato, kar se sveti.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
KSZ
Jaz sem vrsto let vozil avto na pooblaščenca. Enostaven razlog zakaj bi iskal mehanika, dele, olja, filtre ker imajo oni vse tam. Ni me niti motila cena, čeprav vem da sem bistveno preplačal ampak to je vzeto v zakup. Pa avto sem kupil rabljen, izven garancije...
Torej od tistih "štemplov" tako ali tako ne bi imel nič.
Zdaj me pa zanima nekaj...
A je pri letnem servisu (ne da se mi iskat kaj je zapovedano in predpisano in kaj ne) omenjena postavka pregled zavor?
Ker da pelješ s servisa na teh. pregled in zavore ne delajo oz. niso brezhibne...
No tu se je moje "sodelovanje" z njimi zaključilo...

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
479
29
28
Verjemi mi da za marsikatero olje pooblaščeni serviser plača 9€ za liter ali več.

LP Sandi

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sandichamp pravi:
Verjemi mi da za marsikatero olje pooblaščeni serviser plača 9€ za liter ali več.

LP Sandi
Potem ima pooblaščenec problem in ga mora rešit z uvoznikom. Naj vsi pooblaščenci pritisnejo na uvoznika in mu predstavijo izračune, da je noro, da toliko in toliko % strank nosi svoje olje in vsi v verigi zaslužijo 0. Da če bi bilo olje na sprejemljivi ceni, bi pač vsi kupili olje tam in bi bil zaslužek takšen in takšen. Če pa ne gre, pa potem naj ne jamrajo.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Pooblaščenec verjetno tudi ne kupuje olj iz nepreverjenih ruskih skladišč.
http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=15115
To je potem naslednji argument (na trhlih nogah) zakaj kupovati olje pri pooblaščencu
wink-1.gif
.
Sam nisem nikoli kupoval olje na črno po parkiriščih in brez računa. Kupujem pri zelo znani in močni e-trgovini v Nemčiji, ki dvomim, da bi se šla takšne igrice. Vedno pride tudi olje z nemško deklaracijo in vsem. In glede na to, da mi je prejšnji avtomobil (ki je tudi zahteval specifično olje) prišel do 280.000 km s tem oljem (ravno tako tudi trenutni lepo dela in še ne vem koliko avtomobilov kolegov, ki sem jim hkrati naročil olje) nimam niti najmanjših zadržkov, da noter tankam nemško original olje po pošteni ceni.
Aja, še tole: zaradi stroškov poštnine pač nabavim za 3x menjavo in moram potem nekaj olja skladiščit za do enega leta. V kleti na 15-ih stopinjah Celzija, upam da se ne pokvari.
grin1.gif
.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.963
7.300
113
Zanimivo je da servisi zaračunavajo strankam ekološko takso za odpadno olje, podjetje SAUBERMACHER pa jim to olje brezplačno prevzema, pri količini nad 800 litrov, pa jim celo plača.