C-Crosser 2.4 CVT v akciji za 19.500€ - a je vredu

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
Danes dobim od kolega mail v katerem me opozarja na kao hudo citroenovo akcijo, kjer prodajajo C-Crosser 2.4 CVT za 19.500. Originalna cena je baje 36.000. Kao ob 90 letnici Citorena prodajajo 90 takih vozil.
Če se nemotim gre dejasnko za rebrandanega Mitsubishi Outlanderja, ki z podobno opremo tudi pride 33.000€.
Ok poraba bo vejretno nemogoča, ampka zanimajo me vozne lastnostni. Kako se obnese avomatski menjalnik.
Sicer je res, da 4x4 načeloma ne rabim.
Ravno kupujem nov avto, nekje do 23.500€, pa me ta "popust" full mika.

bles

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Mislim da so vsi trije z istega traku (micka, pežo, citroen)Isto sranje, drugo pakovanje.

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
V MB sem bil v Avto City.
Evo copy:paste iz maila:

kot verjetno že veste, Citroën in njegova kreativna tehnologija praznujeta 90 let, ob tej priložnosti je Citroën Slovenija pripravil omejeno serijo vozil C-Crosser, po izjemni ceni!
Namesto 34.490 EUR je omenjena serija na voljo za 19.480 EUR, kar pomeni 15.010 EUR enkratnega izjemnega popusta!
Vsa vozila imajo pogon 4x4, ali pogon na prednji kolesi ali pogon »Lock« za slabši oprijem. Opremljeni so z bencinskim motorjem 2.4i (170KM) in samodejnim brezstopenjskim menjalnikom CVT.
Ostala oprema vozil:
ABS, ESP,
tempomat,
varnostna blazina za voznika in sovoznika,
stranski varnostni blazini spredaj,
varnostni zavesi spredaj in zadaj,
sekvenčni el. pomik stekel spredaj in zadaj,
voznikov sedež nastavljiv po višini,
avtomatska klima naprava,
el. nastavljiva in ogrevana zunanja ogledala,
multifunkcijski potovalni računalnik,
avdio sistem z mp3 predvajalnikom s šestimi zvočniki in komandami na volanu,
usnjen volan in prestavna ročica,
ogrevana prednja sedeža,
pranje žarometov,
senzorji za parkiranje zadaj,
zimski paket,
kovinska barva.
Kot rečeno je količina vozil omejena, na voljo je bilo 90 vozil, v prvih 3 dneh je bilo prodanih nekaj manj kot 50 vozil.
Torej izkoristite izjemno akcijo in odpeljite C-Crosser-ja za neverjetnih 19.480 EUR!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:
Tud če odmislim svoj predsodek, ki ga imam do francozov, tale avto, pardon ame, ni vreden dobrih 30k €. Cena 20k€ je kar realna, tko da tale "akcija" mi hudo smrdi....
moje mnenje seveda
grin1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik bles pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
x2 ! Francozi ne znajo nardit avta. Naj ostanejo v kuhinji in pridelovanju vina.

A ni to bolj Japonec?

bles

francozi se znajo sami zajebat pri še tako zanesljivi tehnologiji.
drugače pa je 2.4 star mitsubishijev motor ki je bil tudi v grandisu.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
To je avto, ki ne gre v prodajo, ker je en velik klump železja z enormno porabo goriva in visokimi stroški vzdrževanja. Ostanek filozofije evropske avtomobilske industrije, ki se je pričela amerikanizirati tik pred recesijo. Potem je pa počilo, prodaja kant pa padla proti nuli, sedaj se pa prodajajo po sistemu, daj što daš, da se losajo zalog, ki jim vežejo finančna sredstva in delajo še dodatne stroške.

Ogo

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
CVT avtomatski menjalnik je cool. Je pa klasika in ne HSD kot pri Toyotinih hibridih, ker pač nima elektromotorjev. Posledica višji stroški vzdrževanja, ko bo kanta dobila svoje kilometre. Še vedno pa ostaja visoka poraba ...

Sicer pa je jasno, zakaj razprodaja. Ne ravno zato, ker so šli za med.

Ogo

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz,
"Razprodaja", namenoma v narekovajih, je pesek v oči, ker še enkrat poudarjam, realna cena tega avta 30k€.....bodite resni, poleg tega se prodaja s 2.4 litrskim bencinskim motorjem, ki ga pod 10 litrov ne spraviš....oziroma pije skoraj enako kot kak močen šestak z 200 konji+, gre pa nikamor.
kot je omenil Ogo, mimosun PSA in Micke, misleč, da trg to potrebuje....potem se je pa zgodilo, kar se je in sedaj je le treba dobiti nekako nazaj vložek.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ksz....
a pa je kdo od vas kekcev vozil mitsubishijev 2.4 mivec motor.
v grandisu z njim naredil preko 100k km brez težav.poraba vedno pod 10 litrov povprečna.gibala se je 8.5-9.5 litra na stotko.polno opremljen grandis ima 1.7 tone in 2.4 motor ga premakne do 100km/h v 9.8 s kar se mi zdi čisto solidno.res pa je da v tak avto sodi TD motor če se hočeš ekonomično vozit

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
2.4 bencinec je povsem ok motor. Seveda ne na tem forumu kjer vsi vozijo 535d z 350KM in 5.241L/100km porabe.

Za 19k je zelo dobra izbira.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Avto je o.k.. Veliko avta za relativno malo denarja. trenutno najboljši in najugodnejši nakup. Če bi kupil ta avto bi ga obvezno predelal na plin, tako da bi se lahko vsi dizelaši skrili in postali zavistni glede porabe in nizkih stroškov vzdrževanja.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
ksz

Če me spomin ne vara je pri zadnji verziji "trojčkov" situacija postavljena na glavo: oba Francoza sestavljajo na Japonskem, Japonca pa v Franciji. Bojazni za šlampasto sestavljen avto torej ni - roboti gredo med malico na riž, ne na plesniv sir
wink-1.gif