cene leč (italija vs slo)

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
A mi lahko razloži tole:
Prej sem imel mesečne leče zdaj pa imam 14 dnevne z isto dioptrijo 100% sem pravo povedal tako ali tako piše na škatlici pa vidim z njimi na razdaljo slabše npr napis ki sem ga lahko prej prebral ga sedaj ne morem oz ga megleno vidim.
confused-1.gif

A uporabljaš točno isto vrsto leč (kar se sestavin tiče), razen, da so 14 dnevne? ker to se je meni dogajalo s prvimi lečami, ki so prišle ven s hydraclear, pa sem šla nazaj na navadne (brez hydraclear). Je pa že nekaj let od tega.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Lej... to je vse stvar okusa
smile-1.gif
. Meni imajo leče po navadni raztopini tak malo "umazan" občutek. Aosept jih konkretno počisti, res pa, da je malce dražji.

Glede peroksida. Ti si verjetno uporabil kar svojo posodico za leče. Priložena Aoseptu ima na dnu kos platine, ki v šestih urah peroksid razgradi v kisik in vodo. Ravno ti mehurčki kisika počistijo leče. Če si uporabil to, pa je možno, da je bil defekten katalizator... platina se počasi obrabi, sploh če dalj časa ne uporabljaš raztopine.

Če ti pašejo navadne raztopine, sploh ni panike. Aosept je itak predviden za uporabo pri poltrdih in trdih lečah (ki se menjajo dosti bolj poredko).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kaj za ene ultra drage leče pa imaš to?

Poizkusi Air Optix. Baje da, če jih ponoči daješ ven, mirno zdržijo dva meseca (načeloma so namenjene za neprekinjeno nošnjo 30 dni in noči).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Leče nimajo cilindrov. Ne vem zakaj ne, ampak jaz ga imam tudi kao na eno oko pa vidim z lečami kot sokol.
cool-1.gif

Neumnost. Že nekaj časa se dobijo torične leče (v zadnjem času tudi mehke), ki so namenjene ravno bolnikom z astigmatizmom.

Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Še to: drži se oznak in ne kupuj leč s prevelikimi odstopanji, jaz sem enkrat dobila testne, ki so bile dia 16 uporabljam pa 14 in so me tako žulile, da nisem niti 2h vzdržala z njimi.

Jaz bi dodal samo, da odstopanj SPLOH ne sme biti. Draženje oči je malenkost proti neznosnim glavobolom, ki jih lahko povzroči napačna dioptrija.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Ok, cool, pač ne spremljam teh zadev, meni moje odgovarjajo, čeprav niso torične. Čeprav jaz nekoga z astigmatizmom ne bi ravno klicala 'bolnik', ker to ni bolezen ampak stanje, se ti ne zdi?
wink-1.gif

Drugo pa, kar se dioptrije tiče - meni tista za očala in leče (obe predpisani od zdravnika!) tudi malenkost odstopata, pa nimam glavobolov. Seveda je pa treba pazit pri temu. Se strinjam.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Nene, sem kar original posodico uporabil.. Pa me je zapeklo, ko svinja
smile-1.gif

Ne vem, take so mi pri Clarusu svetovali. Saj so dobre, na 3 tedne jih menjam, ceprav so 14 dnevne, pa so po 3h tednih take, kot prvi dan.. Kaj vem, sem zadovoljen..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ves kaj me se zanima, si kaj podkovan glede teh permanentnih lec, ki ti jih montirajo v ocesa, namesto recimo laserske operacije? Je to kul, ni.... ?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj verjetno je bolje, da imaš kar navadne... sploh dokler ni prevelik astigmatizem. Koliko imaš cilindra in v kateri ravnini? Torične leče so drage in marsikakšen majhen cilinder se da na mladem očesu lepo skompenzirat z malce večjo dioptrijo.

Bolnik... hja... stvar debate. A sedaj, če je ena stvar ful razširjena, kar naenkrat ni bolezen, ampak stanje? A se zmeniva za kompromis - bolezensko stanje? ;-)

Odvisno, kako odstopa dioptrija. Premočne leče za tvoje oko so dosti bolj zoprne kot prešibke (kjer samo malo napneš oko in je bolje).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Potem pa lahko, da je bil katalizator že malo znucan. Meni se to še nikoli ni zgodilo... sem si jih pa enkrat po pomoti dal prezgodaj nazaj noter (4 ure). Peeeeeeče.

Permanentne leče? Prvič slišim pravzaprav. Kam pa bi se to naj "zmontiralo"? Imaš kak link? Ne vem točno, o čem govoriva. Obstajajo znotrajočesne leče, ki pa so namenjene težkim bolnikom... večinoma takim, ki jim odstranijo naravno lečo.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45

To sem mislil, to se ne obnese ne vem kaj dobro? Se to sploh ze dela?

Klik

Nazadnje urejeno:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
A to misliš OptiFree Express? Meni že leta služi in nimam pripomb pa sem precej občutljiva glede teh stvari.
Tudi sam uporabljam to že cca. 6 let in nimam pripomb.
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Niti ne, samo ze od malega sem kratkoviden, pa mi ze posteno preseda ali nosenje ocal ali tlacenje lec v ocesi vsako jutro
smile-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
http://stores.ebay.de/FGL-GmbH

Iz Nemčije. Dostava je ekspresna (manj kot 3 dni običajno)... cene so pa precej nižje kot kjerkoli v Sloveniji (tudi spletne trgovine).

Super, sem pogledal zadevo in mislim, da je trenutni zmagovalec - vsaj za moje lece. :D V bistvu dve skatli (imam razlicni dioptriji) prideta skupaj _ceneje_ kot pa ena sama pri nas...
rolleyes-1.gif

Edino za Aosept ne vem, kje si dobil bargain, ker imajo drazjega - kar sem gledal tudi na ostalih, je prisla cena na mililiter
smile-1.gif
visja od tiste pri nas (trenutno vodi Optika Pirc @ 12 EUR za 360 ml Aosept)?

Koliko pa racunajo za dostavo? Kateri nacini placila pa so mozni?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Si prepričan? Jaz ravno gledam 3-pack Aosepta za 27 evrov.

Drugače sem pa vzel 3-pack Easysepta. Enaka formulacija, tudi škatle za leče lahko uporabljam kar Aoseptove in pride 14,90 evra za 3x360ml.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
A to misliš OptiFree Express? Meni že leta služi in nimam pripomb pa sem precej občutljiva glede teh stvari.
Ja, to.
Kaj pa cene ? Pri nas so kar drage, čeprav se zdaj ne spomnim cene, ker sem zadnjič kupil že pred časom (leče nosim redkokdaj).

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
A mi lahko razloži tole:
Prej sem imel mesečne leče zdaj pa imam 14 dnevne z isto dioptrijo 100% sem pravo povedal tako ali tako piše na škatlici pa vidim z njimi na razdaljo slabše npr napis ki sem ga lahko prej prebral ga sedaj ne morem oz ga megleno vidim.
confused-1.gif

A uporabljaš točno isto vrsto leč (kar se sestavin tiče), razen, da so 14 dnevne? ker to se je meni dogajalo s prvimi lečami, ki so prišle ven s hydraclear, pa sem šla nazaj na navadne (brez hydraclear). Je pa že nekaj let od tega.

Ne drugačne mesečne so od Zaissa 14 dnevne so pa od Jonson&Jonson
A je mar toliko razlike med proizvajalci?
A nimajo nekih skupnih standardov?

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
No, jaz sem tiste s hydraclear s katerimi sem imela probleme imela tudi od J&J. Pa sodelavka je isto takrat zamenjala na iste te nove od J&J in tudi ona je megledno videla. Sva šli obe nazaj na navadne Acuvue2 od J&J.

Leče lahko neseš nazaj v trgovino in poveš, da imaš probleme (meglen vid) in ti jih bodo zamenjali za druge, leče pa reklamirali pri proizvajalcu.