Newsflash, Goodyear UltraGrip in Sava Eskimo niso celoletne, ampak izključno zimske gume.
To da voziš po omejitvah nima veze, lahko imaš ti 2.0 TSI 200KM pa vseeno voziš po omejitvah, samo da s precej boljšimi pospeški, in z zimskimi gumami poleti ne boš prišel daleč. Res pa da na takem avtu folk načeloma ne špara na gumah.
Po drugi strani sem imel pa sam na prvem P106 1.0 50KM tudi eno leto Eskimo S3, pa res ni blo opazit nekih slabosti v suhem in mokrem.
Pa v snegu se je tudi približno dalo peljat, ampak ne vem kolk so ble stare, ker takrat še nisem vedel za DOT. Sem ga sicer zadel v snegu, ampak prej kot gume je bil tukaj problem manjko ABS-a in neznanje vožnje v snegu.
Ampak vseeno bi rekel da tudi na švoh avto ne moreš dat kar enih gum. Za Punta 1.2 60KM sem takoj kupil 2 kompleta Goodyear gum.
Vem pa kako je, ko nekateri mislijo da imajo povsem dobre gume, ker se pač tako počasi vozijo, da sploh ne opazijo slabosti.
Ko sem dobil od fotra 6 let star avto, tako letne in zimske še prve, so bile Eskimo S3 za na odpad, že v suhem, če si pohodil gas na 3000, pa so že izgubljale oprijem.
Pa kilometri tudi nimajo veze, sam delam še manj, 7k, pa ni šans da imam samo zimske gume čez celo leto. Že sedaj ko imam oboje top, Dunlop in Conti, pa z Dunlop letnimi nisem povsem zadovoljen v dežju, s Conti pa pač v snegu, ampak ne zato ker nebi bile dobre, so najboljše za v sneg, ampak na žalost v snegu tudi najboljše niso dovolj dobre.
Na prvo vprašanje, če obstaja dobra celoletna guma, je odgovor ne. Preprosto to fizično ni možno, mislim da tukaj ni problem neznanje proizvajalcev gum, ker take gume se preprosto ne da naredit.
Najbolj uravnotežena je sicer Goodyear Vector 4Seasons, ampak to ne pomeni uravnotežena tako kot ena zimska Conti TS850, ki je povsod odlična, ta je povsod samo nekaj srednjega.
Potem imaš pa Uniroyal AllSeason Expert, ta je pa odlična na snegu in ledu, ampak povprečna v mokrem in povsem zanič na suhem. Resda letos veliko suhih dni ni bilo, ampak polovico leta pa vseeno, snega je pa tistih max 10 dni na leto.
http://www.motorevija.si/cms/controls/warehousehandler.ashx?path=/Novice/Testi/gume/2011/1602
http://www.motorevija.si/cms/c...ike_tabele/3165