Car

Car

POSTman
4. avg 2007
8.471
1.513
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Update:
Po krasnem vikendu spet v kruto realnost. Tist občutek svobode, ko si doma in potem..... bolnica, kjer veš, da ko boš vstopil skozi vrata, bodo takoj planili po tebi, te začeli pikati itd. Ampak ok, vse sprejemam z namehom in humorjem. Danes so mi takoj ob prihodu rekli, da imam gastroskopijo, poseg, ki ga sovražim. Moram biti tešč do posega. Ok, preskočim zajtrk, nič. Preskočim kosilo, še vedno nič. Potem pa vendarle dočakal poseg, ki je bil zoprn, ampak ob treh prijetnih dekletih sem ga lepo prestal. :srce:
In potem, čakanje na večerjo. Da ne dolgovezim, ob prihodu v sobo me je pričakal "masaker", moj sostanovalec je imel konkretne težave, ne bi o podrobnostih. Poklical sem sestre in se diskretno umaknil na hodnik za nekaj časa, vmes preveril, če je vse ok, možakar je spal, vsaj tako se mi je zdelo. V glavnem, šel sem malo naokoli, da pridem k sebi, ko sem se vrnil v sobo, sostanovalca v razdejani sobi ni bilo več. Umrl je....
Šok, nisem ravno navajen tega. Sobo so očistili, prosil sem za tablete za spanje, ampak izgleda ne bo nič od tega..... Ehhhh, what a day.....:obesise:
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.471
1.513
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Update:
Ker je petek in sem bil poslan za vikend domov, je čas, da napišem, če seveda koga zanima, kaj se mi je dogajalo ta teden.
Kot sem že napisal, se mi je teden začel z gastroskopijo, potem pa sem imel še fizioterapevtsko obravnavo, kjer so me naučili pravilnega dihanja po operaciji s posebno napravo in vaje za krepitev mišic ( vse to moram delati 3x na dan), nevrološki pregled, EKG, scintigrafijo srca pod obremenitvijo in naslednji dan spet, takrat brez obremenitve, psihološki pregled, obravnavo pri socialni delavki in podroben stomatološki pregled. V kratkem bom ostal brez štirih zob, od tega so trije sprednji.....:rolleyes::mad:
Kot zanimivost, zaradi obnove podzemnih hodnikov potekajo prevozi med bolnicami z rešilci, vozički, Kavalirji in celo taxiji!!! Neverjetno, zakaj se vse zapravlja denar.... Z lahkoto bi šel peš, ampak mi ne pustijo... Mi je pa zanimivo spoznavat Ljubljano z vozička, ko me v pidžami furajo okoli.:p
Naporen teden je za mano, še bolj naporni dnevi, tedni in meseci prihajajo!
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.488
1.070
113
Jap, bacili lahko iz dlesni oz. iz sluznice pod jezikom pridejo direktno v krvni obtok. In tega ne gre reskirati.

Car, hvala ker poročaš. :zmaga: V bistvu vidiš kako dobro zastavljeno zdravstvo imamo, kaj vse moraš prestati, nič ne naredijo "na pamet".

Drži se, vse te izkušnje te bodo pa naredile še močnejšega! :zmaga: In verjamem, da se boš kasneje z veseljem nasmejal temu, kako si se s pižamo vozil na vozičku po LJ. :cheer: Samo prepusti se in zaupaj ter ne izgubljaj energije tam kjer ni potrebno! :zmaga:
 

Rekreacija

Majstr
7. avg 2019
865
489
63
Na Onkološkem inštitutu je res vse dobro organizirano, sam sem večkrat tam, nekaj po službeni dolžnosti (cca 2 meseca na leto) nekaj pa tudi privat..... Če bi bilo kompletno zdravstvo tako organizirano kot je OI bi bilo v tej državi res super kar se zdravja tiče.

Car, drži se!!
 
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N