Če bi se to meni zgodilo......

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Tudi sam mislim tako, niso vsi tajkuni, da bi se lahko igrali z sodišči, predno ti kaj zarubijo, steče določena procedura.Vemo pa , kakšni so novinarji, nikoli ne preverjajo dveh plati primera, važno , da je udarno. Enako je tudi z raznimi dobrodelnimi pobiranji denarja,kar je že naravno smešno, kaj nekateri že zahtevajo, ne prosijo, potem se pa najde baraba, ki ta denar pohopsa, ga ulovijo, zgodi se pa nič, ni denarja , ne obsodbe. Zato velikokrat novinarji krepko zavajajo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zadeva je povsem zakonita.

Dolžnik se je izogibal s plačilom in imel dovolj možnosti, da ugovarja ali plača ta znesek.

Zakon o izvršbi in zavarovanju ne pozna sorazmernosti med sredstvi/predmeti izvršbe in dolgom.

Dejstvo je, da upnik mora biti poplačan.

V kolikor bi v zakon vnesli neko spodnjo mejo za dopustitev nepremičninske izvršbe (recimo 5000,00 EUR), bi to bila samo potuha dolžnikom, saj bi jim na ta način država "odpisala" dolg, ker drugega razen nepremičnine nimajo.

Sodišče v izvršilnem postopku samo odloča o PREDLOGU upnika, ki sam predlaga na katerem premoženju se naj opravi izvršba.

V predmetni zadevi je upnik predlagal rubež nepremičnine, kasneje pa je še dodal novo sredstvo, rubež premičnin.
Torej dve sredstvi, eno poleg drugega.

Nepremičninska izvršba pa je bila očitno že v takšni fazi (ocenitev hiše itd.), odredba o prodaji, da ni bilo smiselno, da bi jo upnik umikal.

Sodišče je ravnalo pravilno v skladu z zakonom, kakršen pač je.

Namen izvršbe je, da se upnik poplača, ne pa da se izogne dolgu a ne.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Še vedno ni odgovora, zakaj zavraga ni plačal tistih nekaj eurov? Še vedno mislim in sem prepričan, da je res ignoriral razne plave kuverte.Sodišče bi se sigurno vsedlo na plačo , če bi dolžnik sodeloval, tako pa....

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kaj je tebe strah da ti bajto vzamejo? sej dobi dnar, vzamejo si samo teh 100 €....

Ni tako preprosto. na drugi ali tretji dražbi se lahko prodaja za 50% ocenjene vrednosti
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Je pa tole odlična reklama, upam, da bo neplačnikov zdaj kaj manj.

Pač, en zgled je treba postavit.

LP

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ampak, kdor ima takšno lepo hišo, bi pa že moral vedeti, kako se urejajo in plačujejo papirji ali dolgovi.Tako , da mislim, nesrečnik ni tako naiven, kot se dela. Je pa res, da se hiše na takšen način poceni kupijo, je pa vprašanje, kako potem uživaš v njej, ali jo imaš pa kot kapital v rezervi.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Ko sem videl določen podatek mi je takoj jasno postalo.

VSEM za informacijo. Govora o 124 € je popolna laž, ampak je samo prijatelju dolžan 10.000 €, in bi moral vrniti že decembra 2009 leta...Je pa dovolj žalostno da novinarji napihnejo celotno stvar preden se poglobijo in ali je stvar res tako nedolžna kakor zgleda...

I

Izbrisan uporabnik #488

Model je imel očitno več kot dovolj možnosti, da sodeluje v postopku, ugovarja na sklep o izvršbi (tu je bil že prvi kiks) in tekom celotnega postopka plača.

Še pred dražbo bi lahko plačal dolg in bi se zadeva ustavila.

Vsekakor pa dolg ni več 124 sedaj, so še obresti, sodna taksa, strošek cenitve in morebitni stroški odvetnika.

I

Izbrisan uporabnik #488

Vsekakor pa je pri Čeferinu moral tudi odšteti krepko več kot 124 EUR za ustavno pritožbo al kaj so mu šli tam pisati
smile-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Pri odvetniku verjetno prvo plačaš, šele potem so usluge, ali se motim?

I

Izbrisan uporabnik 474

Ko sem videl, da je to lastnik podjetaj KEFo, mi je marsikaj bolj jasno...

Pred leti sem delal v podjetu z laboratorjsko opremo, takrat je bil KEFO le majhno podjetje z nekaj steklenimi pripomočki. Hitro pa se je začel večat, bolj, kot je normalno in sploh možno. Tudi njegova prodaja je bila čudna, dumping cene takšne, da si recimo mi, kot uradni uvoznik, ki smo imeli tudi po 85% rabate, nismo mogli privoščit - pa ne brez marž, z minusom bi jih prodajali. Torej, tipson je delal z minusom, podjetje pa se je večalo in večalo. celo tako daleč, da smo imeli krizne sestanke... Tip je igral podlo in pod vso mejo poslovne politike. Lagal je našim strankam, blatil vse ostale firme... res poden od podna.
Glede na "rast" njegove firme in poznavanjem ozadja mora bit dolžen precej in ohohoho, verjtno več, kot so istržili za hišo

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Jaz pi pa zelo rad osebno spoznal osebo z matično številko (EMŠO)

260598050086

EDIT: glej 2 . post na tej strani, avtor Ericcson, kopija dokumenta

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

Nisem vedel, osebno ne poznam vodstva KEFO, poznam pa podjetje... Potemtakem si je pa + točke nabiral, da pozira v službeni majici in jakni :)

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
To no noben zgled.... povej to upnikom, katerim v stečajnim postopkom odtujejo dolžniki premoženja...

V naši državi je kakor za kere..... Poglej zidarčka....