Kitajci so v električnih vozilih precej pred nami... Že sama baterija je boljša, na testu edino njihova ni gorela ko so jo nasilno preluknjali. Da o bombončkih ne govorim. Mislim, da se en vodilnih v fordu vozi z xiaomi SU7 vozilom. Ga noče zamenjati za noben denar. O cenah pa raje nebi, če bi mi dobili take cene v EU ne prodajo več niti ene znamke (govorim o večini folka).Vzdrzljivost jih po moje j**
Pa vprasanje ce bo to dolgo casa delalo.
Verjamem pa da bodo zadeve izboljsali...
To da so pred vsemi drugimi ni nič novega...
Ja, točno to rabim.Enostavno povozili so nas na celi črti. Skratka luxus ki ga lahko sanjaš dobiš v Kitajcu. Najbolj me je navdušil en video ko zraven dobiš še dji drona, ki ti gre pogledat če je gneča na cesti...
Spoštujem mnenje....., vendarle nam ne dajo opcije da bi sami izbirali. Na po tvoje bruh se branijo z 50 in več odstotki pribitka na Kitajca pa še je ceneje kot EU avto.Ja, točno to rabim.
Ravno tako tudi tisto, ko se je avto vzdolžno prestavljal s kurjenjem gum na asfaltu. Enako kot rabiš recimo guncanje v Mercedes SUVjih. Da se lahko preguncaš mimo McDonaldsa.
Vse te neumnosti so tam samo zato, da kupiš avto in gre čez 2 leti gre na smetišče, ker rabiš novo nujno navdušujočo neumnost. Ali pa čez nekaj let, ko se zadeva pokvari in je ekonomska totalka.
Bruh.
Zanimivo je to, da cune, telefončke pa je vse made in china... pa nobenga ne skrbi za naše delavce.Ni pribitek, ampak se s tem izravnava trg. Ker nekako ni pošteno, da se v Evropi od evropskih proizvajalcev zahteva spoštovanje delavskih, pravnih, eko in ostalih standardov, potem pa pustiš, da trg razsuje nekdo, ki teh zahtev nima. Ob tem mu pa še država sofinancira stvari. Ali se motim?
Btw: glede gneče: jaz pogledam Google Maps in to je to. Niti na pamet mi ne pride, da bi se med vožnjo z nekim dronom ukvarjal.
BRICS ma zahod srečo, ker so med sabo nekompatibilni.. Drugače bi že blo. Ne bom reku da je nemogoče, ampak trenutno jim ne kaže dobr. V tej druščini noben nobenmu ne verjame. Imajo skupno agendo in drugačne poglede.Ja, so se zakalkuliral, se tud men zdi. Zahod je mal prepotentno krenu v tole. BRICS al karkoli ze se bo ta konglomerat imenoval ni tako nedolzna stvar. Se se nam bo kolcalo.
Čito preprosto je tole. Če bi bila blagovna menjava med EU in Kitajci ena na ena, potem tudi carin nebi rabili. Ker pa ni, le te nujno morajo biti, da se zaščiti domači proizvajalec. Saj veš, če denar odteka ven, nazaj pa ne prihaja, te to na ne zelo dolgi rok spravi na kolena.Zanimivo je to, da cune, telefončke pa je vse made in china... pa nobenga ne skrbi za naše delavce.
Sicer pa v EU prodaja vztrajno pada, noben več noče kupovati avtov po 30-50k.
ps pa tudi v avtomobilski industriji je pol kitajca, začenši z polprevodniki... obenem pa bi radi imel dostop do kitajskega trga...
ps dron vzleti pr gneči oz počasni vožnji in je avtonomen.....
ps počaki še mal googlom, kavbojci, ti bodo začeli kmalu računat... google ni od EU.
Kitajci že vedo, kako se je zanašati samo na ameriško tehnologijo, čez noč se sprdnejo pa si na navadni mapi kot v starih cajtih. Medtem ko ti švabo že računa andorid auto al pa CarPlay.
skratka koga ščiti to? Tebe kot potrošnika. Živimo v globalnem svetu. Ps EU z davki predvsem futra migrante in lene fukse, delavca pa obdavčuje na dober dan, še pse hočijo obdavčit...
to je agenda, vendar se vse skupaj podira kot domine.
A misliš da je lahko slabše od zračnih blazin na mb, Porsche, audi in range rover?Vzdrzljivost jih po moje j**
Pa vprasanje ce bo to dolgo casa delalo.
Verjamem pa da bodo zadeve izboljsali...
To da so pred vsemi drugimi ni nič novega...