Cena odstranjevanja zobnega kamna ????!!!!?!?!??!

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Stol nekomu kupit ni panike, ce mene vprasas, ni to pol milijona evrov, ni pa bas kusur. Ravno neki hudih masin poleg stola niti nimajo in ne potrebujejo, bolj podjetni pa si omislijo se rentgen, laser in podobne igrace, ki prinesejo dodatne cekine. Zadeve so drage, predrage, a nazalost tako pac je. Tu bodo cene samo se rasle saj smo ze lep cas za Evropo tudi glede tega. Makaronarji in jodlarji zelo radi pridejo v nase kraje po tovrstne usluge. Sparajo pa nekateri na banalnih zadevah ala razkuzilo, ki ga dejansko ne poznajo pa ni to nek strosek. Ampak dokler bo raja delila denar med pocarje bodo tudi ti ziveli naprej, reda na tem podrocju se lep cas ne bo, lobij je ogromen. In pocarjev je precej, lep zelen fikus in pozlacene kljuke vse to zakrijejo. Dohtarcki so hodil lep cas v solo, ze to imajo v mentaliteti in noben ne bo zastonj delal. To je pa tako ko se nam ni ljubilo ucit, ko je bil cas za to.
grin1.gif

Sicer pa nekdo cisti kamen za 40€ se mi zdi, se pa s tabo ukvarja celo uro, zbrusi, spolira, razlozi zadeve etc. Kamna se temeljito spucat v 5 min ne da in je tu spet vprasanje kvalitete.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kako pa veš, da je nekdo pocar in nekdo ni?
(nekak mi ne diši, da bi staknila kakšen HIV pri zobarju in tole tvoje opozorilo o pomanjkanju higiene mi je precej dalo misliti).

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ugotovis zelo tezko. Bi lahko kar blacklisto spisal, naslovov ne bi zmanjkalo samo bi takoj tozbe padale. Dejstvo je, da ni nikaksrnega nadzora. Zdravstveni inspektor povrsno opravi svoje delo, najbolj ga zanimajo papirji in butaste dolocbe, ki so tam samo zato, da nekdo zasluzi. Da bi zakonodajo prilagodili in izvajali nadzor (predvsem nenapovedan) to pa ne. Marsikatero ordinacijo bi zaprli kot usrano čevapđinico. Moje izkusnje in izkusnje kolegov so pozitivne predvsem z mlajsimi doktorji, takoj po faksu s par leti izkusenj. Vecina se potrudi in dela kot bi se moralo. Staroselcem pa ze dol visi (ne vsem, da se razumemo). Tudi koncesija in samoplacniska zadeva je dvorezen mec. Poznam samoplacnisko ordinacijo kjer bi morali ze zaradi same strokovnosti odvzeti licenco. Cene so povsem konkurencne morda malenkost ceneje, a ne prav dosti, ljudi pa polno. In hodijo in bodo hodili. Pa verjetno ni osamljen primer. Skratka, izbira ni lahka. Tudi vsak doktor nima vsak dan dobrega dne, lahko na letis ravno na slab dan etc. Potem raja izsiljuje, dohtarji podlezejo, pritiski gredo dalje etc. Problemi so na vseh frontah. Kamen spucat in plombo narest zna vsak, po nadaljnih posegih se ocenjuje cloveka kako sposoben je.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Hodim k zobarci s koncesijo. Do danes nisem plačala še nič in nikoli. Pravzaprav sploh ne vem, da je treba kaj plačati, ker mi ni nikoli nič rekla. Očitno je to zato ker dohtarco malo bolj osebno poznam. Jo pa drugič k grem k njej povprašam po ceniku.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Cenik mora imeti izobesen v cakalnici oz. na vidnem mestu. Nema trte mrte glede tega.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zobje so strošek, a ga pač moraš sprejeti. Jaz hodim lepo k zasebni zobozdravnici pri Babit na Kolezijski v LJ. Še zdaleč ni poceni, ampak mi ni žal. Lepo se prilagodi s termini, bolelo ni še niti enkrat, prijazni so že kar preveč, izgleda pa tudi več kot OK
smile-1.gif

Res pa je, da sem za en delno odkrušen zob plačal skoraj 500 EUR od zdravljenja, dograditve in krone. Kar se da pa itak na ZZZS obesi (puljenje zob recimo).

Skratka, če imaš denar nima smisla varčevati in se zafrkavati kje drugje kot pri dobrem zasebniku.

Jozek

Pripravnik
23. avg 2007
110
0
16
Točno tako_Odkar sem pr zasebni dohtarci je življenje lepše. Pa še dobre joške ma.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Jozek pravi:
Točno tako_Odkar sem pr zasebni dohtarci je življenje lepše. Pa še dobre joške ma.

Moja pa ubijalsko hude modre oči. No pa poštima me tudi precej bolje kot splošna zobozdravnica
zmaga.gif