canon EOS serija(e)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
živjo,

Odločil sem se, da kupim ženi filmski(analogni)fotoaparat EOS serije. Sam sem na tem področju bolj gol in bos, zatorej se obračam na vas. Torej, kaj mi priporočate, hočem nekaj dobrega, z objektivom(ali več), nekje do 300€. Če je sila tudi kak €ček več.
Gledal sem tudi za Eos Elan serijo. Kako se kaj ta serija obnese? Hvala že vnaprej za napotke!
lp

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
poznam po večini samo serijo 3000, ker sem si jo mislil nabaviti tudi sam ... samo ne vem, kje bi jo lahko še dobil.

novega ali rabljenega? ker po moje rabljenih zadev mrgoli po eBayih, objektivi pa itak pašejo gor od digitalcev, samo moraš pazit, da maš oznako za FF. recimo pri Sigmah je to DG oznaka, pri Canonu EF in rdeča pika, pri Tamronu pa mislim, da je edini FF objektiv ta velik 70 - 200 f/2,8.

skratka, preveri Canon EOS 3000v. mislim, da je to isti razred kot recimo 350D, samo da je pač analogen.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Hvala za tole. Iščem nekaj "boljšega", dražjega. Kako pa kaj Elan 7 serija, ta ima "eye catching auto fokus" ? Je to višja serija?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to mislim, da so potem umaknili, ker je tovrstn fokus full nagajal, vsi pa vseeno upamo, da bo kmalu nazaj, tak kot mora bit.
grin1.gif

skratka, kar najdem od Canona, da je novo in še v ponudbi, je tole:

Serija 1v, ampak to je profi serija in košta olala:

Canon EOS 1V Film SLR

in potem sta še tedva:

Canon EOS 300X

Canon EOS 3000V

ostalih pa zaekrat ne najdem ...
redface-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
evo, ko sem ga zagledal, sem se ga takoj spomnil.
grin1.gif

u0029.JPG

in jih je tudi na eBayu kar nekaj.

Canon Elan 7 eBay

samo je pri teh fotoaparatih en problem - problem pravzaprav vsakega SLR-ja - zaklop. po večini so vsi v zadnjih izdihljajih. šef ima legendarnega T90, mislim, da celo dva, pa mi je rekel, če najdem vsaj ene tri zaklope, cena ni važna, da mi enega podari. potem veš, koliko zna bit tale zadevca fajn.
grin1.gif

zato ti bolj svetujem, da pač pobrskaš za čim novim, ker tisto potem vsaj dela, kot mora.

edit: jaz sem verjetno rokoval s Canonom EOS 50, ker je tale Elan 7 letnik 2000.
grin1.gif
)

Nazadnje urejeno:

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
pri Tamronu pa mislim, da je edini FF objektiv ta velik 70 - 200 f/2,8.

Tamronovi objektivi z oznako Di so namenjeni FF kameram, objektivi z oznako Di-II pa so namenjeni digitalnim kameram s senzorjem velikosti APS-C.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Imam EOS 1000 Fn, kot nov. Če ti je dovolj dober. Resnično kot nov, rabljen cca. 15 filmov !!!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.925
10.655
113
kod Džej-Zija
Uf, T90 je pa meni vedno sline cedila. Če nič drugega, bi jo z veseljem vsaj preizkusil. Imaš morda še kaj uporabnega FD lečovja?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.925
10.655
113
kod Džej-Zija
Tista 90-ka je verjetno makro, kajne? Ker obstaja nekaj legendarnih objektivov iz tistega obdobja, ki ga je začel Vivitar s serijo 1. Potem so bile pa še Tokine AT-X in Tamroni.

Pa fleš imaš tudi? Tistega 300 TL, če se ne motim?

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Citat:
tole bi pa enkrat prišel pogledat, mogoče na en krog peljat.
grin1.gif

a T90 dela? kaj pa zaklop, veš mogoče, kje bi se jih dalo še kaj dobit?

Se bova kej zmenla hehe :D ja na T90 je funkcionalen, ampak moram se malo bolj ga sprobat no.. za zaklope bo pa tezka, je res redkost kot vem..

Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Tista 90-ka je verjetno makro, kajne? Ker obstaja nekaj legendarnih objektivov iz tistega obdobja, ki ga je začel Vivitar s serijo 1. Potem so bile pa še Tokine AT-X in Tamroni.

Pa fleš imaš tudi? Tistega 300 TL, če se ne motim?

Jap, tamroncek je makro ja. Fles imam pa Vivitar 273, tudi deluje lepo. Samo storast je k ga na novejsih fotkicih ne morm uporabljat ker ima trigger voltage 240V
redface-1.gif
moram zanj en vmesnik naredit..

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
ti, a to predvsem zato, ker maš že kaj od Canona, ali kar tako?

ker tudi Nikon ni slab ...

Ideja je padla, ker se moja ženka ful želi imeti res dober old school aparat. Je pa nekako pristašica Canona. Zaenkrat še nisem nič kupil, še vedno iščem....če kdo kaj ima, pozna koga....:)

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Jaz imam tudi EOS 30E za prodajo... malo rabljen, priložen original objektiv in filtra (polarizer, uv)