Blaginja ali kako ze Ivan pravi..Bencin predvidoma +0,05 na 1,67 EUR/l, dizel +0,14 na 1,95 EUR/l.
![]()
Pomanjkanje dizla dviguje cene, v torek lahko pričakujemo nov rekord
Naftni trg je v minulem tednu zaznamovala najmočnejša rast po sredini julija, še izrazitejši premik pa spremljamo pri dizlu, kjer je pomanjkanje ponudbe povzročilo rekordno razliko do cene surove naftewww.finance.si
Po naših ocenah se bo bencin podražil za približno pet centov na liter in bo od torka, 8. septembra, stal okoli 1,67 evra za liter.
Dizel se bo po osrednji oceni podražil za približno 14 centov na liter, nova cena pa bo okoli 1,95 evra za liter.
Podoben premik pričakujemo tudi pri kurilnem olju, ki se bo po naših ocenah podražil za približno 13 centov na liter in bo stalo okoli 1,55 evra za liter.
Ocene smo pripravili ob predpostavki nespremenjenih trošarin in drugih dajatev.
Bo treba pred parlament...aja, kmetje in prevozniki ne, so nasi na oblasti..bodo ze zrihtali.A tu zraven paše izjava " Doma je najlepše"? K sreči imam goriva dovolj za letos. Se pa seveda zraven pomanjkanja goriva cene določenih komponent v mojem sektorju odražajo tudi na pomanjkanju plina. Letošnja zima bo zanimiva. KAN je že naročen, sicer manj kot bi se rabilo ampak ok, vsaj nekaj.
In ivan "blaženi" lahko na cene vpliva kako točno, po tem, ko ste levičarji blokirali možnost znižanja DDV na goriva?Blaginja ali kako ze Ivan pravi..
Vi v bolj "javnih" službah vsekakor ne boste šli, je le udobna javna službica, ki obenem zagotavlja še dovolj prostega časa za celodnevno službo na alterju, za zajebe pa odgovarja itak nekdo drug.Bo treba pred parlament...aja, kmetje in prevozniki ne, so nasi na oblasti..bodo ze zrihtali.
Ti si kao hard worker tule, pa si več kle gor kot tvoj prijatelj gatto.Gatič, me veseli, da si se od počitka v službi spočil in da ti je spet smešno. Nekomu mora bit, da se lahko še alter zabava ob tvojih izjavah.
Ej, ampak on ma 2x bolj efektivne objave. Torej prosti čas na šihtu veliko bolj produktivno izkoristi, da napiše bedarijo. Ne sežem mu do kolen. Sicer ne vem kdaj sem se razglasil ali me je kdo tukaj razglasil za hard workerja. Je pa res, da so dojemanja tega kaj je težko delo v državi precej različna med nekom, ki dela naprimer v rudniku in nekom, ki vlače socialno in leži pred tv.Ti si kao hard worker tule, pa si več kle gor kot tvoj prijatelj gatto.
Če lahko kdo zrihta ta spominski kovanec sem interesent. To bi imelo blazno vrednost čez nekaj let, če nameravajo tako nadaljevati z vojnami.
Brez skrbi, trenutna vlada dela na tem, da jim zagotovi nižjo ceno goriva. V četrtek so na vladi potrdili novelo zakona o trošarinah in ga poslali na obravnavo v državni zbor.Bo treba pred parlament...aja, kmetje in prevozniki ne, so nasi na oblasti..bodo ze zrihtali.