Vidim možnost povračila javnih sredstev v proračun..Niste imeli ogrevane kadilnice?
Mehki prehod pomeni, da tisti ki gredo v penzijo za seboj ne pripelje novega zaposlenega. Kje, kater sektor, ne me vprašat. Upam da se začne po ministrstvih. Vmes bo verjetno treba malo zaonodajo sprmenit ipd... Vsaj začne se lahko. Kar tako rečt, "ne da se" to ni odgovor. Vsaj začne se naj, in se krivulja zaposlovanja v JU obrne navzdol. Potem tudi vsakemu sončku nebo več sanjska služba v JU, kjer samo sediš in dinarčki padajo iz neba. Začne se pa lahko anjprej v šolstu. To kar je rekel minister, da vsi v OŠ pač ne morejo biti odlični, to je prvi korak.Ne, prosim razsvetli me. Kaj pomeni mehki prehod 50.0000 zaposlenih iz javnega v privat sektor? Ta twist me res zanima. Pa ko boš že twistal, od kje naj bi prišlo teh 50000 duš.
Žal te moram razočarat. Od 19.leta dalje ne. Do takrat sem bi pa priključen na državne jasli.Btw, ti si pa javni sektor a?![]()
Kdo to? Tisti, ki so še pred 3 meseci govorili, kako v k**** je država in tik pred propadom?Tako očitno to doživljajo
Je nekdo iz privat sektorja prisu nekam na občino delat, so verjetno vse one tetke sedele v krogu okol njega par dni in poslušale te grozne zgodbe. Ena mu je čaj skuhala, druga mu je prnesla sladoled... Kar govori, te poslušamo. Ja se sreča, da ti je ratalo pobegnit, kaj lahko človek naredi sočloveku...
Ne razumem kaj hočeš s tem povedati striček Vadim. A si kaj naredil za to, da se to nebi dogajalo? Sej imaš zgoraj tabelo, koliko novo zaposlenih v širši JU bi lahko "rešil" v treh vladah..No, sedite otroci, vam bo stric Vadim povedal zgodbo o delu v JU.
Študentsko prakso sem delal v JU. Vsako polno uro je bila pavza 15min za čik in švoh kavo, je sodelavec kar po pisarnah pobiral, vključno z šefom. Včasih se je dabata zavlekla na celo uro do naslednje pavze. Po 30 min malice v menzi, je sledilo še 15-30min pavze. Moram pa priznati, da v zimskem času so te pavze bile krajše.
Piše se leto 2026 in odkrili smo eurekoMehki prehod pomeni, da tisti ki gredo v penzijo za seboj ne pripelje novega zaposlenega. Kje, kater sektor, ne me vprašat. Upam da se začne po ministrstvih. Vmes bo verjetno treba malo zaonodajo sprmenit ipd... Vsaj začne se lahko. Kar tako rečt, "ne da se" to ni odgovor. Vsaj začne se naj, in se krivulja zaposlovanja v JU obrne navzdol. Potem tudi vsakemu sončku nebo več sanjska služba v JU, kjer samo sediš in dinarčki padajo iz neba. Začne se pa lahko anjprej v šolstu. To kar je rekel minister, da vsi v OŠ pač ne morejo biti odlični, to je prvi korak.
Definitivno si ti povedal kam bodo šle. Imaš podjetje z 50.000 zaposlenimi?Ampak začeli smo pa s pljuvanjem, da bodo tetke iz šalterjev šle za tekoči trak. Pa tega ni nihče nikoli izjavil.
Samo za golfa 2.
Ne razumem kaj hočeš s tem povedati striček Vadim. A si kaj naredil za to, da se to nebi dogajalo? Sej imaš zgoraj tabelo, koliko novo zaposlenih v širši JU bi lahko "rešil" v treh vladah..