BSA

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Skratka, dobil sem po posti tale templejt.

Spam, ali moram celo kaj nazaj posiljat?
1546232-bsa.jpg

Priponke

• 1546232-bsa.jpg
    1546232-bsa.jpg
    51,2 KB · Ogledi: 172

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
INKVIZITOR: jest tud ne
grin1.gif

crash: bom, pa se za tebe bom mal reklame naredu, da ti mal posmetijo mailbox
grin1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Pristen.. ne vem, par strani sem nasel, kjer opisujejo, da so spamerji in nateguhi..

Vprasi na PM.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Pridejo na firmo. Njihov pregled izgleda tako nekako: v računalnik dajo nek poseben usb ključ, ki preleti tudi register, ven jim vrže seznam; kaj je inštalirano in tudi kaj je kdarkoli tudi BILO. Z markerjem označijo programe za katere so pooblaščeni in ti določijo rok; do takrat in takrat nam dostavite prosim račune.

Originalni cd-jih jih nič ne zanimajo, samo računi. Pa če je staro 15 let.

Tako nekako.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Pa saj BSA nima nobenih pristojnosti? Oni ti lahko samo prijavo na tržni inšpektorat podajo? Ne? Se motim?

Je pa tako, da če dobiš dopis od BSA, pa ne reagiraš, lahko pričakuješ TIRS?
grin1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
Pridejo na firmo. Njihov pregled izgleda tako nekako: v računalnik dajo nek poseben usb ključ, ki preleti tudi register, ven jim vrže seznam; kaj je inštalirano in tudi kaj je kdarkoli tudi BILO. Z markerjem označijo programe za katere so pooblaščeni in ti določijo rok; do takrat in takrat nam dostavite prosim račune.

Tako nekako.

Da imam firmo, si lahko USB vtaknejo samo v svojo odprtino. Nihče ne bo ničesar vtikal v moj računalnik, kaj šele poganjal kakšne exe-je.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Samo ta dopis meni deluje, kot ugibanje.. "po moje spadate med 60%, ki imajo ilegalen sw.. povej, ce je res".

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Citat:
Uporabnik kebab pravi:

Tako nekako.

Da imam firmo, si lahko USB vtaknejo samo v svojo odprtino. Nihče ne bo ničesar vtikal v moj računalnik, kaj šele poganjal kakšne exe-je.
Katero odprtino imaš v mislih?
sprasujem se.gif

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Pa saj BSA nima nobenih pristojnosti? Oni ti lahko samo prijavo na tržni inšpektorat podajo? Ne? Se motim?

Je pa tako, da če dobiš dopis od BSA, pa ne reagiraš, lahko pričakuješ TIRS?
grin1.gif

Saj pridejo z njim, če je potrebno, tako mi je bilo povedano.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.772
6.550
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Skratka, dobil sem po posti tale templejt.
Spam, ali moram celo kaj nazaj posiljat?
To pošiljajo vsem podjetjem po Sloveniji - po abecedi. Do katere črke so prišli?

Microsoft je imel prvič v zgodovini izgubo in morajo malo spodbuditi prodajo.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.672
342
83
www.kacnje.eu
BSA je skupina organizirana s strani večjih programerskih hiš. Njihov namen je širiti zavedanje o legalnosti programske opreme ...

Občasno organizirajo akcijo in pošiljajo kak dopis - recimo, da pristopiš k njim, da se zavežeš, da nimaš nič piratskega in podobno.

Sami nimajo nobenih pristojnosti, ne vem pa, če so pri nas že koga zatožili inšpektorjem.
Torej - njihove stvari so brez pravnih obveznosti, čeprav se na njih opirajo in razlagajo.
Pri nas kar pogosto dobimo kaj njihovega.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
erikson: Hec je, ker je s.p. Pa se sploh ni bila priporocena posta.

krava: Kako pa ukrepate v firmi? Pac spam? Jim odpisujete in dokazujete z racuni?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
butn v smeti. k te bo klicala baba z ms, rec da vse laufa na linuxu in adijo...

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Kot so nekateri že ugotovili, sami nimajo pristojnosti, le z inšpektorjem. Torej, če se ne javiš ti bodo mogoče čez nekaj časa poslali inšpektorja. Lahko vzameš kot nekakšen mehek alarm
smile-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.672
342
83
www.kacnje.eu
Nič ne odgovarjamo. Imamo pa pravzaprav tudi vse legalno in se inšpekcije ne bojimo. Celo nasprotno, mi jo pokličemo za koga
evil.gif