Cena škarpe

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Kva tle merte kurce.... naj clovek lepo nalepi popis del in racun pa bomo potem naprej debatirali.

To po koliko kdo kaj dobi je vse odvisno od vez. Mi soferji lahko dobimo kubike betona po smesnih cenah, ampak se te stvari ne govorijo.
Tisti ki pa pravi da lahko nekaj zastoj naredi naj se javi. Jaz lahko vedno najdem kaj dela, in bolje da doma lezim vi delate zame zastojn jaz stranki racunam redno ceno in zivim od razlike......
Seveda se taki đabičarji najdejo posel dobijo katerega pa nikoli ne dokoncajo, ce pa ze koncajo, je pa vse skupaj narejeno za en [censored].

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
jaz nisem bosanc..al sem?
Ja, ne vem, te ne poznam!? Kokr pa pišeš, si!
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
da vas tule vprašam vseznalce....

imam za naredtii eno mini škarpico (sem ravno večraj kopal)...dolžine cca. 2 metra, globine 70 cm, nad tlemi cca. 30 cm...debelina hm...tam med 18 in 20 cm (po moje). Načeloma bo škarpica samo za izravnavo višin na obeh straneh, bo pa tudi držala en steber bodočega nadstreška nad teraso (enega od šestih...od tu malo večja debelina škarpe).

Zdaj pa pitanjce....ali lahko jaz zadevo zabetoniram iz peska 0-4 mm (tak kot je za estrihe (softi...ko smo že pri tem...so mi delali Burgerji...je narejeno v nulo) ker imam ta pesek že doma, pa bi ga porabil če je opcija (ker imam že 4 vrste peska na dvorišču, pa res ne bi želel še petega naročat).

Pa še okoli opaža...a se dela opaž za samo ta del, ki bo gledal iz nivoja (ter 30 cm...plus verjetno kakih 10 v globino) ali kaka je procedrua okoli tega? Pa kje bi dobil primeren les da bi jaz zadevo pripravil (Ker mi sploh ni jasno kaj se uporablja..plohe? kakae namesnke zadeve?).

Tak da..se priporočam za nasvete.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.779
113
pri taščici
Vincenct: naj ti softi in suzica pripravita poniudbo pa jo bomo pokomentiral.
Glede peskov se premalo spoznam, bi pa jaz s kaksne separacije pripeljal se nekaj lopat 4-8-16 pa ga primesas k tvojemu.
Opaz se naredi do tal, razen ce imas teren ki se ti ne bo posipal. Sicer bos imelvecjo porabo betona.
Uporabi se bled plosce, katere ojacas s plohi in bankinami, skupaj pa povezes s zico, zabicami, kravatami ali drugim primernim veznim materialom, da ti beton opaza ne odpre.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Za dva metra zidka ne rabim ponudbe
smile-1.gif
zgolj zanima me kako to speljat.

Je ravno sodelavec predlagal..naj najprej zalijem luknjo do višine tal (noter dam mrežo za ojačitev..ki jo tudi imam), ter potem v opaž zgornjih 30 cm kolikor jih bo gledalo ven - pa seveda manjše debeline...tako da dobim močnejšo nogo, ter tanjši zidek (cca. 20 cm širine). Pa menda naj bi tudi pesek ustrezal.

Tako da..če tole drži vodo, bom mogoče v soboto že zabetoniral do ničelnega nivoja.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vinc..dejva narest akcijo..jaz pridem kosteloss, bosanc pa pocen..pa anredimo. ker si faca, ker si garač.

drugače pa..temelj skoplji..not zalih podložni..namešaš sam, sam raje mal debelejši kot burger. napikaj palice. potem pa bosanke, plohe noter, da je ožje..pa nalij spet. potem pa bosanla, v nilo, trikotna letvica..burger pesek, in zalij..torej v treh korakih. prihraniš na amterialu, kok je lepo v zemlji nima veze itd itd.

sam burger pesek za temeljenje pa ne bo ok.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.779
113
pri taščici
Ti se kar rolaj. Tvojega odgovora se nisem dobil. Ocitno ga tudi otroci skupaj z ucitelji v soli ne znajo resit(da bi dobili tak rezultat kot si ga ti napisal).
Sicer pa vem da da je opazni blok lahko tudi lep. Sem ravno v teh dneh se vozil mimo nastajnja ene rdece "ograje" in priznam se mi zdi simpaticna, sploh s tistimi stebricki. Kaj bo pa za polnilo med stebricki pa se ne vem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.779
113
pri taščici
Samo vincent ima dva metra skarpe, se pravi dvakrat po "2" mesalca betona ce bo delal v dveh fazah.
Patriot: samo tule sem pameten, ne skrbi. Ne pocutim se krivega da je xyz mojih sodelavcev ostalo breu sluzbe zaradi moje pameti.