BSA

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
Kot so nekateri že ugotovili, sami nimajo pristojnosti, le z inšpektorjem.
Oni nimajo nobenih pristojnosti. Tudi, če se pojavijo s tržnim inšpektorjem, jih lepo odsloviš. Naj inšpektor vstopi, naredi kar je njegovega dela, osebje BSA pa postaviš pred vrata. Še boljše, če jim sploh ne dovoliš vstopa.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.672
342
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Danka finka, fantje
smile-1.gif

evil.gif

Šalo na stran - BSA je brezzobi tiger financiran s strani večjih SW hiš. V praksi še nisem slišal, da bi poslali inšpekcijo, čeprav je verjetno možno, da koga prijavijo.

B81

22. jul 2007
37.938
11.126
113
Enak dopis sem dobil in poslal nazaj, da imamo vse legalno.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ko sem prebral naslov, sem najprej pomislil, da gre za nov primer norih krav
hysterical-1.gif

Pol sem videl, da gre za nore bike.
Nakar sem se spomnil, da je bolezen norih krav BSE
grims-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.273
347
83
Ne vem če ima tržni inšpektor pristojnost brskati po računalnikih firm. Če ne pa: na mašine Truecrypt celega diska, zakleneš, geslo pa uradno pozna samo zakoniti zastopnik.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.772
6.550
113
In inšpektor se usede ter reče, da bo počakal na zakonitega zastopnika. Kaj pa potem narediš?

Sicer gre za drug zakon in organ, ampak takole je bilo na PRO PLUS-u, ko jih niso dovolj hitro spustili na računalnike:

Varuh konkurence Pro Plusu naložil 105.000 evrov kazni

Urad RS za varstvo konkurence je medijski hiši Pro Plus naložil 105.000 evrov kazni, ker je podjetje v začetku lanskega avgusta oviralo UVK pri izvajanju preiskave.

Zakon o preprečevanju omejevanja konkurence določa, da lahko urad podjetju, ki ovira pooblaščene osebe pri izvajanju pooblastil, naloži denarno kazen do enega odstotka njegovega letnega prometa v predhodnem poslovnem letu, kar naj bi v konkretnem primeru znašalo skoraj 530.000 evrov.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
BSA je kr ena firma in nima nobenih pristojnosti sploh vstopanja v kakršnekoli objekte. Za nadzor legalnosti SW so drugi organi.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
BSA ni firma ampak društvo oz t.i neprofitno združenje.
BSA nima nikakršnih pristojnosti za ukrepanje proti komurkoli.

Oni so zgolj skupek odvetnikov in strokovnjakov ki se ukvarja z t.i. zaščito avtorskih pravic. Je pa res da poznajo svoje področje. Prijavo lahko poda kdorkoli kdo pa svetuje tržnemu inšpektoratu pa lahko sami ugibate.

Najbolje je odgovoriti, da je vse legalno in naj pride inšpektor in preverit.

Ampak, hej, če imate nelegalen software naložen potem ga pač odstranite in poiščite cenejše ali zastonjske nadomestke ali pa počakajte, da vas pridejo preverit.

Če imate ukraden software je ukraden. Tisto šifriranjem podatkov in oviranje uradne preiskave pa je hmmm...ko vas policaj ustavi se usedete na tla in čakate ga udarite kaj podobenga? kako se pa to konča? ali še bolje koliko vas oporeka sitiču kako je potrebno ko vas policaj ustavi takoj ustavit in naredit kar se zahteva?

Nazadnje urejeno:

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Zakaj dražit? Koga? Tebe? Niso uradne osebe in zato brez povabila nimajo kaj počet. Sploh pa ne šarit po računalnikih.
bonk.gif
Torej jih postaviš pred vrata.

Pri nas pa se ukvarjamo z odprtokodnimi programi (kar pomeni, da so licenčni
evil.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
ksz...

Pri nas smo zadevo dobili in vzeli resno. Pa ne zaradi BSA, pač pa zato da se je še enkrat pregledalo da res štima. In ko je bilo to poštimano in potrjeno smo poslali nazaj poštempljano in podpisano njihovo obvestilo in od takrat ni bilo nič. Je pa klicala ena gospodična od microsofta in spraševalče smo prejeli dopis in kako in kaj in sem jio lepo pojasnil da se vse sproti kupuje in da je bilo par manjših težavic ki smo jih rešili in da razmišljamo o novem serverju in da se bom obrnili na njih itd in je bila slišati zadovoljna. Vem sicer da ti prav BSa ne more nič, a zakaj iskati konflikt kjer ni potreben (če se tako ali tako kupuje originalno)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.202
11.237
113
sem že pred časom spraševal in se je večina alterjevcev delala norca (tema v programski opremi)..

no nas so tudi klicali, smo babi rekli, da imamo vse, pa se naj jebejo.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Tudi mi smo to prejeli preverili računalnike in poslali nazaj. Čez kak teden so pa še z Microsofta klicali, če kaj potrebujemo..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
na koncu le ugotovimo to, kar je jasno vsem, ki so v teh vodah.

kdo je BSA
kaj lahko
in kako se postopa

vmes pa tako kto vedno vsaj 10 pametnjakovičev.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
43
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Zakaj dražit? Koga? Tebe? Niso uradne osebe in zato brez povabila nimajo kaj počet. Sploh pa ne šarit po računalnikih.
bonk.gif
Torej jih postaviš pred vrata.

Pri nas pa se ukvarjamo z odprtokodnimi programi (kar pomeni, da so licenčni
evil.gif

Kaka pametna zamenjava za birokrat ?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem..lapam v tri dni

če se le da, odjebem vse
pokažem balkansko mentaliteto
hebem mamo in sestre vsem
k mi pa kaj ne paše tožim
jokam po tv

sad

Guru
24. avg 2007
21.265
9.891
113
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
Pridejo na firmo. Njihov pregled izgleda tako nekako: v računalnik dajo nek poseben usb ključ, ki preleti tudi register, ven jim vrže seznam; kaj je inštalirano in tudi kaj je kdarkoli tudi BILO. Z markerjem označijo programe za katere so pooblaščeni in ti določijo rok; do takrat in takrat nam dostavite prosim račune.

Originalni cd-jih jih nič ne zanimajo, samo računi. Pa če je staro 15 let.

Tako nekako.
No, tole mene zanima. A potem jim moraš dati tudi račune za npr. testne programe, ki jih potem ne uporabljaš več in vržeš ven?
evil.gif