Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Bedasto egoistično razmišljanje !! Tudi bajta nima duše pa najbrž ne bi bil zadovoljen če bi ti nekdo s kladvom tolkel po njej ali pač? Saj je samo cegu !!!Citat:
Uporabnik nemenabijat pravi:
Pleh nima duše. Ko enkrat to razpucaš v glavi je življenje precej lepše. Če hočeš imeti avto lep in bleščeč, ga imej doma v garaži in ga ne uporabljaj.Citat:
Uporabnik casio pravi:
Evo danes sem se spravil oprat avto po treh tednih nabiranja cestne svinjarije in doživel šok. Z obeh strani imam obutan avta in ne samo površinsko ampak imam dobesedno "jamo" v barvo noter. Ena praska me spominja na tisto od vozička...V teh 3 tednih sem bil kakih 6x v trgovini in večinoma pred Mercatorjem. Vedno, če se le da parkiram daleč stran od drugih vozil in ko pridem nazaj je v 3/4 primerih zraven mene kak čez mojo stran parkiran kak avto. Do sedaj sem dvignil brisalce tistemu avtu in se zbasal v avto in odpeljal..
Zdaj nekatere praske sem saniral že poleti in ne mislim vsak teden sanirat bojnih ran, ki nastajajo zaradi bedakov. Sedaj sledi vprašanje kako to reševati v nadaljevanju.
Počakat človeka, da pride k avtu in mu povedati svoje se mi zdi, da bom samo izgubljal čas in živce. Klicati policijo, ki itak ne more ničesar narediti je spet brezveze... Kako vzgojiti take bedake?
Gre zato, da smo postali popolnoma egoistična družba in je vsaki babi z veliko ritjo ali razvajenim frocom važno samo to, da se ona skobaca iz svojega fancy avta. Če pa zraven naredi škodo drugemu človeku jo enostavno ne zanima. Če bi vsaj malo pazili drug na drugega bi bilo malo drugače. A je res tako hudo dat roko med vrata in sosednji avto ko se kobacaš ven? Pa še nekaj, da je to samo pleh je samo nabijanje določenih osebkov, Enemu pomeni veliko pleh, drugemu bajta, tretjemu oblekce itd. itd itd a noben nima zaradi tega pravice drugega obsojat ali mu škodovati !!
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Več razlogov:
- zato, ker ti zavarovalnica ne da več maksimalnih popustov
- zato, ker ti pobarvajo večinoma tako, da se vidi, da je bil barvan
- zato, ker si vsaj 2 dni brez avta in se moraš ''znajti''
- zato, ker ti bo ob prodaji kupec trdil, da je bil avto ''skotan'' in boš dobil zanj x EUR manj
- ...
A je to dovolj ali rabiš še kaj?
In to vse samo zato, ker so nekateri ''komot'' ali pa celo namerno ne pazijo na tujo lastnino.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Bedasto egoistično razmišljanje !! Tudi bajta nima duše pa najbrž ne bi bil zadovoljen če bi ti nekdo s kladvom tolkel po njej ali pač? Saj je samo cegu !!!Citat:
Pleh nima duše. Ko enkrat to razpucaš v glavi je življenje precej lepše. Če hočeš imeti avto lep in bleščeč, ga imej doma v garaži in ga ne uporabljaj.Citat:
Uporabnik casio pravi:
Evo danes sem se spravil oprat avto po treh tednih nabiranja cestne svinjarije in doživel šok. Z obeh strani imam obutan avta in ne samo površinsko ampak imam dobesedno "jamo" v barvo noter. Ena praska me spominja na tisto od vozička...V teh 3 tednih sem bil kakih 6x v trgovini in večinoma pred Mercatorjem. Vedno, če se le da parkiram daleč stran od drugih vozil in ko pridem nazaj je v 3/4 primerih zraven mene kak čez mojo stran parkiran kak avto. Do sedaj sem dvignil brisalce tistemu avtu in se zbasal v avto in odpeljal..
Zdaj nekatere praske sem saniral že poleti in ne mislim vsak teden sanirat bojnih ran, ki nastajajo zaradi bedakov. Sedaj sledi vprašanje kako to reševati v nadaljevanju.
Počakat človeka, da pride k avtu in mu povedati svoje se mi zdi, da bom samo izgubljal čas in živce. Klicati policijo, ki itak ne more ničesar narediti je spet brezveze... Kako vzgojiti take bedake?
Gre zato, da smo postali popolnoma egoistična družba in je vsaki babi z veliko ritjo ali razvajenim frocom važno samo to, da se ona skobaca iz svojega fancy avta. Če pa zraven naredi škodo drugemu človeku jo enostavno ne zanima. Če bi vsaj malo pazili drug na drugega bi bilo malo drugače. A je res tako hudo dat roko med vrata in sosednji avto ko se kobacaš ven? Pa še nekaj, da je to samo pleh je samo nabijanje določenih osebkov, Enemu pomeni veliko pleh, drugemu bajta, tretjemu oblekce itd. itd itd a noben nima zaradi tega pravice drugega obsojat ali mu škodovati !!
Men grejo taki ljudje ki butajo po tujih avtomobilih tud na jetra in se strinjam in sam vedno pazim in moji froci prav tako. Samo da se bom pa jest obremenjeval in šoke doživljal zarad svojega lastnega pleha in parih udrtinic je pa mimo, je življenje prekratko. al pa da bom zbiral parkplac z bojaznijo da mi bo en pleh butnuZavaruješ parkirišče in daš popravit če te moti, mene ne.
Druga stvar je, če maš res avto z dušo oziroma za dušo, družinskega enoprosrtorca pa res ne mislim glancat in se sekirat za vsako prasko.
Aja, pa še bolj kot butače sovražim dvigovanje brisalcev.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Več razlogov:
- zato, ker ti zavarovalnica ne da več maksimalnih popustov
- zato, ker ti pobarvajo večinoma tako, da se vidi, da je bil barvan
- zato, ker si vsaj 2 dni brez avta in se moraš ''znajti''
- zato, ker ti bo ob prodaji kupec trdil, da je bil avto ''skotan'' in boš dobil zanj x EUR manj
- ...
A je to dovolj ali rabiš še kaj?
In to vse samo zato, ker so nekateri ''komot'' ali pa celo namerno ne pazijo na tujo lastnino.
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Torej je zidak zidak ne glede na vrednost? Prosim napiši mi tvoj naslov, priden malo potrkat s kladivom. Takim jaz pravim jebivetri in enkrat smo imeli že to debato tukaj. Zaradi jebivetrov, ki se jim jebe za vse naj drugi hladimo živce, ker nočem, da nekdo MOJO LASTNINO uničuje? Resno?
Tisti pleh je moja lastnina. Kot je moja hiša moja lastnina. Enako kot je moj kuli moja lastnina. Sem si zadevo sam kupil z denarjem, ki sem ga sam zaslužil. Kdo si ti ali kdorkoli drug, da si jemlješ pravico to uničevat, ker se tebi pač jebe? Jaz še pomislim ne, da bi komu kaj namerno uničil oz. pazim po svojih najboljših močeh, da se tudi ponesreči kaj ne zgodi. Zato ima moj otrok zaklenjena vrata, da jih sam ne more odpreti in s tem udariti v parkiran avto zraven. Pač razmišljam in pazim na zadeve okoli sebe.
Jebivetri, ki se vam jebe za tisti pleh ali karkoli drugega pa rabite dobro dozo te prakse v obratni smeri. Mogoče ti pleh ne pomeni nič, ampak sem prepričan, da bi hitro našla nekaj, za kar se boš malo zasekiral, ko ti bom potrkal po tisti stvari. Če drugega ne, pa tvoj obraz...saj koža je koža.
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Ja, itak. Človek je ob božanju najdel 2 pikici. In potem debata eskalira do namernega butanja... Ne vem, kje vi živite, ampak do sedaj še nikogar nisem videla namerno butat avtomobilov (potegni analogijo s fasado, namerno grafitov risati). Se pa zgodi, valda se. In dve pikici sta posledici tega najbrž, ne vem. Če bi se jaz lotila namerno butat avte, bi se to precej hitro porajtalo. Da se pa sekiras in podlegas raznim šokom pri dveh pikica, je pa isti rang drug ekstrem kot namerno butanje. Normalni praviloma tudi tega ne počnejo.
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Uporabnik casio pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Če bo naslonila enkrat, ne bo nič drgnila... Pa čeprav za 2 min.