Celoletne pnevmatike

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Hja... Bo že držalo... Če si na cesti bedak, se boš ubil...To sicer ne velja zgolj za promet, pa naj bo... Vendar pa tule se mi zdi ni debata o pobijanju, pač pa o varčevanju pri gumah... Sicer pa, kakor sem že napisal... Tako, kot komu paše... https://www.youtube.com/watch?v=JGfvyPtYR0Y ... Pa še mali linkec za vse, ki jim za zavorno pot ni vseeno...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
Dobra primerjava. OK best of best je jasno kombinacija letna poleti zimska pozimi.
Zimska celo leto pa je najslabše .
Pomeni kdo hoče šparat naj kupi celoletno gumo pri izbiri pa naj gleda kaj mu je preferenca. Če si nekje v Mestu doma ne rabiš gume za alpske prelaze

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
V bistvu je celoletna guma res predvsem za ljudi, ki delajo do 5000 Km na leto... Vendar je še nekaj važno, na kar večina "šparovcev" pozablja... Kvaliteta gume se pokaže v krizni situaciji... In, ko bo tak šparovček pri ustavljanju v koloni pri samo 50 na uro malo zamišljeno zamudil, bo razlika enega metra pri zavorni poti lahko pomenila buum in vse šparanje bo šlo po zlu...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Če si nekje v Mestu doma ne rabiš gume za alpske prelaze

Ker nekdo,ki je doma v mestu,se nikoli ne vozi čez alpske prelaze? To delajo samo tisti iz podeželja in hribov?
grims-1.gif

To je podobna primerjava kot tista,da slovenski voznik ne rabi električnega vozila z velikim dosegom...ker Slovenija je majhna....(in meje so zaprte,a ne?)
aplauz.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.526
2.283
113
Citat:
Uporabnik Carlito149 pravi:
Potem moram nabavit dva kompleta
frown-1.gif

Sem upal da se dobijo solidne celoletne...

Dej ne kompliciraj po nepotrebnem. Jaz zadnjih pet let vozim Eskimo S3 skozi celo leto. Kupiš nove, voziš dve leti in menjaš.
Če si normalen šofer ne bo težav, če si pa ½alter½ šofer potem bo pa težka. Alter šoferji imajo vsi kurce dolge 35cm, avte s 350+ konji, pa vozijo mal bolš k vettel in rossi.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Dej ne kompliciraj po nepotrebnem. Jaz zadnjih pet let vozim Eskimo S3 skozi celo leto. Kupiš nove, voziš dve leti in menjaš.

Celo leto zimske + menjava na 2 leti? No,tole je šele zmagovalno neumna ideja
stupid-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Če si nekje v Mestu doma ne rabiš gume za alpske prelaze

Ker nekdo,ki je doma v mestu,se nikoli ne vozi čez alpske prelaze? To delajo samo tisti iz podeželja in hribov?
grims-1.gif

To je podobna primerjava kot tista,da slovenski voznik ne rabi električnega vozila z velikim dosegom...ker Slovenija je majhna....(in meje so zaprte,a ne?)
aplauz.gif
Če voziš se smučat pa menda ne boš pri gumah šparal.
Gre se za avto ki ni dosti v uporabi in bi lahko bil električen če nebi bil predragi. Ja nekateri imamo 3 avte pri hiši. Eden za vse razmere,drugi za lepo vreme in gušt (ta je na letnih gumah skozi) tretji pa ga ima punca ta pa je za po mestu trgovina .....
evil.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
14 novembra!!! zvečer, 10 let nazaj je bil na avtocesti kolaps, saj je toliko snežilo, da so bili vsakih 30m avti v grabnu, od Ljubljane do Postojne pa sem hodil 6ur in še avto sem moral pustiti nekje pred eno cerkvijo (smo šli dol iz avtoceste), saj sploh ni bilo mogoče priti domov. Domov smo seveda prišli, ker sem slučajno srečal frenda, ki je imel ketne s seboj in smo veselo rili z njimi do doma. Je pa res, da je bilo naslednji dan tako sonce, da se je vse topilo kot za stavo.

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Vrhunec polemike...http://www.siol.net/avtomoto/novice/2014/11/katere_zimske_gume_potrebujete.aspx

In sedaj vprašanje novinarju, živim v mestu, ljubica pa na deželi, dobivava se nekje vmes....kakšno gumo moram imeti gor, da ne bo zanosila...?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Tahudfirbc pravi:
Vrhunec polemike...http://www.siol.net/avtomoto/novice/2014/11/katere_zimske_gume_potrebujete.aspx

In sedaj vprašanje novinarju, živim v mestu, ljubica pa na deželi, dobivava se nekje vmes....kakšno gumo moram imeti gor, da ne bo zanosila...?
Če bi imel pa ljubimca na deželi, bi moral imeti gumo s profilom za vožnjo po blatu....
evil.gif

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Citat:

Uporabnik Tahudfirbc pravi:

Če bi imel pa ljubimca na deželi, bi moral imeti gumo s profilom za vožnjo po blatu....

Vozi avto...traktor je za v "drek".

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Jaz brez zimskih gum ne pridem pozim domov, imel samo 1x in nikol več, zdaj se raje celoleto vozim na zimskih, ker so dobre tud za blat.
Avto pa vozm skoraj po omejitvah, redkokdaj dirkam in tud starost avta je pika i in sam še za normalno vožnjo...mam 100KM.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
V bistvu je celoletna guma res predvsem za ljudi, ki delajo do 5000 Km na leto... Vendar je še nekaj važno, na kar večina "šparovcev" pozablja... Kvaliteta gume se pokaže v krizni situaciji... In, ko bo tak šparovček pri ustavljanju v koloni pri samo 50 na uro malo zamišljeno zamudil, bo razlika enega metra pri zavorni poti lahko pomenila buum in vse šparanje bo šlo po zlu...

Še vedno se bo ta šparavček prej ustavil pri 50, kot ti na super duper gumah, pa se voziš 60. Največ za varnost narediš z varno vožnjo, seveda je pa kombinacija obojega najboljša. In če pogledaš naše ceste, jih veliko več vozi prehitro, kot pa na "varčnih" gumah.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Ni mi jasno, kako da se nismo vsi pobili pred 30 leti, ko nobeden ni menjal gum kar za stavo ali pa bi bile prestare... Pa je kar šlo povsod, ketne smo pa tud znal gor nataknt'. Pa brez gumic smo f...li, pa ni bilo toliko neželjenih nosečnosti kot danes...