Cene najema lokala po LJ

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tis ravno v tem je fora da ima tvoj kolega VELIK in uspešen lokal in najbrž tudi pozna prave ljudi in zato nima težav... Seveda boš ti na ves preteg zdaj trdil da nikogar ne pozna (pač klasika) ampak smo tudi mi svoj čas imeli od 4 do 5 lokalov v obratovanju in moram potrdit kar je rekel malcomX. Ko ima hudič mlade jih ima dosti in se lahko inšpekcije vrstijo. Problem je če si komu konkurenca in da le ta slučajno pozna kakšnega inšpektorja. Garant te bodo nonstop nadzirali in če inšpektor hoče te bo oglobil. Nihče nima idealno, tudi če hočeš ne moreš met idealno... Skratka to ni lahko kruh in temu poslu bi se tudi jaz na široko izognil...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Lahko te tud policisti 5x na noc obiscejo... pac preverjanje lokalov... ce te en hoce ob posel spravit te pac bo, nacinov je mnogo...

Reketa po lokalih pomoje ni tolko kot se govori, ker so po vecini lastniki ze napol mafijci tako da ze itak dobivajo denar. Izsiljevanja po ljubljani so bolj med "navadnim" civilnim prebivalstvom... Recimo se prodaja avto vreden 50k eur si pridejo ogledat vidijo da prodaja mamin sine star 23 let.... In naslednji ki si ga rpide ogleda hoce jurja al pa dva. ce ne mu bo polomil roke. in veliko jih zacne palcevat. Mafija se zaveda da mamice takim sinetom denar dajo brez vprasanj, sineti se pa bojijo. vcasih dajo se kakega jurja vec, mafija kakega po anrocilu nalomi in se na koncu pocutijo se sami zesci. Tega je vec kot reketov v lokalih.

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Sem mislo, da se taki avti dajo v avtohiše nazaj in se novi kupijo....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ma ne ga srat fantje, tako hudo pa spet ni ali? Dost znancev je privat prodajalo drage avtomobile in niso prišli nikomur grozit ali rok lamat?
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
MalcomX glede na to da sem 25 star so res tam okoli 20 ja recimo od 22-25 in več letni in so prodajali višji rang od E90 in še resnično ni nihče nikogar izsiljeval za denar ali pa silil v menjavo ali karkoli podobnega. Še en izmed mitov? Ne rečem da se ni to komu zgodilo ampak najbrž se je res in zdaj se naokoli govori da se to redno dogaja? Glej svoj čas smo uvozili ogromno avtomobilov in sem vse sam osebno preko oglasnika prodajal, kupci so bili kakšni hočeš. Od vodij night klubov, do kvazi mafijašev, od slovencev do albancev in me nikoli ni nihče sili v kaj oz. me izsiljeval. Torej še enkrat sprašujem, je to zopet mit v stilu "baba čula baba rekla"?
smirk-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Opisal sem primer ki se je zgodil pol leta nazaj. preden je oškodovanec obvestil policijo je večkrat predal denar. Ko sem rekel da reketa v lokalih ni: bolj gre za to da se spravijo na lastnika osebno ne glede od kod mu denar. torej reket ni vezan na lokal vezan je na to da si lahka tarca in da imas denar. In ko enkrat das je to zacaran krog ker se ne bo nehalo kot nekateri mislijo da se bo. Problem nastane ce se reketiranja lotijo premalo izkuseni lopovi ki vse skupaj raztrobijo se kakemu svojemu "žeščemu" prijalju in potem kar naekrat novi in novi hodijo. Ker nekdo ki se rpofesionalno ukvarja s tem bo uporabil toliko sile da bo dobil denar (vec ali manj so ti ljudje precej dobri psihologi ceprav sami tega ne vedo) - nek 20 letni smrkavec pa bo zahteval denar potem te bo pa s 5 prijtelji se na smrt namlatil - kao: ker spada zraven.

Slednji primer je en pob s fužin star mislim da 22 let. je slisal da enega malo reketirajo pa je se on hotel... In na njegovo nesreco se je oskodovanca ze itak spremljalo in so se tega zraven pohopsali. Nekaznovan prej... na sodiscu je fasal leto in pol... Sem govoril z njim...mislim da ga je zapor spametoval. Enega izmed redkih ampak ga je.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Sicer pa me osebno vec zanima o lokalih ki se dajejo v najem.... ker s prijatelji vedno tolcemo gostilniske debate o tem kaj se splaca in kaj ne in da je v gostinstvu denar... samo nikoli nisem iz prve roke kaj vec izvedel... na kake stvari moras biti pozoren... kok se v sloveniji kaj pozna razno reklamiranje in akcije s cenejsimi pijacami...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja Apollo8 saj verjamem in nič ne rečem ampak hočem rečt da to ni stalna praksa kot nekateri tukaj trobijo, so primeri sigurno ampak ni to zdaj na vsakem koraku. Sploh pa ne v našem koncu Slovenije!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Ja saj tudi sam menim da je tega manj kot se govori. Hotel sem samo povedati da se dogaja in da so kriteriji za izbiro zrtve obicajno vse drugo kot pa to da ima lokal.

zdaj pa mi kaj o gostinstvu povejte. =)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Apollo8 torej ti jaz dam informacijo iz prve roke da se gostinstvo NE splača. Seveda pa ne gre tega posploševat. Kot je nekdo rekel, če priletiš v kak nakupovalni center in zabašeš relativno nizko najemnino si zmagal. Tudi v centru LJ si najbrž zmagal, sploh če malo urediš ambient in naviješ cene pijač do neba. Razno oglaševanje in akcije pjač pa mislim da ni rešitev, saj te cena marketinga požre. Nekateri se tudi trudijo z raznimi gosti (skupinami) in raznimi večeri ampak to je vse ogromen strošek ki ga težko pokrivaš. S hrano pa je še večje sranje! Jaz sem iz Maribora in če me zdaj vprašaš če bi vodil kateri lokal jih ne znam na eno roko preštet, je pa enih par ki so relativno majhni, nonstop nabiti, torej majhni stroški obratovanja, malo delovne sile, zaprejo se ob 23h, ni redarske službe, ni nočnega življenja ni pretepov ter pijančkov... Skratka ko potegneš črto je takšnih ki životarijo po mojem 70%, takšnih ki ma jih gre skos je 20% tisti ki pa delajo denar pa mogoče 10%. Zdaj pa se najdi kje si ti če boš štartal z nule?
smirk-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Ampak a ni tako da lokal prezivi ce ima vsaj 3 redne pijancke ki nosijo denar... tko se je vcasih govorilo =)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja preživi ampak le če odmisliš najemnino! Malo si idi okvirno računat koliko pijače moreš mesečno prodat da si sploh na nuli, torej da pokriješ najemnino, delovni silo, robo(pijačo), tekoče stroške(elektrika,voda,smeti), čistilka če jo imaš, potem davščine, morebitne kazni iz inšpekcij. Ko boš to skupaj potegnil si zračunaj koliko dni moraš koliko denarja delat potem pa si zračunaj kdaj boš komaj začel kaj za sebe služit da boš imel ti nekaj od tega, da ne boš napajal samo državo, delavce, najemodajalce...

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Ok, zdaj mora bit samo se en tako dober da bo napisal vse mozne stroske... kako je s kavo - a li so avtomati res od distributerja? kozarci - se kupijo ali jih dobis itd....

Dej stajerc razpisi se =)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hahah smešno! Glede stroškov je enako kot da bi vprašal koliko so mesečni stroški avtomobila? Ne bi pa definiiral za kak avtomobil gre, koliko troši, kako crkuje, kakšno zavarovanje imaš itd... Tega ti ne bo nihče tukaj napisal saj nihče najbrž nima dejanskih številk. Tukaj ti lahko morda pomaga le malcomX ki je še vedno v tem poslu ti lahko pove kako velik lokal je, koliko zaposlenih itd.. Za kava avtomate pa je odvisno, nekateri lokali imajo lastne in si sami dobavljajo kavo, lahko pa je od distributerja in te potnik zalaga. Kozarce moraš seveda sam kupit, kako pa
smile-1.gif
Morda dobiš kakšne reklamne od Orangine, CocaCole, Uniona (ne spomnim se več kako je to). Skratka spet je odvisno ali boš sam delal lokal iz nule ali boš kupil lokal v obratovanju, v tem primeru naj te to ne skrbi... Seveda stroški ki sem jih gori naštel so le kapla v morje, prištej še tukaj zavarovanje lokala, tekoči stroški vzdrževanja, servis hladilnih naprav, lahko ti tudi kak avtomat odpove, najbrž sedaj tudi SAZAS istavlja svoj račun itd. itd...

PS:. Ne pozabi na razna sponzorstva, dobil boš veliko prošenj. Če odkloniš si takoj žid, baraba...

Nazadnje urejeno:

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.451
3.766
113
Verjetno imajo tisti lastniki lokalov z X6-kami lokale samo malo za zraven in za pranje denarja, nesejo jim pa ne?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
No dejstvo je vseeno, da lokali niso dobrodelne ustanove in ne bi jih bilo toliko odprtih, če bi delali minus. Primer je državni aparat.