C-Crosser 2.4 CVT v akciji za 19.500€ - a je vredu

svd

Pripravnik
12. maj 2008
41
0
6
Pred štirimi dnevi sem prevzel vozilo. Zelo sem presenečen in sicer v pozitivnem smislu, Vožnja odlična, menjalnik prav tako, oprema čudovita in poraba zaenkrat "samo" 8.6 litra (prevoženih 700 km in po potovalnem računalniku) z vožnjo pretežno po AC z 120 km/h. Skratka čudovit nakup. Cena pa je bila neverjetna 19500€. Vozilo je dejansko vredno veliko več,
evil.gif
V kolikor ima še kdo izkušnje z navedenim vozilom naj svoje izkušnje tudi deli z ostalimi.
Lep pozdrav

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Srečno vožnjo in čimveč prijetnih kilometrov in čimmanj težav.
Kaj ti je pri avtu tako všeč? Kako se obnese v primerjavi s prejšnjim avtomobilom, ki si se ga lastil....

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
motor je bomba.iz prve roke samo pod drugim znakom in v težji kravi poraba liter več in pri 120k km ko je avto šel od hiše se razen olja in filtrov ni delalo nič
cheer.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Citat:
Uporabnik svd pravi:
Pred štirimi dnevi sem prevzel vozilo. Zelo sem presenečen in sicer v pozitivnem smislu, Vožnja odlična, menjalnik prav tako, oprema čudovita in poraba zaenkrat "samo" 8.6 litra (prevoženih 700 km in po potovalnem računalniku) z vožnjo pretežno po AC z 120 km/h. Skratka čudovit nakup. Cena pa je bila neverjetna 19500€. Vozilo je dejansko vredno veliko več,
evil.gif
V kolikor ima še kdo izkušnje z navedenim vozilom naj svoje izkušnje tudi deli z ostalimi.
Lep pozdrav

Super, naj ti dolgo služi brez problemov.Vabljen na www.citroenbilten.com.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Čestitke. Si naredil še boljši best buy od Cedevite.
grin1.gif

V naši vukojebini se tudi vozita dva nova: en črn in en siv.
cheer.gif

PS: Ob takšni porabi se ti niti ne splača predelat na plin.
cool-1.gif

jezek

Guru
24. jul 2008
3.435
1.439
113
Citat:
Uporabnik svd pravi:
poraba zaenkrat "samo" 8.6 litra (prevoženih 700 km in po potovalnem računalniku)

Uničil boš bencinsko pumpo, saj si porabil več goriva, kot ga gre v tank!

svd

Pripravnik
12. maj 2008
41
0
6
No pametnjakovič, nikjer nisem napisal, da z enim tankom. Pa malo resnosti (če nimaš kaj pametnega ni treba pisati nič), saj bi rad z izkušnjo pomagal še komu pri odločitvi, v kolikor bo še kakšna podobna akcija.
evil.gif

jezek

Guru
24. jul 2008
3.435
1.439
113
Glej, tvoja začetna izkušnja ni ravno merodajna pri odločitvi potencialnega kupca. Ko boš prevozil nekaj tisoč kilometrov v realnem prometu (in ne 120 po AC), potem lahko verodostojno pišeš o porabi. Ob porabi 8,6 bi verjetno to bil najbolj prodajan model Crosserja in ne bi bilo nobene potrebe po dizlih (ki, mimogrede, v tem avtu pijejo 12litrov povprečno). V kolikor pa boš imel realno porabo res pod 12 litrov, pa samo čestitke tebi, citroenu in micubišiju. Bojim pa se, da je pri neki normalni uporabi takega avta (30%mesto, 30%AC, 30%regionalke, 10%teren ali 'teren') realna poraba 15. In ravno slednja (potrjena s strani prodajalca) me je odvrnila od nakupa Croserja v akciji.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Da ne bos preveč pameten, dizel realno popije od 9,5 do 10 litrov. aja pa avto imamo pri hiši, da ne bos rekel da govorim na pamet.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
iz prve roke in prevoženih preko 100k km z temmotorjem poraba za točno ta motor v še težjem avtu kot je ccrosser je bila vedno pod 10 in nad 9.če si ti vozil dizla ki je kuril 12 litrov ti priporočam da vrneš vozniško.dizel v tem avtu že povprečno 7-8litrov

jezek

Guru
24. jul 2008
3.435
1.439
113
Tvoj 'še težji avto' je natanko 5 kg lažji od crosserja.
Si videl kakšen profil gum ima ta crosser iz akcije?
Kateri misliš da ima boljšo aerodinamiko?
Štirikolesni pogon požre koliko?

Preberi test Outlanderja (isto vozilo) s tem pogonskim sklopom: poraba: 8/12/15.

Saj ne pravim, da se ga ne da vozit z 8,6..... Ampak nekateri živimo celo v mestih. In nekateri po cestah tudi vozimo. In se ne zgolj premikamo.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
iz prve roke in prevoženih preko 100k km z temmotorjem poraba za točno ta motor v še težjem avtu kot je ccrosser je bila vedno pod 10 in nad 9.če si ti vozil dizla ki je kuril 12 litrov ti priporočam da vrneš vozniško.dizel v tem avtu že povprečno 7-8litrov

Ne poznam ne enega ne drugega, ampak 7 do 8 litrov je realna poraba P407 ali pa C5, ne pa takšne "krave". Saj vsi vemo kako narašča upor kajne?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko človek kupuje SUV mora računati na porabo 10+, to ni mestni avto.

Za 19.500 EUR ne dobiš tovrstnega SUV-a pri konkurenci.

Če hočeš takšno vozilo, je to zagotovo dober nakup.

Za mesto si nabavi drug avto ali računaj na višjo porabo.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.435
1.439
113
Pa ravno to jaz trdim! Očitno nisi dobro prebral mojih postov. So pa danes ravno SUV-i mestni avti, kar kažejo vse statistike. Z njimi ženske vozijo froce v vrtec, fajn je ker sedijo mal višje, in so kao na varnem....
Tudi sam menim, da je bil za to ceno nakup dober, zmotilo me je edino pretiravanje novopečenega lastnika, ki bi 'rad s svojo izkušnjo pomagal k odločitvi morebitnih kupcev'. Ravno poraba tega vozila je lahko odločujoč faktor, zato sem hotel opozoriti te iste potencialne kupce, da merodajnih izkušenj pač še nimamo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jebeš statistiko, če ga ne moreš parkirati
smile-1.gif
Če ga ne znajo voziti in se zaletavajo. To ni mestni avto. To je drugi avto pri hiši.

Kolega ima Mitsubishija s tem motorjem in vozi zelo divje in omenja porabo nad 12.

Odvisno je od načina vožnje in teže noge, verjamem da se da takšen avto uporabljati pri povprečni porabi 10l, kar je še znosno.

In zakaj bi nove kupce, ki hočejo takšen avto zmotila par litrčkof večja poraba?

Saj so dobili ultra popust.

I

Izbrisan uporabnik #488

Avto je šel očitno za med, dva moja kolega sta ga kupila.
Danes sem ravno enega srečal in takoj vprašal o porabi pa je rekek da se suka okoli 10.

JankoMetka

Zelenc'
15. sep 2009
3
0
1
Natanko 11 dni vozim navedeno vozilo. Vreden nakupa -denarja. Verjamem, da za slovenske kmete, ki ljubijo traktorje z ročnim menjalnikom, je to višek tehnike. Ne zna vsak vozit avto z avtomatskim menjalnikom CVT. Vsak ljubi svoj avto, tako je tudi prav. Drugače bi imeli, vsi samo eno znamko.
Glede porabe je bilo veliko napisanega. Nekaj drži, druga pa ne:
-vožnja po regionalni cesti, po predpisih, na odprti cesti do 110 km/h, poraba 8,6 l
- na avtomobilski cesti, vožnja 130 km/h, 9,6 l, s tempomatom poraba višja za 0,6 l.
- v mestu (start-go-stop), z hladnim motorjem 12,2 l, ko se motor segreje 11,4 l

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Se pravi bolj človeško:
avto pri počasni vožnji požre 9
avto pri vožnji na AC požre od 10 do 11
avto po mestu požre 13.

Vemo kakšno porabo prikazujejo zaslončki v avtomobilih.

Nazadnje urejeno:

mirkopirko

Zelenc'
16. sep 2009
1
0
1
Citat:
Uporabnik bles pravi:
Danes dobim od kolega mail v katerem me opozarja na kao hudo citroenovo akcijo, kjer prodajajo C-Crosser 2.4 CVT za 19.500. Originalna cena je baje 36.000. Kao ob 90 letnici Citorena prodajajo 90 takih vozil.

Nam so pa rekli da so ti avti bili namenjeni za ruski trg, kjer pa niso šli v prodajo..v Slovenijo naj bi jih prišlo okoli 200. No kakorkoli, smo ga vzeli in je super avto. Tisti, ki pravte da se je CVT treba nevem kok navajat in da ni udoben za peljat ste res mal ruknjeni. Stvar je luksuz. Glede performans pa nič ne morem rečt ker ga nisem še nič teru. Je pa foter reku da kar pokaže moč če mu ročno nižaš "prestave".