Če bi bil danes v gimnaziji/srednji šoli

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Sem razmišljal kaka muka nam je bila sedet pri pouku v času gimnazije.

Danes bi z veseljem in zanimanjem srkal predavanja o zgodovini, geografiji, biologiji, kemiji, fiziki.... Književnost in prisiljeno branje glupih knjig bi še zmeraj sovražil, ampak vseeno.

Tok ponujenega brezplačnega znanja, ki je dejansko zanimivo za splošno razgledanost, ne bomo dobili nikjer več. Takrat smo se pa afnali, pa 2 dni pred kontrolko naučili in pozabili čez 1 teden.

Da ne govorim o kakšni nemščini, ki sem jo celo preplonkal, zdaj pa nimam pojma, pa bi mi prav prišla.
bonk.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
V mojih časih je bila na gimnaziji 1 dobra na paralelko.Zdaj se mi zdi, da so same dobre, ko grem tam mimo in gledam dijakinje, ki odhajajo domov.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Enako tudi jaz opažam, gledam tu gimnazijke ko mimo bajte marširajo, same rakete. Polovica hudih bab, ko sem jaz hodil v gimnazijo pa sta eni 2 bli res hudi, enih 5 še ok, ostalo pa povprečje.

Sem mislil, da si domišljam, pa sem pred časom poiskal slike iz gimnazije in sem se samo zgrozil
grin1.gif

Bi moral kakega pubeca ki hodi zdaj v gimnazijo vprašat kaj pravi koliko raket ima v razredu.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Res pa je, da se zdaj smrkljice v gimnaziji bolj rihtajo, kot v naših časih.In normalno, da je posledično vtis boljši.

Opažam tudi, da ene pr npr 25 dost boljše zgledajo, kot so zgledale v srednješolskih letih.

Nazadnje urejeno:

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Danes bi z veseljem in zanimanjem srkal predavanja o zgodovini, geografiji, biologiji, kemiji, fiziki.... Književnost in prisiljeno branje glupih knjig bi še zmeraj sovražil, ampak vseeno.

Tok ponujenega brezplačnega znanja, ki je dejansko zanimivo za splošno razgledanost, ne bomo dobili nikjer več. Takrat smo se pa afnali, pa 2 dni pred kontrolko naučili in pozabili čez 1 teden.

+1
frown-1.gif

Takrat so bile to tako postranske stvari, ki so bile pomembne samo do naslednjega testa, danes ko me pa vse to zanima pa mi je kar žal da jih nisem takrat vzel bolj resno
frown-1.gif
Zgodovina, glasba, pa tudi književnost in fizika, če bi imel priložnost še 1x sedet v gimnaziji bi probal vse to znanje vsrkavat 110% ne pa na pol.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
mhm bi kurca vsrkavali...

če zadev ne vzržuješ itak vse pozabiš, matematiko sem res obvladal skozi celo gimnazijo, ker pa na faksu nismo imeli 0 od matematike, bi rabil zdaj 2 uri, da bi spet znal z integrali računat...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Jaz sem znanje vsrkaval selekcionirano.Za fiziko, matematiko, biologijo, kemijo..mi je vedno dol viselo.Zgodovino sem vedno imel rad, enako sociologijo, to sem se rad učil.Tudi slovenščina mi je bila super, ker sem rad veliko bral.

Moram reči, da sem iz tega vidika od gimnazije veliko odnesel.Po gimnaziji sem pač svoje znanje iz področij, ki so me zanimala, nadgrajeval, to počnem še sedaj.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Jaz sem znanje vsrkaval selekcionirano.Za fiziko, matematiko, biologijo, kemijo..mi je vedno dol viselo.Zgodovino sem vedno imel rad, enako sociologijo, to sem se rad učil.Tudi slovenščina mi je bila super, ker sem rad veliko bral.

Moram reči, da sem iz tega vidika od gimnazije veliko odnesel.Po gimnaziji sem pač svoje znanje iz področij, ki so me zanimala, nadgrajeval, to počnem še sedaj.

Enako je bilo pri meni, vendar jaz raje treniram drugo polovico možganov. Sem hodil na tehniško gimnazijo in je bilo pri matematiki, fiziki, računalništvu, angleščini in nemščini vedno zanimivo, tam nisem nikoli manjkal. Razne sociologije, psihologije, zgodovine in razne literarne "krožke" sem si pa raje prestavil v bližnjo gostilno (še dobr da je razrednik fajn popuščal glede neopr.), pa mi je še vedno zneslo bit odličen:)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja, jest tud pogrešam tiste čase. se mi zdi, da bi zdej lažje dojemal vse skupaj, pomoje zarad tega, ker si bolj zrel v teh letih...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Da ne govorim o kakšni nemščini, ki sem jo celo preplonkal, zdaj pa nimam pojma, pa bi mi prav prišla.
bonk.gif

zelo podobno
smile-1.gif

tudi meni je zal za nemscino recimo. vem tudi da bi se k matematiki in fiziki z vecjim veseljem spravil zraven. kaj ces, meni je takrat vse druga po glavi slo. puberteta pac
smile-1.gif

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
V mojih časih je bila na gimnaziji 1 dobra na paralelko.Zdaj se mi zdi, da so same dobre, ko grem tam mimo in gledam dijakinje, ki odhajajo domov.

z drugimi očmi gledaš
hysterical-1.gif
če veš kaj mislim....

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Ja saj, samo stvari ki me trenutno zanimajo sem v gimnaziji precej zanemrajal, ker so mi bile takrat zadnja briga. Recimo književnost in umetnost, ki so mi v zadnjih nekaj letih postale izredno zanimive sem v gimnaziji prespal, fizika in zgodovina so mi ostale v spominu predvsem zaradi učiteljev in ne zato ker bi mi bila takrat snov zanimiva, za matematiko in računalništvo, kjer pa sem takrat videl svojo prihodnjost pa me danes skoraj ne bi moglo brigat manj.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Saj maš internet, lahko vse te informacije še vedno brezplačno srkaš. Pa to brez strahu pred kontrolko
cool-1.gif

B81

22. jul 2007
37.862
11.086
113
Ne vem če je za sem ali ne, pa vseeno:

Profesor za angleščino (sam sem imel nemščino za 1. jezik) se je z enim sošolcem že prvo uro zmenil, da bo imel 3 in ne rabi več hodit tja.
Pri uri so se pač menili, on je hodil kadit ven, ko so pisali kontrolko, so po pol ure začeli skupaj reševati in on jim je vpisal ocene, kakor je pač odločil, da si kateri zasluži. Negativne nopben. Enkrat sem bil sam pri njihovi uri, pa me je videl in nič rekel....sošolci pa so hodili ven in noter, kakor se jim je zazdelo.

Rezultat?
Sošolec se uči doma, pride mimo brat, reče:kaj delaš? On reče, učim se nemščino. Brat pogleda pa reče: to je angleščina.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

bonk.gif

zgrešil si bistvo..
če bi bil danes v gimnaziji BI ŽGAL, DA BI MI TIČ STRAN PADU
jebes znanje, tega je zadost, pa cel zivljenje se ucis..zges pa ne

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

bonk.gif

zgrešil si bistvo..
če bi bil danes v gimnaziji BI ŽGAL, DA BI MI TIČ STRAN PADU
jebes znanje, tega je zadost, pa cel zivljenje se ucis..zges pa ne

Pa kaj ste vsi začel žgat šele na faksu, oz. po srednji?
crazy1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne. če bi začel šele na faksu, ne bi rekel zdejle, da bi v srednji še več. ali mogoče misliš, da ni tko.

btw
kdaj si pa ti začel žgat in kok rzličnih si požgal