cene leč (italija vs slo)

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Včasih so bile samo permanentne leče in tiste si čistil s tekočino + tabletami, ki so odstranjevale obloge z leč (1x tedensko?). Zdaj imaš pa te leče, ki se nosijo kratek čas in tabletk za (beljakovinske?) obloge čistit ne rabiš več. V teh oblogah se pa potem verjetno lahko nabirajo tudi kaki organizmi.

Iz tega jaz sklepam, da proizvajalec testira leče in določi nek uporabni rok v katerem je še možno varno uporabljati leče. Glede na ceno leč (ki se mi ne zdi pretirana) se mi zdi boljše, da jih uporabljam tako kot je določeno in ne riskiraš po nepotrebnem.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mene pa offtopic zanima, a jih res po 14dneh stran vržete? jest jih ponavadi uprabljam kakšen mesec...

Imam mesečne, in jih praktično vedno vsaj malo dlje nosim. Orientiram se predvsem po "udobju nošenja", ker ponavadi pozabim, kdaj sem vzela nove. Se je že zgodilo, da sem jih imela tudi več kot 2 meseca - po tistem se trudim kam zapisat.

Res pa ne nosim leč cele dneve - moje oči+leče+računalnik ne gredo skupaj, zato so leče samo za prosti čas, pa še to kak dan spustim - odvisno, kaj počnem - za šport in to, oz. če je sonce, seveda leče, za TV so pa očala tud čist OK.
grin1.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Naj nekdo naroči kaj prek eurolensa in poroča.
smile-1.gif
Ker tole je res odkritje. Nazadnje sem namreč plačala za 2 škatlici in tekočino skoraj 85 evrov. Oderuhi!!!

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Meni bo pocasi zmanjkalo "zaloge", tako da bom verjetno tokrat probal narociti iz tujine. Kot vidim, je "uspelo" Mestni optiki zjebati 080-1-LECE, ki vec niso najcenejsi (pa se ta stevilka ne dela vec), tako da tole iz Nemcije, Britanije ipd. se zdaj se bolj splaca.

caresse

Zelenc'
2. okt 2008
6
0
1
Jaz vedno kupujem leče v trgovini Vistasi v Trstu, kjer imajo kar ugodne cene. Prejšnji teden sem kupila škatlico z 90 lečami 1-day acuvue za 49,00€, pri nas pa je škatlica s 30 lečami okrog 26,00 €. Vedno kupim škatlice z večjo količino leč, saj so tako bolj ugodne. Pa še nekaj časa sem brez skrbi, da bi mi jih zmanjkalo.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
1-day acuvue to so dnevne zjutraj jih daš notr zvečer pa vržeš v smeti.
To je 2 mesečna zaloga.

A mi lahko razloži tole:
Prej sem imel mesečne leče zdaj pa imam 14 dnevne z isto dioptrijo 100% sem pravo povedal tako ali tako piše na škatlici pa vidim z njimi na razdaljo slabše npr napis ki sem ga lahko prej prebral ga sedaj ne morem oz ga megleno vidim.
confused-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

One word: ebay

Že tri leta naročam leče iz ene on-line optike v Nemčiji. Cene so približno 50% cen v naših internetnih optikah, tako da si mirne duše privoščim še zavarovano pošiljanje za 20 EUR, kjer dejansko skoraj ne more iti nič narobe. Aja... naročeno prispe v 2-3 delovnih dneh.

Tekočina za leče, peroksidna, 3x360ml za 15,90 EUR. Nekako trikrat ceneje kot pri nas . Aosept imajo tudi in je okoli pol ceneje.

Sem za hec naredil eno primerjavo mojega zadnjega naročila z lecka.net:

1. Air Optix Night & Day 6x1

ebay: 48 EUR
lecka.net: 92 EUR

2. Focus Dailies 180x1

ebay: 68 EUR
lecka.net: 162 EUR

Te cene so že smešne. Sploh če vzameš v račun, da so to spletne trgovine in da so cene v klasičnih optikah še višje.

Nabavil sem zalogo leč + tekočine za celo leto in vse skupaj je s poštnino vred prišlo 152 EUR (s tem, da imam precej občutljive oči in dobro prenašam samo dnevne leče in to dvigne ceno).
Prihranek je preko 100% (glej zgoraj).

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Sem tole na Eurolens gledala...kaj pomeni BASE CURVE (možnosti 8,4 in 8,8) in DIAMETER 14... A je to standardno, ali moram vedet [od kje] te številke...Kaj pa cilindri?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz kombiniram dnevne in mesečne.

In sicer... mesečne uporabljam, ko jih nosim vsak dan. Ponoči so lepo v Aoseptu in zjutraj kot nove (tudi če uporabljaš mehke leče, je popolnoma drug občutek uporabljat peroksidno čistilo kot navadno raztopino). Na zgornjem linku dobiš pa za 15 evrov cel liter tega (dovolj za 3-4 mesece).

Dnevne pa skoraj izključno za potovanja. Nobenih težav z raznimi raztopinami. Vstaviš, nosiš, zavržeš.

Leče se najbolj razlikujejo med sabo po prepustnosti za kisik. Večja kot je, manj dražijo oko in dlje jih lahko nemoteno nosiš. Površina očesa je namreč edino živo tkivo v telesu (razen pljučnega seveda), ki sprejema kisik direktno iz zraka. Tako da ti svetujem, da kupiš manjše količine leč in poizkusiš, kaj ti najbolj ustreza.

Jaz bi začel s 14-dnevnimi ali mesečnimi... toliko, da se navadiš na nošenje, higieno in čiščenje...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Nekaj mi se povej.. AOSept se splaca pri 14 dnevnih lecah? Jaz jih namrec zvecer ruknem v ReNu Multiplus, tekocino menjam nekje na 2 dni in to je to. Optik mi je namrec svetoval, da je AOSept priporocljivo uporabit 1x na teden, da ni vsak dan nujno.

Pa se to, glede na to, da ima AOSept peroxid v sebi te kaj pecejo oci? Jaz sem nazadnje ruknil lece v AOSept okoli 22ih zvecer, zjutraj okoli 10ih dopoldne sem tlacil leco v oko in me je speklo ko sam hudic. Potem sem jih za 15 minut dal v fiziolosko raztopino in je bilo kul..?

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Sem tole na Eurolens gledala...kaj pomeni BASE CURVE (možnosti 8,4 in 8,8) in DIAMETER 14... A je to standardno, ali moram vedet [od kje] te številke...Kaj pa cilindri?

Moraš vedet oz. je vsaj pametno, da se ti bo leča prav usedla na oko.
Kaj točno pomenijo, pa ne vem...verjetno je eno ukrivljenost, drugo pa premer. Kakšna odstopanja so sprejemljiva, ne vem.
Pokliči zadnjega okulista, kjer si delala pregled za leče, verjetno imajo kakšno bazo....

Za cilindre nimam pojma.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Bolj gledam vse te online trgovine in ebay, manj se mi splaca
13.gif

Acuvue Oasys with Hydraclear Plus [levo oko 5.25, desno 5.50] pride vecinoma s postnino tam okoli 25€ po skatli.. torej, 1x 5.50, + 1x 5.25 x 2 skatli za 3 mesce = ~100€.. Toliko, kot pri nas.. brezveze.. Pa se ne vem kako je s cilindri, a je treba to kaj specialno narocit..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če lahko: Kaj pravite o OptiFree univerzalni tekočini ? Dobro , slabo , izjemno d/s ?

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
A to misliš OptiFree Express? Meni že leta služi in nimam pripomb pa sem precej občutljiva glede teh stvari.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:

Najprej moraš do okulista, da ti pove dioptrijo, potem ti bo predpisal leče s točnimi oznakami. Na tisti škatlici oz. če ti bo dal najprej testni par imaš potem gor tudi vse oznake:

Base curve (BC) je po naše bazna krivina - jaz imam 8,7 se mi zdi da je to ena bolj pogostih
diameter je diameter leče npr. 14 je 14 mm (tako si jaz to razlagam)
Leče nimajo cilindrov. Ne vem zakaj ne, ampak jaz ga imam tudi kao na eno oko pa vidim z lečami kot sokol.
cool-1.gif

Še to: drži se oznak in ne kupuj leč s prevelikimi odstopanji, jaz sem enkrat dobila testne, ki so bile dia 16 uporabljam pa 14 in so me tako žulile, da nisem niti 2h vzdržala z njimi.

Nazadnje urejeno: