Časovno omejeno parkiranje in ½kazen½ (Na Vrhniki)

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Avto pravilno parkiran na omejenem območju, na tem območju se lahko parkira za max.2 ure, vsaka nadaljna ura je še vedno brezplačan oz. 24ur/dan je parkiranje FREE, samo parkira se lahko samo do 2 uri, zaradi gužve, v tistem času nisem imel časovne ure, skočim v trgovino in nazaj (cca 15 minut) in dobim to obvestilo.
O tem sem že bral po spletu in je opozorilo, ne vem pa zakaj ga dajejo.

OFF:
Za vse k ste iz Vrhnike se je to zgodilo pred loko.
Parkiram takole že 5 let pa nikol težav, avto sem vedno odstranil prej ko v 30 minutah.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja kaj ti ni jasno, jaz ure tudi nimam, ampak v takem primeru jasno na bel list napišem, kdaj sem prišel

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Če je časovno omejeno parkiranje potem je OBVEZNA uporaba parkirne ure .. če nimaš ure napišeš na listek čas, ko si prišel. Karkoli drugega je "nelegalno" in večinoma dobiš kazen.

(lahko pa uporabiš t.i. pametne ure ki se malce "posodabljajo" pa če te redar ravno nima v spominu imaš zastonj parking cel dan)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Imaš srečo oz. je območje pred kratkim dobilo nov režim in se pač uvaja na "mehki" način. Tudi v večini poletnih turističnih središč ti pozimi ne dajejo kazni, ampak samo opozorila.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Pa nisem napačno parkiral...meni tole deluje zgolj obvestilo in strašenje, to se dogaja že vrsto let, že parkrat videl, kako imajo eni to obvestilo na šipi.
40 evrov je pa menda kazen, kar pa ni veliko v primerjavi s tem, kar te čaka, če ne plačaš.

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če je časovno omejeno parkiranje potem je OBVEZNA uporaba parkirne ure .. če nimaš ure napišeš na listek čas, ko si prišel. Karkoli drugega je "nelegalno" in večinoma dobiš kazen.

(lahko pa uporabiš t.i. pametne ure ki se malce "posodabljajo" pa če te redar ravno nima v spominu imaš zastonj parking cel dan)
Pametne ure? Lahko kaj več o tem?

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Enkrat mora bit prvič,

prvič po 7 letih bom dobil kazen za nepravilno parkiranje oz. to naj bi bil moj prvi prekršek, itak sem pravilno parkiral, uni zadaj pa je nepravilno parkiral k sploh ni bilo označen za parking.
V tej ulici se lahko parkira ene 10 avtov, pomoje smo vsi dobil to obvestilo.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Pa nisem napačno parkiral...meni tole deluje zgolj obvestilo in strašenje, to se dogaja že vrsto let, že parkrat videl, kako imajo eni to obvestilo na šipi.
40 evrov je pa menda kazen, kar pa ni veliko v primerjavi s tem, kar te čaka, če ne plačaš.
Vem, da nisi napačno parkiral, ti si samo avto nepravilno označil. Samo postopek je enak kot pri napačnem parkiranju, zato sem ga omenjal. . Torej dobiš obvestilo, in šele nato kazen.

Če se ti kazen ne zdi velika, kaj se pa potem pritožuješ?

In kaj si pisal redarjem? pritožbo al samo poslal lepe pozdrave?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Pred Loko sigurn ne, ker so tam normalni parkirni prostori, da nisi parkiral pri CH-ju.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Pred Loko sigurn ne, ker so tam normalni parkirni prostori, da nisi parkiral pri CH-ju.

Pred Loko je parkirat nemogoče, zjutraj eni parkirajo tam in gredo na bus...brat je dobil kazen pred tisto gostilno, ampak je parkiral za debelih 10 ur, kar je logično, max.2ure ni enako 10 uram.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Avto pravilno parkiran na omejenem območju, na tem območju se lahko parkira za max.2 ure, vsaka nadaljna ura je še vedno brezplačan oz. 24ur/dan je parkiranje FREE, samo parkira se lahko samo do 2 uri, zaradi gužve, v tistem času nisem imel časovne ure, skočim v trgovino in nazaj (cca 15 minut) in dobim to obvestilo.
O tem sem že bral po spletu in je opozorilo, ne vem pa zakaj ga dajejo.

OFF:
Parkiram takole že 5 let pa nikol težav, avto sem vedno odstranil prej ko v 30 minutah.

Še v lokalni oštariji tam talajo parkirne ure zastonj, sem jo dobil ko sem šel tja na malico prvič.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
A pet let že stalno kršiš predpise?
No sedaj je pa drugače, Vrhniški medobčinski redarji, in še bolj njihovi šefi so zavohali denar in veselo kasirajo kjer se le da. še po dva ne hodita več skup, ker posamično več pokasirajo, mora en na en konc drug pa na drug. Sami so priznali, da imajo nalogo da kasirajo tam kjer se največ pokasira, omenili so mesta takoj za tablami za naselja. Opozorila tudi najbolj neznatnim kršiteljem jim je pa prepovedano dajat. Skratka šefi so še do svojih redarjev brezsrčni, ti pa naprej enako do ljudi. Lani so baje pokasirali skoraj 300 000 € kar za logatec/vrhniko on okolico ni malo.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
A pet let že stalno kršiš predpise?

Ja očitno, ne moreš vrjet, ampak ga očitno vsi kršimo pa se tega sploh ne zavedamo.