Cene bencina pri ........

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.565
6.747
113
Glej psiho, daj me prosim na ignore. Jaz bom tebe zdaj, ker očitno se ne prenesema. Jaz ti grem na živce, ti pa meni na bruhanje. Čao bolnik.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.174
6.942
113
zanima_me trosarine skozi cas.png

Zanimiva primerjava trošarin na gorivo.

Cena nafte na svetovnem trgu je v zadnjem mesecu padla za približno 11 dolarjev na 159-litrski sodček in v ponedeljek dosegala celo cene po 58,50 dolarjev, kar je najnižje v zadnjih štirih letih. Velik padec cene nafte smo sicer doživeli že v začetku aprila, a ta se na naših bencinskih črpalkah ne odraža. Zgolj minimalno pocenitev goriva prinaša tudi jutrišnji torek, saj je vlada obdržala visoke trošarine, ki so kar 40 % višje kot ob začetku Golobovega mandata.

Trenutno si vlada pri bencinu vzame kar 12 centov več pri trošarini in dobre 3 cente več pri okoljski dajatvi za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida (taksa CO2). Ker se davek na dodano vrednost (DDV) računa glede na ceno, v kateri so vključene tudi dajatve, si je vlada z dvigom drugih dajatev dvignila tudi priliv iz naslova DDV, in sicer za dobre 3 cente pri vsakem litru bencina.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK