Časovno omejeno parkiranje in ½kazen½ (Na Vrhniki)

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ja, kaj?

Nisi imel ure in pika. Kako naj ve redar, da si parkiral pred 15-imi minutami? A naj sedaj haubo pošlata?

Drugič daj uro gor in to je to.

Če pa pred Loko ne moreš parkirat, potem pa lepo narediš par krogov in sigurn se bo kdo našel, ki gre ven. Če pa ne bo nobenga, potem se pa sam pozanimaj kje lahko vse parkiraš, da ne rabiš par minut do avta. :p

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Avto pravilno parkiran na omejenem območju, na tem območju se lahko parkira za max.2 ure, vsaka nadaljna ura je še vedno brezplačan oz. 24ur/dan je parkiranje FREE, samo parkira se lahko samo do 2 uri, zaradi gužve, v tistem času nisem imel časovne ure, skočim v trgovino in nazaj (cca 15 minut) in dobim to obvestilo.
O tem sem že bral po spletu in je opozorilo, ne vem pa zakaj ga dajejo.

OFF:
Za vse k ste iz Vrhnike se je to zgodilo pred loko.
Parkiram takole že 5 let pa nikol težav, avto sem vedno odstranil prej ko v 30 minutah.

Še v lokalni oštariji tam talajo parkirne ure zastonj, sem jo dobil ko sem šel tja na malico prvič.

Tam jih hodi na malico kr velik.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Kakšna kazen doleti voznika, če parkira na pločnik, prehod za pešce....?
40 evrov je pisalo na listku je to polovička že po 8 dneh pa 80 evrov.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Ja, kaj?

Nisi imel ure in pika. Kako naj ve redar, da si parkiral pred 15-imi minutami? A naj sedaj haubo pošlata?
Redar točno ve, kolikočasa kdo tam parkira, ker tam stalno patruljira. Ampak ga to popolnoma nič ne briga, če vidi nepravilno označen avto mu mora dat globo. To, da je parkiral tam samo za 15min bi bil kvečjemu razlog za opomin, ampak to so jim šefi prepovedali izrekati. Od opominov se občinski veljaki pač ne morejo rediti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Kakšna kazen doleti voznika, če parkira na pločnik, prehod za pešce....?
40 evrov je pisalo na listku je to polovička že po 8 dneh pa 80 evrov.
Kaj mi vemo kakšne kazni imate vi na Vrhniki. To je zdej v vsakem selu drugače. Nekateri veljaki so pač nad ZVCP. Je tud razlika v višini kazni ali te ujame policaj ali pa redar.
Ampak saj ti vse piše na listku. Kateri člen?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Čakaj, a si bil ti mogoče z redarjem, ko je masterr-ju napisal kazen ali je to že spet plod tvoje domišljije, če je slednje, bodi kar tiho oz. ne piši.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Čakaj, a si bil ti mogoče z redarjem, ko je masterr-ju napisal kazen ali je to že spet plod tvoje domišljije, če je slednje, bodi kar tiho oz. ne piši.
In kaj točno od tega kar sem pisal se ti zdi plod moje domišlije?

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Jst vem za primere, ko so imeli fantje pravilno parkirane avtomobile pred teniškimi igrišči, pa pač brez ure, kazen je bila 20€ oz. 10€ polovička.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Muzo pravi:
Jst vem za primere, ko so imeli fantje pravilno parkirane avtomobile pred teniškimi igrišči, pa pač brez ure, kazen je bila 20€ oz. 10€ polovička.
Tko je blo v pradavnini. Zadnje 4 leta je bla kazen za tak prekršek 40€, kolk bo pa zdej po novem pa še nism naštudiral.
Ja parkirali so prav, samo označili so avto narobe, zato kazen.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.709
1.062
113
Se spomnim v Frankfurtu so policajke s kredo označevale gume (črtica čez profil), ko pa je minil čas za parkiranje so začele pa kazni talat. Nobena ni kontolirala parkirnih ur.

Če je bila ob ponovnem prihodu na mesto "zločina" na gumi črtica je padla kazen, če črtice ni bilo je to pomenilo, da pred prejšnjim obhodom tega avta tam ni bilo.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Kazen po 4 dneh dobil domov, plačal danes 20 evrov, ne mislim se, čez 1 leto ubadat s sodiščem pa ne vem kaj še vse na koncu pa bi plačal 5x več.
Dejansko bi se lahko tudi pritožil na teh 20 evrov bi pač napisal, da sem imel levo steklo odprto in, da je čas prihoda na listku odpihnilo na tla, ampak komu se pa da je*at s temi pijavkami, potem bi pa še zavrnili moj pritožbo, češ da to ni res.

To je moja prva redarska kazen po 7 letih izpita. Od policije pa še nič (trkam po mizi).

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Je pa to NOV način na Vrhniki v zadnjih mesecih, ta obvestila sem ½predkratkim½ prvič zagledal, prej nazaj ne duha ne sluha, denar pa gre v občino Vrhniko, kar pa tudi ni slabo.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Čakaj, kako misliš NOV način, ker ta obvestila že obstajajo že dolgo. A si mislil, da na Vrhniki pač ne talajo kazni pa parkiranje? Ali enostvno vidiš neko novo zaroto kot uporabnik "sint . . ."?

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Talajo kazni že dolga leta a ne tako redko, kot sedaj...NOV način s pogostejšo ostrejšo kontrolo...

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Za tovrstne probleme svetujem tole :

http://cgi.ebay.de/Mitlaufende...=item230cdf4164

cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Kazen po 4 dneh dobil domov, plačal danes 20 evrov, ne mislim se, čez 1 leto ubadat s sodiščem pa ne vem kaj še vse na koncu pa bi plačal 5x več.

Pa to so tri nove nalite gume ?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Čakaj, kako misliš NOV način, ker ta obvestila že obstajajo že dolgo. A si mislil, da na Vrhniki pač ne talajo kazni pa parkiranje? Ali enostvno vidiš neko novo zaroto kot uporabnik "sint . . ."?
Tudi na vrhniki/logatcu talajo kazni že od nekdaj. Lani so naprimer pokasirali skoraj 300000€. Če pa boš poiskal podatek, koliko so pokasirali prejšnja leta ti bo pa takoj jasno, da se je način dela v zadnjem letu precej spremenil. Da zdaj kasirajo čimveč in kjer le morejo. So pač zavohali denar in začeli delat tako, kot sem pisal na prejšnji strani.
Zdej tud mamica, ki parkira na mestu za invalide pred zdravstvenim domom le toliko, da bi v čakalnico odnesla bolnega otroka ne dobi več opomina ampak kar konkretno kazen, če jo redar zaloti pri tem dejanju. Se ne da nič zmenit.