Cene goriv aka pot do uporabe JP - part 2

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Saj nisem tega komentiral. Komentiral sem stanje pri avstriji, ker mi ne gre v glavo, kako to, da imajo na AC višje cene, če pa ljudje grejo tankat rajši tja, kjer je ceneje...po tej logiki imajo bencinske ob AC ogromne izgube, podobno kot pri nas, ker vsi hodijo tankat tja, kjer je ceneje...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Da bi imele bencinske ob avtocesti izgube ni potrebno imeti strahu, to naj te ne skrbi. Ugibam pa da gre nekak tako. Šlperja in razne druge težake težko spraviš nekam v vas tankat, ker to ne gre. Tankajo pa taki na avtocesti in ko se šlepar spravi tankat je to min 500 litrov, pol pa kdo kako malenkost kupi na bencinski (kava, sendvič, čokoladica, pijača.....) in tu je cena pol še dodatno privita. To lahko delam jaz z avtom al pa nekdo s kombijem, ostalo pa vzame preveč časa, mogoče še kako kazen, šlepar bi v kaki vasi tut težko obrnil,.... teh razlogov je malo morje.
Lahko pa šleperist tanka na kaki "privat" bencinski, ki jih imajo špedicije tam je pa cena še nižja kot 0,80 centa
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Ja..ker imajo tam avstrijci to lepo rešeno, ne pustijo v vsako vas tovornjake in morajo po AC peljat...pri nas pa itak nihče nikoga ne jebe, zdaj še celo ta nesnaga grozi, da bodo zaprli vozne pasove.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
ker je avstrija pravna država, narod normalen?

pač manj banana jejo kot v naši banana republiki, kjer je 1/3 čefurskih opic
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
kurca...lej kolko majo pedofilov, posiljevalcev pa kaj še vem kaj...

avstrijci so čudni narod....stoletja incesta so pustili posledice

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Da bi imele bencinske ob avtocesti izgube ni potrebno imeti strahu, to naj te ne skrbi. Ugibam pa da gre nekak tako. Šlperja in razne druge težake težko spraviš nekam v vas tankat, ker to ne gre. Tankajo pa taki na avtocesti in ko se šlepar spravi tankat je to min 500 litrov, pol pa kdo kako malenkost kupi na bencinski (kava, sendvič, čokoladica, pijača.....) in tu je cena pol še dodatno privita. To lahko delam jaz z avtom al pa nekdo s kombijem, ostalo pa vzame preveč časa, mogoče še kako kazen, šlepar bi v kaki vasi tut težko obrnil,.... teh razlogov je malo morje.
Lahko pa šleperist tanka na kaki "privat" bencinski, ki jih imajo špedicije tam je pa cena še nižja kot 0,80 centa
evil.gif
Zgolj ena pripomba. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje videl, da je šlepar tankal na bencinski na AC.

In verjemi, da si nima voznik nič za zmišljevat kje bo tankal, ker mu lastnik prekleto dobro določi, kje bo tankal. In lahko si misliš, da to ni na bencinski z nafto po 1,1 EUR, ampak na tisti za 0,8 ali pa še manj.
Zgolj kratek izračun: 150 EUR prihranka na rezervoar, recimo da tanka 10x mesečno in da ima lastnik 50 tovornjakov. 75k EUR prihranka mesečno samo z dobro logistično podporo tankanju.
tongue-1.gif

Njemu se v glavnem vsaj pozna, ne pa tebi, ko si greš delat km za 2 EUR.
nahrung002.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prjatu, v sosednji Avstriji se lahko lastnik SLo prevoznega stokrta na glavo postavi in zahteva da se tanka izven AC si več kot enkrat tega ne bo privoščil. Kazni za izlete tovornjakov iz AC so namreč takšne (ti bi to lahko vedel), da zelo hitro izgubi ves prihranek in zaslužek. Ko že govorimo o Avstriji.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Prjatu, v sosednji Avstriji se lahko lastnik SLo prevoznega stokrta na glavo postavi in zahteva da se tanka izven AC si več kot enkrat tega ne bo privoščil. Kazni za izlete tovornjakov iz AC so namreč takšne (ti bi to lahko vedel), da zelo hitro izgubi ves prihranek in zaslužek. Ko že govorimo o Avstriji.
priden.gif

Zdej pa še enkrat preberi moj post, pa mi pokaži, kje sem pisal, da bo šel s šleparjem tankat v eno zabačeno vas bogu za leđima v Avstriji?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
In verjemi, da si nima voznik nič za zmišljevat kje bo tankal, ker mu lastnik prekleto dobro določi, kje bo tankal. In lahko si misliš, da to ni na bencinski z nafto po 1,1 EUR, ampak na tisti za 0,8 ali pa še manj.

Nisi eksplicitno omenil Avstrije, res je, nisi pa tudi eksplicitno povedal da velja to za vse dežele samo za Avstrijo ne. Po mojem mnenju si govoril na splošno, torej lahko povsem upravičeno sklepam, da velja tudi za Avstrijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Torej kaj...tranzit skozi avstrijo tanka dražje, kot pri nas, ne? Verjamem, da je tudi v drugih "civiliziranih" državah v EU podobno.

Zakaj se potem vsi bunijo (tukaj na forumu), kako tranzit rajši tanka v avstriji, in povsod drugje, in na tak način zgubljamo miljone evrov.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja..ker imajo tam avstrijci to lepo rešeno, ne pustijo v vsako vas tovornjake in morajo po AC peljat...pri nas pa itak nihče nikoga ne jebe, zdaj še celo ta nesnaga grozi, da bodo zaprli vozne pasove.

A ni isto pri nas? Cel kup prepovedi, dovoljeno za lokalni promet, isto kot pri njih. Al misliš da na vsakmu izvozu policaj stoji pa vsakega šleperja kontrolira če lahko gre dol al ne?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

V bistvu se večinoma v Avstriji tanka izven AC. Sicer tudi 1km ni od izvoza, ampak vendarle. Na pumpah v kakšnih industrijskih conah kjer komot prideš s šleperjem in ni prepovedi, nafta pa cenejša. Na kako malo pumpo sred gora pa res nima smisla hodit za tistih 50l kolikor mu zmanjka do SLO. Šleperji majo tanke večina nad 1000l, tud po 1400, pri porabi pod 33l/100 si lahko zračunaš kako daleč prideš in če je sploh potreba tankat zunaj.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dej nehi nabijat bedak, če tovornjakarji sami povedo kje tankajo...

Avtoprevozniki so opozorili tudi na cene predvsem dizelskih goriv, ki naj bi bile v tujini, na primer v bližnji Avstriji, mnogo nižje od tistih v Sloveniji. Te naj bi bile tudi vzrok, da tuji in tisti slovenski prevozniki, ki so v bližini meje, gorivo točijo v Avstriji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Zakaj pa bedak? Se tebi ne zdi čudno, da so na AC v avstriji višje cene, če pa bi lahko dali nižje in s tem povečali promet tranzitnih vozil, katera morajo sedaj hodit iz AC da prišparajo?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Banda jim na Schelovi bencinski sem danes tankal avto za 0,95 centa v Kraju Velikovec (avstrija), je bencinska ob cesti. V tem kraju je bil najdražji bencin na Esso in sicer ,999 za liter.
Nisem še slišal, da bi Schell kdaj bil v - tak ko je naš Petrol!
bonk.gif

Nazadnje urejeno: