Cene goriv part I.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
ksz

Morda se nam obetajo višje cene zaradi zvišanja trošarin, pišejo Finance.

Je pa zanimivo kako nekateri v članku spet modrujejo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zanimivo jih je brati vsak ima po svoje prav! Moje mnenje, seveda me finance pač niso povabile v to elitno družbo je, da bencin trenutno ostane na tej ceni kot je, nafta bo še padala da bi vlada trošarine dvigovala s takim procentom, kot bi bencin pocenili. če bi nafta padla na 20-30$ na sod pa bi lahko tut ceno mi še dodatno znižali! Iz mojega mnenja je izvzeto kurilno olje, ki večini ljudi služi kot ogrevanja pa da se ceni tako kot se nafta tu jaz ne bi kaj stikal!

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
moje mnenje je, da je lahko piskat tem t.i. "strokovnjakom", kako naj bo liter bencina po 1,2€, ko pa imajo 3k+ plače vsak mesec, pa sem verjetno malo rekel.

Tisti, ki ima 500,600€ mu je pa še sedaj predrag bencin.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:Tisti, ki ima 500,600€ mu je pa še sedaj predrag bencin.
Taki itak doma ostanejo in jih cena goriva ne prizadane.
redface-1.gif
To bo argument ''strokovnjakov''.
Sicer pa je bilo to logično. Prejšnja vlada je naredila odlično potezo in pustila trošarine na najnižji ravni.
Dva učinka:
- kako ''dobro'' smo živeli pod prejšnjo vlado
- kukavičje jajce za to vlado, saj je jasno, da s padajočo ceno goriva državna blagajna dobi bistveno manj. Torej bo to treba nekje nadoknadit. In logično je,da se dvigne trošarine. Komaj čakam, da slišim iz SDS, kako ''hudičeva'' je ta vlada.

Praktična rešitev: čimvečjo cisterno nabavit in napolnit do konca. Verjetno gorivo ne bo nikoli več tako poceni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Ma kaj se bentite, poglejte kakšne so cene drugje po EU. Še na hrvaškem je dražje, pa imajo dosti nižji standard kot pri nas.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:Tisti, ki ima 500,600€ mu je pa še sedaj predrag bencin.
Taki itak doma ostanejo in jih cena goriva ne prizadane.
redface-1.gif
To bo argument ''strokovnjakov''.

To je povsem dober argument. Tisti, ki so slabši/nesposobnejši/nimajo znanja pač zaslužijo manj in si manj tudi privoščijo. Povsem normalno, saj ne živimo v komunizmu, kjer je vse za vse enako. Pravilno, da se trošarine dvignejo in pika, saj so kar dober vir proračunskega denarja. Saj menda vsi vemo, da država samo ne jemlje ampak dobimo tudi kaj nazaj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Saj menda vsi vemo, da država samo ne jemlje ampak dobimo tudi kaj nazaj.
Ja, tisti ki največ prispevajo dobijo zelo veliko nazaj.
zmaga.gif

Poleg tega, da plačujejo vrtce skoraj v celoti (mesečno več, kot ima kdo sicer plače), ko gredo na porodniško ali očetovski dopust seveda ne dobijo nadomestila v višini svoje plače, ker je le to omejeno navzgor, itd...
zmaga.gif

Sicer se pa strinjam: bolje višja trošarina, kot da nam nabijejo še kakšen dodaten davek.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
zmaga.gif

Poleg tega, da plačujejo vrtce skoraj v celoti (mesečno več, kot ima kdo sicer plače), ko gredo na porodniško ali očetovski dopust seveda ne dobijo nadomestila v višini svoje plače, ker je le to omejeno navzgor, itd...
zmaga.gif

Sicer se pa strinjam: bolje višja trošarina, kot da nam nabijejo še kakšen dodaten davek.

Ja, saj očitno se razumeva v celoti
smile-1.gif
Zakaj potem jamranje, kako se bodo tisti z najnižjimi plačami vozili, če so pa itak povsod priviligirani in se na koncu itak izenačijo s tistimi, ki so v življenju več dali od sebe in so enostavno boljši. Če si dober si pri vsaki stvari kaznovan. Meni se zdi povsem normalno, da so med ljudmi razlike. Edino tako ekonomija laufa.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nova vlada bi lahko že 3x popravila trošarine, prej je blo pa povsem nujno, da ostanejo na minimumu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
3X?
Od primopredaje oblasti se mi zdi, da je bila le ena pocenitev vmes.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če sem prav razumel so naredili napako gledali so vse za denar! Če prav razumem so dvignili fiksno trošarino za 10 centov to pomeni da lahko pričakujemo dvig cene bencinov jas sem predlagal da bi se cene trošarina dvignila za tisti del ko se bi bencin pocenil se pravi da se lahko cena bencina tut dvigne
bonk.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
zmaga.gif

zmaga.gif

Ja, saj očitno se razumeva v celoti
smile-1.gif
Zakaj potem jamranje, kako se bodo tisti z najnižjimi plačami vozili, če so pa itak povsod priviligirani in se na koncu itak izenačijo s tistimi, ki so v življenju več dali od sebe in so enostavno boljši. Če si dober si pri vsaki stvari kaznovan. Meni se zdi povsem normalno, da so med ljudmi razlike. Edino tako ekonomija laufa.

tudi v Grčiji ekonomija laufa?
sploh pa so avtomobili že tako preveč obdavčeni (ddv, dmv, ekološka taksa, trošarine,cestnine,vinjeta,+obvezno zavarovanje ki je isto za 15let star avtomobil in za nov avtomobil v vrednosti 100k€+)

22. jul 2007
1.398
43
48
No začetek je že:
Po pričakovanjih so na seji vlade odločili, da bodo glede na razmere na trgu postopno dvigovali trošarine za bencin ter plinsko olje za pogonski namen.
''Zaradi hitrega padanja cen bencinov na sredozemskih borzah bomo v naslednjih mesecih postopoma dvigovali trošarine za bencine,'' je pojasnil finančni minister Franci Križanič. Tako naj bi se v proračun nateklo dodatnih 270 milijonov evrov, kar bo vir za nove akcije pri spopadu z recesijo in pri financiranju razvojnega preboja, je dodal Križanič in omenil, da se bo vlada zatekla z prejšnjemu modelu, če se bo bencin občutneje dražil.
Zaenkrat se bo trošarina za bencin in dizelsko gorivo dvignila za največ deset centov, za kurilno olje pa za največ štiri. Cena bencina naj tako v torek ne bi padla, čeprav pada nafta na borzah. "Res pa je, da bo cena bencina rasla, ko se bo cena na sredozemski borzi dvigovala," je pripomnil.
Vlada je odločena sprejeti še enega iz nabora ukrepov za blažitev posledic finančne krize: možnost državnega kreditiranja bank, zavarovalnic in pozavarovalnic, ki imajo težave zaradi krize na mednarodnih finančnih trgih. O tem se bo posvetovala še s poslanci, pri sami delitvi kreditov pa bosta morala soglašati Banka Slovenija ali agencija za zavarovalni nadzor.
Za usodo vladnega letala falcon, ki se vrača v Slovenijo, je vlada imenovala delovno skupino. Odločitev naj bi predvidoma padla v dveh tednih in naj bi bila po besedah premierja Boruta Pahorja ''najbolj možno racionalna''.
Vir

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Ja se pravi da se v tej ljubi državici ne sme nobena stvar pocenit... lahko pa se podraža, pravzaprav je zaželjeno da se podraža, saj trošarin sigurno ne bodo zmanjšali ko bo nafta yačela spet rasti. A ni nekje zapisano da se plin ne bi smel dražit oziroma da ima to evropska unija čez koliko se lahko draži. Se pravi da se mi bo bolj splačalo doma pipo naštimat pa plin iz plinovoda tankat kakor na bencinsko hodit saj bo tam dost dražji. Po tej logiki bi lahko nastale "privat" ilegalne bencinske za plin.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
zgleda da bomo pocasi v Avstriji tankali, dizel ima ze sedaj isto ceno in bo verjetno ze kmalu ceneje.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Yes....dražji avtomobili delajo zavarovalnicam stroške, tisti z klijoti pa naj to financirajo.
stupid-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.