Glej, vzemeš po normativu in za vse vrste pogona lažeš,zanimivo mi je, kako je lahko pri neki oceni, ki temelji na množici različnih približnih parametrov, nekdo tako samozavesten, da to izračuna na dve decimalki natančno.
Wv eup polnjenje doma 3.4€ na 100km?Umrla:
Na vhodu bencinskih črpalk obvezna novost, ne bodite presenečeni
Na vsaki bencinski črpalki bo voznika kmalu pričakal seznam, kakšen je okvirni strošek goriva za njegov tip avtomobila v primerjavi z drugimi. Prva uradna primerjava je pokazala veliko prednost električnih vozil, a le če se polnijo doma.www.zurnal24.si
Ne mores verjet kaksne naloge si zadajo birokrati da opravicijo svojo placoUmrla:
Na vhodu bencinskih črpalk obvezna novost, ne bodite presenečeni
Na vsaki bencinski črpalki bo voznika kmalu pričakal seznam, kakšen je okvirni strošek goriva za njegov tip avtomobila v primerjavi z drugimi. Prva uradna primerjava je pokazala veliko prednost električnih vozil, a le če se polnijo doma.www.zurnal24.si
Ja, zdaj ko je golob ceno elektrike znizal, je tale cena res napihnjena. Nekje med 2.5 in 3€ je bolj realnaWv eup polnjenje doma 3.4€ na 100km?
Ja pa kak?
Zdele pozim mocno dvomim. Razen če se brez gretja voziš, pa se to dvomim.če pa imam porabo 12kwh na 100km
Kaj sem službo menjal imam višjo porabo ker delam krajše ture.Pozimk je odvisno od kilometraže ampak čez 18 ne gre:
Poglej priponko 94885
V službo imam 15km. 3x pa deco dostavljam v šolo.To je zagotovo "prilagojen" podatek.
Vw je tukaj ekspert
Sparovcek
Sicer pa je tudi majhna gajbica, špartansko opremljena.
Kako dalec v službo se vozis?
Jaz poleti Kono lahko vozim med 12-13 kwh (ce vosim v ritmu ostalih po regionalkah) zdele pa se poraba bliža 20. Moram pa preverit ce to drzi ker se mi zdi velika.
Preverjam tako da pogledam koliko km naredim z enim polnjenjem. Ker vozi (in fila) vecinoma avto zena nimam ravno nadzora nad tem.
Je pa res da se zena vozi 6km dalec v sluzbo, vecina ostalih vizenj je pa tudi krajsih od 15km in tukaj gre ogromno energije v ogrevanje (brez TC ). Ampak so what, ne bova na mrzlem zato da bova potem viske podarjala dobavitelju.
Nima Petrol nekaj podobnega, s prikazom koliko dajatev vzame država od litre bencina?
Sedaj nam vsi bodo pametkovali.
Prwdgretje ni vkljuuceno v tvojo porabo?V službo imam 15km. 3x pa deco dostavljam v šolo.
Šipe še na avtu nisem nikoli čohal ampak vedno vklopim predgretje da pridem v "omehčan" avto.
Upošteva predgretje pri porabi tudi. Predgreje pa tudi če ni priklopjen.Prwdgretje ni vkljuuceno v tvojo porabo?
Predgretje dela tudi ce avto ni priklopljen?
Jaz ne delam predgretja, ker je avto pod nadstreskom. Pa tudi dela samo ce je priklopljen. Filam pa ga običajno podnevi ob proizvodnji SE.
Ponoci mogoce sedaj pozimi (ob slabem vremenul nekajkrat na mesec, ker nocem podnevi CB vecat.