Problem je, ko dizlu gre kak del, ki ga bencinar niti nima. In ves prihranek za dizel in se vec vrzes tja.
Motiš se, dpf, je pa za moje vozilo 350 eur, vztrajnika pa na mojem 4em dizlu še nisem menjal, tako kot tudi na svojem 8 bencinarju neDPF in vztrajnik še nisem čul, da bi šla na turbo bencinarju oz. gredo redkeje. Pa tudi turbina, šobe in visokotlačna so pomoje cenejše za bencinarja ali se morda motim?
Motiš se, dpf, je pa za moje vozilo 350 eur, vztrajnika pa na mojem 4em dizlu še nisem menjal, tako kot tudi na svojem 8 bencinarju ne
Ugibam... druga turbina?kater del pa je to? Res me zanima kaj bi lahko več šlo pri 2.0 CDTI BiT kot pri 1.4 TCe?
Zdaj je ze vse sparovno narejeno in ne traje. Ne glede na vrsto goriva in znamko.DPF in vztrajnik še nisem čul, da bi šla na turbo bencinarju oz. gredo redkeje. Pa tudi turbina, šobe in visokotlačna so pomoje cenejše za bencinarja ali se morda motim?
To ne bo držalo. Jaz ti lahko zagotovim, da mi na AC žere najmanj 1 l manj, kot mi je prej navaden bencinar. Upam, da voziš hibrida, da lahko to trdiš. Jaz namreč ga.ne za AC, kjer žre enako kot pač vsak drug bencinar
Vozim hibrida (kot veš iz druge teme), ampak ne vidim, da bi na AC trošil kaj manj kot nek povprečen sodoben bencinar (plus da moram zaradi manjšega tanka večkrat tankat kot sem moral prej), vsekakor pa troši za najmanj 2 litra manj od mojega 20 let starega bencinarja, samo to najbrž ni ravno primerljivoTo ne bo držalo. Jaz ti lahko zagotovim, da mi na AC žere najmanj 1 l manj, kot mi je prej navaden bencinar. Upam, da voziš hibrida, da lahko to trdiš. Jaz namreč ga.
Tudi primestna vožnja je konkreten prihranek v primerjavi z bencincem. Na AC pa isto, le manjši. Pišem za Toyoto hibrid.Tudi s hibridom prideš dobro skozi (za mestno in primestno vožnjo, ne za AC, kjer žre enako kot pač vsak drug bencinar), dokler pač ne bodo navadni EV-ji po normlanih cenah na voljo nekega dne
Super primerjavaJaz sem prej imel 1.2 TSI in sem imel na AC porabo pri 135km/h po števcu 7l. Sedaj imam 1.8 Hybrid in je poraba na enakih relacijah enako 135km/h po števcu 5.8l.
A ti pri tehj hitrosti (135 km/h) elektrika kaj pomaga?Jaz sem prej imel 1.2 TSI in sem imel na AC porabo pri 135km/h po števcu 7l. Sedaj imam 1.8 Hybrid in je poraba na enakih relacijah enako 135km/h po števcu 5.8l.