Cena goriva v torek

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri cliotu se na moči ali porabi itak ne pozna. Ampak na petrolov bencin enostavno ne gre normalno. Sem od novega tankal normalno 95 oktanca, skoraj vedno na petrolu, je avto čudno ropotajoče vžgigal, cukal, itd. Ko mi je dopizdlo sem ga odpeljal na servis in ugibaj kakšen je bil bencinski filter?! Kot bi bil v zocu od kave namočen par let, avto pa še precej nov. So mi majstri na servisu svetovali, naj večkrat tankam 100 oktanca, pa sem se jim smejal, ampak sem za foro poskusil in avto laufa kot nov. Parkat vmes sem šel tankat na petrol 98 oktanca in hip hip hip strašni trik cukanje je takoj nazaj. Sicer je kar se mene tiče itak kriv renault in takih polizdelkov ne bi smeli prodajat, ampak kaj čem, zdaj sem pač tukaj in se je treba znajdet. Zdaj je cena za 100ko toliko višja, da ga bom tankal vsake 3 tanke, kot čajček, da se odkupim za grehe.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Mam pa občutek, da ko se je dizel dražil je bilo več komentarjev
smile-1.gif
Hehe, to pa zato, ker se traktoristi bolj obremenjujemo s ceno in že cent, dva višja nafta nam čisto pokvari kalkulacijo
grims-1.gif
.

Off: khm, eno leto nazaj je bila nafta malce pod euro. 30% povišanje v enem letu, torej namesto 54 EUR za tank, 70. Fajn.
cry12bpy.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Mam pa občutek, da ko se je dizel dražil je bilo več komentarjev
smile-1.gif
Hehe, to pa zato, ker se traktoristi bolj obremenjujemo s ceno in že cent, dva višja nafta nam čisto pokvari kalkulacijo
grims-1.gif
.

Off: khm, eno leto nazaj je bila nafta malce pod euro. 30% povišanje v enem letu, torej namesto 54 EUR za tank, 70. Fajn.
cry12bpy.gif

Sej benz je tudi šel gor, če te slednje kaj potolaži.
priden.gif

Ogo

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

Sej benz je tudi šel gor, če te slednje kaj potolaži.
priden.gif

Ogo
Žal nisem bolan za tipično slovensko boleznijo (tudi če meni crkne krava, važno da je tudi sosedu).
stupid-1.gif

Kvečjemu mi je to še dodatno solzico nabralo na oči.
grin1.gif

Hebat ga, pač delamo še malo večje kolone pa je
evil.gif
.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Cena za liter 95-oktanskega bencina se bo zvišala za 0,011 evra na 1,217 evra, za liter 98-oktanskega bencina pa za 0,005 evra na 1,252 evra. Dizel se bo podražil za 0,001 evra na 1,295 evra na liter, kurilno olje pa za 0,011 na 0,965 evra.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
to mi delaj čim več gor...samo še gor.......plače pa dol yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
imam prazno, moram tankat danes ali najkasneje jutri zjutraj......čakam rezultate upam da do 15....
Ne pričakuje m bistvenih sprememb, čeprav bo nafta glih zdaj 150$
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno:

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Nove cene goriv:

Cena 95-oktanskega bencina se bo znižala za pol centa na 1,212 evra za liter;
Liter 98- in 100-oktanskega bencina bo cenejši za 0,4 centa, in sicer 1,248 evra;
Podražilo pa se bo dizelsko gorivo. Liter bo po novem stal 1,311 evra, oziroma 1,6 centa več
Liter kurilnega olja bo od jutri dražji za 1,3 centa. Po novem bo stal 0,978 evra.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
http://www.financna-tocka.si/text.php?id=10702&src=nizb

Še drugačen pogled na cene nafte v prihodnosti.
smile-1.gif

Utopija.
tongue-1.gif

Ogo

Se strinjam. Čeprav naftni balon bo razneslo. Vprašanje je le - kdaj in kako močno.

Ne bo ga kar tako razneslo. Sicer bo pridobival, pa nato sezonsko tudi izgubljal na tlaku, vendar je dolgoročni trend na pridobivanju.

Razneslo ga pa bo, ko bodo alternativne energetske tehnologije dovolj zrele, da bi folk ob dodatnem povišanju cen nafte masovno skočil na drugi vlak. Seveda tega drugega vlaku še ni, zato tudi utopija o poku naftnega balona.

Glede alternative nafti, pa mislim, da moramo najprej počakat na kakih 400 dolarčkov na sodček nafte. Do takrat pa je nafta pač poceni kurivo, kasneje pa bo predvsem strateška surovina. Takrat bo tudi "poceni" razvijat vodikovo fuzijo in furat avte na elektriko.

Ogo

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.