Bula na nemškem ovčarju

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa pejva naprej.
naslednjic ko vidiš brezdomca z rdečimi rokami, to ni alko. je mraz. vzami ga pod streho, ne mu dat sendvic. dejmu dva dni hotela za 100€. rang veterinarja.

Zakaj že?

Sicer ne vem, kaj vam dogaja v glavi a pojdimo korak nazaj, da se vam ne bo do konca odpeljalo:
- tukaj je govora o neodgovornem lastništvu psa
- torej se je nekdo odločil, da bo žival imel in ni prevzel celotne odgovornosti

Izgovori koliko je drugih takih, koliko je brezdomcev, koliko staršev kupuje otrokom čevlje za 10€ in vse ostalo je pač kup bedarij, katere pišete tu, ker se vam ne zdi normalno, da mora nekdo prevzeti odgovornost za domačo žival.

In bodimo realni še naprej... če želite problematiko prenesti naprej na človeka malo pomislite, kakšne bedarije govorite. Vsi plačujemo dodatke, šolanje, zdravstvo in še marsikaj za naše zanamce. In prav je tako, zadeve so sistematsko urejene. Lahko bi se odprla debata ali bi lahko bile bolje in podobno a to je druga zgodba.

Pri psih pa pač tega in in je to je pa le odprto vprašanje odgovornosti lastnika psa do tega psa. In to, da mora en človeček na forumu spraševati ali je potrebno psa, ki ima na vratu odprto rano premera 2-3, cm peljati k veterinarju ali ne je skoraj višek idiotizma. Zakaj skoraj? Zato ker višek idiotizma je pa potreba po relativizaciji problema, katero čutite nekateri (softi, doctorz).

Kot je Infernus napisal v svojem zadnjem prispevku naj bi bil problem v pomanjkanju sredstev pri lastnikih. Ja - to je pogosto problem a zdravje živali je del odgovornosti, katero lastnik prevzame. Žal pri nas še ni blue cross-a kot ga poznajo v ZDA(za ljudi), kaj šele takega, ki ga poznajo za živali (npr. v UK).

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jaz pa poznam same take, ki imajo psa, medtem ko otroci ne naredijo srednje šole, se zakajajo, zapijajo... ampak glavno da je kuža vsak dan 3 ure zunaj !

No, potem živiva v diametralno nasprotnih svetovih. Žal verjetno obstajajo tudi taki, kot jih opisuješ a so v veliki manjšini.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem bral vsega.

ti braniš psa pred neodgovornim alstnikom
ne braniš brezdomca pred njim samim, sistemom in vsem

pes je bogi in vreden 100€ brezdomec pa ne.

in če je alstnik psa socialni brezdomec, na pragu revščine..kaj pol.

pes je pes. kosmata bolhasta dolgodlaka jezična simpatična žival. pipin bi rekla moja mala. in jih imam načeloma rad, spoštujem, čoham itd. sam ni za stanovanje v nobeni velikosti. psa ali stanovanja. in če jaz nimam za hrano bo prvi to občutil pes. al je bolje da živimo slovensko. vozi nov avto in jej krimpir, sam k ni dnarja za avto se prilagodi v futraj psa, jej star kruh

izistyle

Pripravnik
22. sep 2007
288
0
16
NG
budale
uf-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Morda, pred nekaj leti, ko si je lastnica pridobila to žival je pa imela več denarja. Morda je imela še živega moža (in s tem dodatna sredstva) in morda pred nekaj leti ni bilo problem psa peljati do veterinarja... Ampak v življenju se hitro lahko stvari obrnejo.
Glede tistega idiotizma, ki ga omenjaš pa vzemimo, kot da tega nisi napisal. Tokrat.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nisem bral vsega.

ti braniš psa pred neodgovornim alstnikom
ne braniš brezdomca pred njim samim, sistemom in vsem

pes je bogi in vreden 100€ brezdomec pa ne.

in če je alstnik psa socialni brezdomec, na pragu revščine..kaj pol.

pes je pes. kosmata bolhasta dolgodlaka jezična simpatična žival. pipin bi rekla moja mala. in jih imam načeloma rad, spoštujem, čoham itd. sam ni za stanovanje v nobeni velikosti. psa ali stanovanja. in če jaz nimam za hrano bo prvi to občutil pes. al je bolje da živimo slovensko. vozi nov avto in jej krimpir, sam k ni dnarja za avto se prilagodi v futraj psa, jej star kruh

Poglejmo naslov teme... da lahko preskočim vse do zadnjega tvojega odstavka.

Z začetkom se ne strinjam a ti ne bom oporekal, saj je to stvar osebne percepcije. V nadaljevanju pa se s tvojim razmišljanjem strinjam 100% - pri samem razmisleku ali imeti psa ali ne (to velja tudi za druge domače živali) je potrebno razmisliti ne le na naše trenutne želje in zmožnosti ampak tudi na to, kakšno življenje si predstavljamo, načrtujemo čez 10-15 let, kolikor je pričakovana doba psa.

Mojim staršem, ki sta upokojena in med seboj skregana npr. bi pes, zavetiščnik, prišel še kako prav - bi ju prisilil v gibanje in bi jima dnevno izkazoval ljubezen, hvaležnost ipd.. A ker se zavedata, da čez nekaj let morda za njega ne bosta več mogla skrbeti, sta se pametno odločila, da ga ne moreta imeti.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Glede tistega idiotizma, ki ga omenjaš pa vzemimo, kot da tega nisi napisal. Tokrat.

Zakaj že? Se tebi zdi normalno, da se kaj takega sploh sprašuje? Bi ti šel k zdravniku, če bi imel tako rano na vratu?
Fiziološko in anatomsko smo si pa vsi sesalci zelo blizu
wink-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:

Zakaj že? Se tebi zdi normalno, da se kaj takega sploh sprašuje? Bi ti šel k zdravniku, če bi imel tako rano na vratu?
Fiziološko in anatomsko smo si pa vsi sesalci zelo blizu
wink-1.gif

Zakaj sem vprašal? Ker bi se lahko zgodilo, da je dovolj da se rana lahko pozdravi doma (= v domači oskrbi). V tem primeru bi bilo škoda denarja za veterinarja. Ampak ker se je izkazalo, da najverjetneje ne bo šlo drugače, je bil pes odpeljan do veterinarja, ki je opravil svoje delo (ter ga tudi mastno zaračunal).
Soseda najverjetneje ne bi bila prav vesela ko bi prišla do veterinarja, bi ta psa malo povil ter ob enem povedal "to bi pa lahko doma zdravili" ter zaračunal za svoje delo, ne vem, npr. 20 eur. Plus tega, da ne omenjam, da je morala prositi nekoga za prevoz, da je psa odpeljal do veterinarja.
Saj ne bi nič rekel če bi gospa imela še vsaj enkrat toliko pokojnine kot je ima sedaj, tako pa...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lepo si napisal.

zdej pa mi pa povej še nekaj. tvoja starša sta v pokoju in ne vesta kako bo čez 10 let. a pa bi ti pomagal meni.
sem bolj ko ne mlad, štej 30 let da bo klažje, imam službo, tudi z denarjem za veterinarja bi šlo, v bajti je dost palca, vrt je lep, zrak odličen, velikokrat kaj kakovostnega vržemo vkanto namesto psu. načeloma imam dopusta malo, takrat bi za psa skrbeli starši, sosedje. ali naj torej kupim psa ali ne. imel bi ga, ni trenutna želja, ovčarja seveda, sam ne vem kje bom čez 10 let in kako bo.
imaš odgovor?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Pri nas, ko ga je malo treslo..... smo ga 4 peljali k veterinarju....

Tisti receptork se je kar smejalo, 7 kilski pes in cela družina zraven
hysterical-1.gif