BYD Yangwang U7

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.034
1.086
113
Ta je odlepu čist. Najbrž kak pencil pusher v JU lepo v pisarni fikus špila. Ne ve nič, ne dela nič, samo plača se usede. Pa še nafotrajo ga, pr zdravniku ne komplicirajo in to je to. Obenem se alter warrior... Pa kaj ces lepsga? Vse jasno!

hermann

Guru
19. mar 2014
9.827
6.781
113
Prvo razumet, da kitajska ravno nima prostega trga, tržnega gospodarstva in podobnih močnih besed, katerih ugodnosti bi oni radi želi tukaj pri nas. Bodo imeli še dosti ovir, preden se jim bo pustilo, da nas pojejo za malico.

• Všeč mi je
Reactions: sad

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.462
6.694
113
S.p. lahko dela kolikor želi. Koliko je njegova meja, da zasluži povprečno plačo je odvisno od biznisa. Enim je to dovolj, drugim ne. Zgodbic je tukaj nebroj. Imam jih dovolj okoli sebe, da vem kako to gre. Nekateri so celo pustili službe s povprečno plačo, prepričani da bodo kot s.p. delali koliko jim paše (beri manj). Danes na hofu stoji Merc, delavnica se širi, on pa jambra da cele dneve dela. Jebat ga... Drugi posel tišči, tako, da če si vzamejo fraj, zadeva propade, popapca konkurenca, če delajo več, denarja (iz mojega vidika) kot toče. Vsak je svoja posebna zgodba.

Nobenmu nisem fouš, da nebo pomote. Verjamem, da pa kdaj kdo propade. Tako kot bo firma v kateri sem zaposlen tudi propadla. Sigurno enkrat.

Ja in nisem pencil puscher... samo za tolažbo Alter znalcem.

• Všeč mi je
Reactions: B81 in dwight

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.034
1.086
113
Kaj zdaj kot macka okoli vrele kase, povej kdo nam placa malco in zdravstvo? Katera dobra vila je to?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.923
11.760
113
Za Zeekr 7 GT je realost takšna..poceni, po 6 letih pa reciklaža. Pa se noben ne bo sekiral
Clients who order the Zeekr 007 GT before May 31 can enjoy a 3,000 yuan (410 USD) discount. As a result, the Zeekr 007 GT’s current price range is 199,900 – 229,900 yuan (27,200 – 31,290 USD). It is available with a six-year or 150,000 km warranty. The electric system boasts a lifetime warranty.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.462
6.694
113
Ne bluzi ampak povej kdo nam placa malco in zdravstvo? Katera dobra vila je to?
Daj še zavijaj in obračaj, daj no.... Vemo kdo plača, preko katerega dela, kdo dela, kdo ne dela, komu gre davek, kdo skriva dobiček, kdo ne, kdo je na borzi, kdo je invalid, kdo je športnik, saj si dovolj brihten da veš kako se to obrača.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.034
1.086
113
Jaz sem popolnoma direkten, ti si pa tist, ki spina na polno. Ce nisi, pa daj povej no kdo je to? Kdo dejansko to plača? Rekel si: placajo ti malco, zdravstvo. Kdo je ta, ki placa? Al bos se en krog probal glumit? Ves kdo tako naokoli hodi - oni trije, ki sem jih navedel (cigo, socialc, migranti etc...), ti so prvaki pri mutivodenju, si njihov?

Vprasanje je cisto enostavno: kdo ti placa malico in zdravstvo?

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.034
1.086
113
Jaz? Preberi si svoje objave, potem pa se vprasaj koliko glup si sele ti. Ok, ne rabis povedat, si pa cigo, klosar ali migrant. Pac ta razred drzavljana. Tebi placajo malico, zdravstvo in btk - Slovenija najboljsa drzava, kaj se sploh kurcimo, saj imamo vse. Pa pejmo na kitajsko, kjer tega ni al kako? Biser...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.958
930
113
toti Maribor
In potem se čudimo zakaj Kitajska:

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.034
1.086
113
MrDaco

Cist enostavno: There is no such thing as a free lunch. Na kratko, vse nekdo placa. Ce to nisi ti je pac nekdo drug. Slednje je tipicno za cigane, klosarje in podobne. Glede na to, da pises, da ti nekdo placa se razume, da si iz te skupine ljudi. Po tem kako si se zaciklal cist verjamem v to. Placujemo pa vsi zaposleni delovno sposobni ljudje, ki redno plačujemo davke in ostale prispevke, skratka prispevamo k blagostanju celotne druzbe, saj smo se vedno socialno naravnani. Zbrani denar se nato deli tudi med one, ki ne placujejo oz. zaradi lastne nesposobnosti "potrebujejo" ta sredstva za funkcioniranje. Kajti veliko je takih, ki jih zaradi bolezni ali ostalega dejansko potrebujejo. S tem nimam tezav, ta (tvoja) skupina ljudi nas pa ze orenk bremza. Jbg, taki ste...

Predlagam, da si zapomnes, da se ne bos se kje blamiral, kot se zdaj.

• Haha
Reactions: MrDaco

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.429
1.480
113
Brez Kitajcev bi EV industrija bila se 10 let zadaj. Recimo... Byd blade baterije imajo v dolocenih avtih 1milijon / 10 let garancije, nekatere CATL pa 15 let. Kje smo evropejci v tem primeru?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.686
5.283
113
Hm, pa katero to kitajsko podjetje obstaja deluje v kateri evropski državi 10 let, da lahko sodimo, kako deluje 10 ali 15 letna garancija? Imajo vozila stara 10 let na tem trgu, da lahko ocenimo, kako jim deluje poprodajna mreža, oskrba z rezervnimi deli? Da ne bo čez 10 let lažje dobiti rezervnega dela za saab-a, ki ga že desetletja ne delajo več kot za 10 let starega kitajca.

• Všeč mi je
Reactions: sad

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.462
6.694
113
MrDaco

Cist enostavno: There is no such thing as a free lunch. Na kratko, vse nekdo placa. Ce to nisi ti je pac nekdo drug. Slednje je tipicno za cigane, klosarje in podobne. Glede na to, da pises, da ti nekdo placa se razume, da si iz te skupine ljudi. Po tem kako si se zaciklal cist verjamem v to. Placujemo pa vsi zaposleni delovno sposobni ljudje, ki redno plačujemo davke in ostale prispevke, skratka prispevamo k blagostanju celotne druzbe, saj smo se vedno socialno naravnani. Zbrani denar se nato deli tudi med one, ki ne placujejo oz. zaradi lastne nesposobnosti "potrebujejo" ta sredstva za funkcioniranje. Kajti veliko je takih, ki jih zaradi bolezni ali ostalega dejansko potrebujejo. S tem nimam tezav, ta (tvoja) skupina ljudi nas pa ze orenk bremza. Jbg, taki ste...

Predlagam, da si zapomnes, da se ne bos se kje blamiral, kot se zdaj.
Ja ravno pravega zmerjaš s ciganom in kolesarjem... Pravega si našel ja. :valjamse:

• Haha
Reactions: jest5

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.282
4.293
113
Že za novega "angleškega" kitajca ni mogoče dobiti rezervnih delov po besedah znanca, ki prodaja MG-je
To velja tudi za korejca.... iz prve roke.
Še najbolj je v tem primeru fiat.

Still ko plačaša za avto 50k al pa 15k požreš tudi to... Da ne govorim da v avtu za 50k je tud kup problemov. V tem segmentu so Japonci daleč najbolj buletproff, mislim predvsem toyota in honda.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon