Citat:
Uporabnik digg pravi:
Evo slučajno naletel na to temo in ker tudi sam pridelujem bučnice in potem bučno olje že cca. 10let bom napisal par stvari glede na prebrano zgoraj:
- bučno olje je možno narediti brez kapljice belega olja, pri praženju se pač mora dodati nekaj vode ki med praženjem izhlapi (je pa res da pri takšnem načinu je treba biti izredno pozoren da se masa ne zažge na ponev - tempretura, intenzivno mešanje,...itd, zato vsi oljarji "priporočajo" zraven belo olje). Tako da tisti oljar ki pravi da je belo olje nujno potrebno, zame nima pojma.
- olje za 10eur ne more biti niti približek čistemu bučnemu olju, razen če ti bogovi vsipajo na glavo tono suhega bučnega semena...
- na začetku smo delali 100% in mešano, vendar povpraševanje po 100% ni bilo in smo do letos prodajali samo mešano olje in stranke tudi to vedo. Pač našli smo kompromis cena-kvaliteta, pa zadeva teče.
- letos smo po povpraševanju nekaj novih in obstoječih strank začeli ponovno stiskati tudi 100%
- razni testi na krožniku itd,...so nek pokazatelj, ampak še zdaleč ni sigurno
-@pumax: poznam tudi oljarja , ki si ga omenila; kaj ti naj rečem, če hočeš dobiti in domov odnesti 100% olje potem bodi pri izdelavi non-stop zraven! Povprašaj ga o varianti brez belega olja, me prav zanima kakšen bo odgovor...