Bula na nemškem ovčarju

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Hi.

Pri sosedovih imajo nemško ovčarko staro 6 let. Pred slabima dvema mesecema se ji je pojavila taka nabrekla bula, ki je sedaj počila (glej priloženo sliko).
Ali kdo ve od česa je to nastalo ter kaj je najbolje narediti? Je zdravje psice zelo ali malo ogroženo ali sploh ni ogroženo?

Hvala za info in lp

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
samo ena je rešitev.do vetrinarja.je.bi ga bo treba plačat samo zadevo je treba pogledat in pravilno cajtat

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Do veterinarja se bo itak (verjetno) šlo, sem mislil izvedeti samo kakšna predhodna mnenja oz. diagnoze.

Sorry za to, ampak ne morem si pomagati - samo zate:
BasTaart-NoShitSherlock.jpg

hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
idiotizem lastnika psa je že to da je čakal 2 meseca da bula poči.me znaima če bi pri sebi čakal 2 meseca in gledal bulo
bonk.gif

taki si psa oziroma živali sploh ne zaslužijo

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Baje da gre za vneto lojnico.

Kar se tiče pa obiska pri veterinarju... Hja, takih živali je po sloveniji verjetno povsod polno, ki ne vidijo veterinarja v svojem življenju...
crazy1.gif
Na žalost.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Če je bula počila bi se dalo sklepati, da pretirano resno ni.

Huje bi bilo če bi ostala oz. še rasla..potem bi lahko bil tumor..tako da...do veterinarja da očisti, razkuži in to bo verjetno vse (pa seveda...račun bo izstavil
evil.gif
)

Roby11

Pripravnik
16. nov 2007
501
0
16
Maribor
Lojnica je. Takoj k veterinarju, dokler je še čas. Drugače bodo kaj hitro zraven muhe in nato še modni.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Okej, a js to prou vidim, da je lastnik (tako lepega) psa čakal 2 MESECA preden ga je peljal k vetu??? Pa kva je z vami no, ljudje?? Mislm, a se nekaterim sploh še lahko reče ljudje??
crazy1.gif

Mater ej, da moja mačka enkrat v dnevu kihne (karikiram) 5x jo peljem isti dan, takoj k veterinarju, tale je pa čakal da je BULA počla???

Sorry sam... to je skor za prijavit...
stupid-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Tjasa, potemtakem lahko prijaviš 3/4 lastnikov živali, ne glede na vrsto. Nekateri imajo, žal, pse samo za čuvaje in ne za ljubljence, ki bi se jim še po postelji valjali. In morda ima lastnik le 300eur pokojnine. Pa daj za veterinarja 100eur samo da žival na daleč pogleda.
Mislim, da je malo takih ljudi, ki bi kljub gori denarja slabo skrbelo za žival. Če imaš denar lahko poskrbiš zase kot tudi za žival bolje.

Mislim, da se razlike vidijo že pri našem zdravstvu (ja, za nas, ljudi). Če plačaš npr. neke preiskave si na vrsti naslednji dan, če ne plačaš pa je kvazi gužva in čakalna doba pol leta...

Ok, bom nehal, ker lahko o tem napišem še pa še. Upam samo, da se razume situcija. Pa ne da bi sam koga zagovarjal, vendar poskušam gledati zadeve iz različnih perspektiv , kar se da objektivno.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Tukaj mislim da je problem v tebi
bonk.gif

Nevem kaj se vsajate, isto imamo ljudi ki ne hodijo k zdravniku, bodo pa psa peljali ?
hysterical-1.gif

Če vam je pa škoda denarja za veterinarja pa to lahko vsaka medicinska sestra spuca doma, če kakšno poznate.

Žival je žival, za pred bajto, ne pa za v posteljo, potem pa razne babe smrdijo po psih...
13.gif

Ajde male živali (morski prašički, mačke...) to je še za v stanovanje, ne pa cucki ki se slinijo pa smrdijo pa še menstra jim po možnosti po celem stanovanju ven teče.... (ni smajlija ki bruha)
bonk.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Okej glej... Mogoče sem malo preveč grdo reagirala, ampak pri živalih sem pripravljena tudi pobit tistega ki ne skrbi za svojo žival pa sem zelo miroljubna, ampak ko se gre za živali sem se pripravljena do krvi pretepst... Bolj se mi smilijo živali kot ljudje, kar sem že enkrat napisala... Se opravičujem za prenaglo napisan post, ampak je blo iz afekta.

Peace...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Okej glej... Mogoče sem malo preveč grdo reagirala, ampak pri živalih sem pripravljena tudi pobit tistega ki ne skrbi za svojo žival pa sem zelo miroljubna, ampak ko se gre za živali sem se pripravljena do krvi pretepst... Bolj se mi smilijo živali kot ljudje, kar sem že enkrat napisala... Se opravičujem za prenaglo napisan post, ampak je blo iz afekta.

Peace...

V tej izjavi negiraš samo sebe.
OK, nima veze... Back to the topic.
smirk-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Veterinarjeva diagnoza je baje bila v smislu, da se to lahko pojavi kadarkoli oz. kateremukoli psu kar tako... In ne gre za lojnico.
Rana bi se lahko začela širiti, zato so ji nekako del odrezali, razkužili in zašili. Je na antibiotikih nadalnjih 10 dni kot je uspela povedati lastnica psa.
Aja, še cena ... 100eur.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Če nisi pripravljen (ali nimaš denarja) skrbet za psa kot se spodobi, potem si ga pač ne omisliš. Žal se veliko ljudi ne zaveda, da pes ni igrača in da potrebuje kvalitetno hrano, lahko celo kakšne vitamine, zdravstveno osrkrbo, redna letna cepljenja...in vse to stane. Če si tega ne moreš privoščit, potem takšna žival ni zate. IMHO.

Sicer res ne letiš za vsako piko k veterinarju, ampak, če po npr. enem tednu, ajde eventuelno dveh in zadeva stagnira (oz. še huje - se poslabšuje) nimaš kaj odlašat z veterinarjem. V vsakem primeru bo preventiva, če ni kaj hujšega, cenejša kot kasneje kurativa (če ne bo že prepozno).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja valda hahaha Na vaseh psi živijo od kruha, kosti pa kakšno drobovje dobijo ko so koline, pa živijo po 20 let brez veterinarja pa antibiotikov pa vsega sranja.

Če imaš pa ti psa zaprtega v stanovanju in ga tolažiš z vitamini pa tudi prav
tongue-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Če nisi pripravljen (ali nimaš denarja) skrbet za psa kot se spodobi, potem si ga pač ne omisliš. Žal se veliko ljudi ne zaveda, da pes ni igrača in da potrebuje kvalitetno hrano, lahko celo kakšne vitamine, zdravstveno osrkrbo, redna letna cepljenja...in vse to stane. Če si tega ne moreš privoščit, potem takšna žival ni zate. IMHO.

Sicer res ne letiš za vsako piko k veterinarju, ampak, če po npr. enem tednu, ajde eventuelno dveh in zadeva stagnira (oz. še huje - se poslabšuje) nimaš kaj odlašat z veterinarjem. V vsakem primeru bo preventiva, če ni kaj hujšega, cenejša kot kasneje kurativa (če ne bo že prepozno).

Ne vem sicer zakaj to pišeš meni, saj sam nimam psa... Upam, da je to pač mišljeno nasplošno.
Drugače pa ti lahko naredim kakšno moralno pridigo glede tega kar si napisala. Ampak ne vem če je vredno, ker na koncu koncev gre le za moje mnenje.

Kakorkoli že... Pes, psica kar koli že je, je pokrpana, zadeva je torej zaključena.