Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Te dni smo si začeli ogledovati destinacije za letošnji dopust, tam konec junija. Pa gledamo te "first minute" ponudbe kakor tudi ostale in se ustavim pri Hrvaški.. Cene bolane? Ne da je letos drago, cene so enostavno navili do neba? Kakšne izkušnje imate, če se je že slučajno kdo ukvarjal z letošnjim dopustom?

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Že 1 mesec iščem kak apartma za 4 člansko družino, ne samo cene, vecina je že rezerviranih, izbira slaba. Evropejci samo še na Hrvaško hodijo. Nočejo več Španije Italije ali Grčije, preveč plastik fantastik turizem.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-388
113
ja ja, draga sezona se nam obeta... bo treba se kam drugam pogledat, sam kaj ko smo tok razvajeni z blizino in domacnostjo...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Te dni smo si začeli ogledovati destinacije za letošnji dopust, tam konec junija. Pa gledamo te "first minute" ponudbe kakor tudi ostale in se ustavim pri Hrvaški.. Cene bolane? Ne da je letos drago, cene so enostavno navili do neba? Kakšne izkušnje imate, če se je že slučajno kdo ukvarjal z letošnjim dopustom?
Za letošnje leto si z rezervacijo ravno ene 2-3 mesece prepozen.
Dopuste za naslednjo sezono, tako na Hrvaškem kot ostali tujini, pa tudi Sloveniji, ponavadi bookiram konec novembra, najkasneje do sredine decembra.
Letalske karte so takrat ugodnejše, Hrvati so pa tudi bolj lačni denarja kot februarja, ko imajo že nekaj rezervacij in jim iz tega naslova že kapne nekaj evrov.

Če je Hrvaška predraga (meni so lani apartma po nekaj letih podražili za 10 € na dan, letos podražitve ne pričakujem, ampak jaz sem stalna stranka), imaš še vedno možnost it na avion, Španija, Grčija & co. so še vedno ugodni (oz. niso tolk ugodni, samo Slovenija in Hrvaška sta postali predragi :oops1:).

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.373
247
63
Ma kaj vsi delate v JU, da lahko tako zgodaj rezervirate dopust? Meni ga potrdijo šele Aprila za poletje. Aj aj privilegiranci.:fredi:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.269
2.533
113
Vsaj zadnje 5 let Hrvaška NI poceni. Pač navada, da gremo tja in blizu je.
Ja Španija je res lahko ceneje, sam če gre 4 članska družina je pa le podvig.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Za letošnje leto si z rezervacijo ravno ene 2-3 mesece prepozen.
Dopuste za naslednjo sezono, tako na Hrvaškem kot ostali tujini, pa tudi Sloveniji, ponavadi bookiram konec novembra, najkasneje do sredine decembra.
Letalske karte so takrat ugodnejše, Hrvati so pa tudi bolj lačni denarja kot februarja, ko imajo že nekaj rezervacij in jim iz tega naslova že kapne nekaj evrov.

Če je Hrvaška predraga (meni so lani apartma po nekaj letih podražili za 10 € na dan, letos podražitve ne pričakujem, ampak jaz sem stalna stranka), imaš še vedno možnost it na avion, Španija, Grčija & co. so še vedno ugodni (oz. niso tolk ugodni, samo Slovenija in Hrvaška sta postali predragi :oops1:).

Ni poanta v tem da je kaj predrago, zgolj gledam in se čudim. Sicer mi je Hrvaška greznica, ne bi tam dopusta nikoli bookiral, ker pa imamo majhnega otroka in je treba vse živo zraven vlačit je to zdaj pač še za kakšno leto postala realnost, je pač bolj priročno. Nekdo zgoraj omenil plastik fantastik turizem. Itak, pri Hrvatih pa je to to, pristno. :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in damirj

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Vsaj zadnje 5 let Hrvaška NI poceni. Pač navada, da gremo tja in blizu je.
Ja Španija je res lahko ceneje, sam če gre 4 članska družina je pa le podvig.

Jasno da že dolgo ni poceni, pa to sploh ni težava. Nastane težava ko mi reklamirajo super predsezonsko akcijo in v Istri 4* hotel za dve osebi v praktično predsezoni (konec junija) naklikam na 3000€, PP za 8 dni.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.864
113
Je kdo opazil manjšo gužvo zadnjih nekaj let? Ni. Torej ovc je dovolj. Denar kot kaže je in ga je treba iztržit od turista.

Sicer pa se je vsepovsod podražilo, zakaj se pri Hrvatih nebi? Kje v LJ lahko ješ pizzo bistveno ceneje od 10 eur? Včasih smo se na dopust zbasali v eno luknjo z kopalnico, kuhinjo in par madracev. Danes mora biti klima, satelitska internet 100/100, pomivalc, pralni stroj, pohištvo če ni iz Rutarja je šrot itd. To vse stane. Tudi stipe ki danes obnavlja babičin apartma, in pohištvo nabavlja v IKEAi ni ravno poceni. In tukaj smo.

Zanimajo me samo primerjalne cene med Italijo in Hrvaško. Samo enak tip apartmaja. Vem google ve vse pa se mi niti ne da izkat.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.674
9.470
113
Istra poleti že lep čas ni več poceni, ampak bolano draga. Bo treba krepko nižje, pa boš dobil ceneje. Primošten je pa ena dražjih destinacij, saj je mesto že v osnovi turistično, mi smo plačal nejdražje nočitve ravno tam, od štirih let odkar kruzamo po Hrvaški obali od vrha jadranske magistrale proti jugu. Samo malo nižje (ali tudi višje) Drvenik recimo, Stari grad Paklenica, pa prideš ceneje skozi, še posebno v malih privat apartmajskih hišah. Sicer sam kruzam po kampih, samo tudi apartmaji so precej cenejši, ljudje pa uslužnejši. Lani in predlani smo kruzali po Pelješcu in Korčuli. Ko se pelješ s kolesom, je malo morje apartmajev tudi s hrano. No potem so se mel mulci na Korčuli tok dobro, da sva kar takrat rezervirala še za letos za komplet dopust tam. Imava še kr nekaj Korčule za prekruzat s kolesi.
Sam za primerjavo, na Krku parcela, ob morju...usedi se.. 170 EUR na noč, samo parcela brez oseb. Za ta denar smo lani bivali v kampu na Korčuli (v lepoti narave in čistoči morja ni primerjave) vseh nas pet s psom vred 6 dni. V nekem malem privat kampu med Živogoščem in Drvenikom še ceneje, pa še privat konoba z frišnimi ribami vsak večer če hočeš direkt v kampu.
Sem pa ravno v soboto jedel pico v Medulinu za 7,5 EUR tko da tudi tam ni nič dražje kot lani. So pa cene v kampu poleti take, da mene ne vidijo. Za pozimi je pa to vrhunska destinacija. Hrvaško je treba vzet od tam, do kamor se Nemcem ne da, pa bo bisveno ceneje.

• Všeč mi je
Reactions: Car in AvtoFun

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja se strinjam da Primošten ni poceni ampak matematika je kljub temu bila v rangu hotel 4* PP za 7-8 dni tam 1500-1600€, ne vem več na pamet...

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.864
113
Ni poanta v tem da je kaj predrago, zgolj gledam in se čudim. Sicer mi je Hrvaška greznica, ne bi tam dopusta nikoli bookiral, ker pa imamo majhnega otroka in je treba vse živo zraven vlačit je to zdaj pač še za kakšno leto postala realnost, je pač bolj priročno. Nekdo zgoraj omenil plastik fantastik turizem. Itak, pri Hrvatih pa je to to, pristno. :valjamse:

Otroci do dveh let imajo avion zastonj in še vsega živega ni treba sabo vlačit. Torej, samo zaradi malega je tukaj že 2:0 za avion.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.235
2.377
113
Je kdo opazil manjšo gužvo zadnjih nekaj let? Ni. Torej ovc je dovolj. Denar kot kaže je in ga je treba iztržit od turista.

Sicer pa se je vsepovsod podražilo, zakaj se pri Hrvatih nebi? Kje v LJ lahko ješ pizzo bistveno ceneje od 10 eur? Včasih smo se na dopust zbasali v eno luknjo z kopalnico, kuhinjo in par madracev. Danes mora biti klima, satelitska internet 100/100, pomivalc, pralni stroj, pohištvo če ni iz Rutarja je šrot itd. To vse stane. Tudi stipe ki danes obnavlja babičin apartma, in pohištvo nabavlja v IKEAi ni ravno poceni. In tukaj smo.

Zanimajo me samo primerjalne cene med Italijo in Hrvaško. Samo enak tip apartmaja. Vem google ve vse pa se mi niti ne da izkat.

Odvisno od lokacije. Lahko ti povem za zadnje dve leti, predlani Sardinija, hotel blizu kraja Siniscola, malo odročen, ampak sem itak imel rentacar, ker pač radi gremo okoli. Hotel ok, oprema boljše kot kak apartma od stipeta, čeravno nič posebnega. Hotel 8 nočitev 550€, letalo 2x odrasla, 1x otrok 4leta 300€, rentacar 880€, večerje cca 40€. Parkingi po plažah je zelo odvisno, od 5 do 20€ na dan. Parking avto letalisce 90€.

Lani Ibiza, hotel 7 dni 1300€, polpenzion, hotel OK, v centru Sant Josep, malo manj živahen kraj v primerjavi z Sant Anthony (kjer je Cafe del Mar in Mambo), se pa najde veliko restavracij vseeno in poceni se da jest. Letalo ista zasedba 330€, rentacar mislim da 800€ (se ne spomnim točno), parking na plažah je večinoma zastonj, edino ena je bila plačljiva za 5€ ves dan.

Pod črto 2500-2800 obe destinaciji. Zakaj bi hodil na hrvaško mi res ni jasno. Otrok ni težava, je pa lahko izgovor ja, na letalu in letališču je po mojem manj problemov kot v skuhani pločevini 8ur do dalmacije.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun in sad

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.864
113
Vsakemu svoje. Mini ni jasno zakaj bi se moral hebat z rentacarji, avioni, taxiji.... Vsak ima svoje veselje :)

Mene je zanimala nastanitev, apartma pri Stipeju vs primerljiv apartma Sicilija. Hoteli valda da variirajo.

• Všeč mi je
Reactions: DOMEK

damirj

Guru
9. maj 2012
5.235
2.377
113
Predvsem zato, da vidimo še kaj drugega. Ne grem na morje samo zaradi morja. Tudi če bi šel samo zaradi morja, je na svetu veliko lepih plaž, več morja in še bolj čistega, veliko.