BSA pritiska

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
bi rekel, da je 25€ obračunska postavka, če je polovico od tega za bruto plačo je že dobro...

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Alternativa:

http://www.cgsplus.si/Default.aspx?tabid=1794

mislim da bo maja izid.

Eno stranko sem lani kompletno prestavil na Bricscad, ko so hoteli menjati acad 2004 za novejše verzije. Do danes ni bilo nobenih pripomb, da kdo česa nebi mogel narediti (uporabljajo samo 2d). Za ceno ene acad LT licence dobiš 5 bricscadov, tu pa ni kaj veliko za razmišljat..

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
dobra tema, briscad bomo tudi mi pogledali...

25 do 30 € so pa verjetno obračunske ure, tudi mi jih tako tako računamo, konstrukter ima potem cca 10 € na uro bruto plačo pa ima da je srečen.

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:Nekaj podobnega, kot da bi izpopolnjevali kladivo ali pa lopato. Saj je možno.... prebarvaš štil na modro in gor napišeš 3dpower 2.0
bonk.gif
Saj te razumem... Potrebno pa je razumeti tudi drugo stran. Lopata in kladivo se slej ko prej izrabita pri resnem delu in moraš zaviti v trgovino. Zlomka, sw pa se ne bo izrabil, čeprav če si kolikor toliko resna firma nekaj moraš delati na njem. Slej ko prej bo kdo našel kako resno luknjo na njem in moraš narediti patch, ki pa ga boš bolj težko računal. Zato pa nove verzije, ki so za povprečnega uporabnika v večini primerov povsem nepotrebne. Ampak to lahko upravičiš in prodaš.

Kaj pa če se z "luknjo" v sw strinjaš? Uporabljam autocad+dodatke (vse licenčno!!!) pa se mi sesuje na nekaterih brezveznih zadevah. Ne glede na drago licenco, ki jo je frima plačala, se ta bug ne bo odpravil, razen če kupimo novo verzijo. Tam pa so lahko tudi novi bugi.

Če dam ponovno primerjavo z lopato: kljub temu, da jo uporablja ves svet, je nič kaj ne updejtajo. In nobeden ne pričakuje, da bo izumitelj naredil patch.
grin1.gif

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Alternativa:

http://www.cgsplus.si/Default.aspx?tabid=1794

mislim da bo maja izid.

Eno stranko sem lani kompletno prestavil na Bricscad, ko so hoteli menjati acad 2004 za novejše verzije. Do danes ni bilo nobenih pripomb, da kdo česa nebi mogel narediti (uporabljajo samo 2d). Za ceno ene acad LT licence dobiš 5 bricscadov, tu pa ni kaj veliko za razmišljat..

Vidim, da poznaš zadevo.
Imajo tudi kaj podobnega na vižo Civil3D? Rabim včasih tudi kako planimetriranje naredit...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
dobra tema, briscad bomo tudi mi pogledali...

25 do 30 € so pa verjetno obračunske ure, tudi mi jih tako tako računamo, konstrukter ima potem cca 10 € na uro bruto plačo pa ima da je srečen.

Članek, ki lepo opiše potencial podjetja s takšno urno postavko:
http://www.finance.si/336413/Razlog-zakaj-vam-ne-dam-slu%C5%BEbe

V konkurenčnem okolju gospodarstva težko prodajaš storitve za boljšo
urno postavko, kar pomeni, da ti ostane le prodaja storitev "prijateljem"
ali zmanjšanje stroškov podjetja, tudi na račun programske opreme. Kljub
temu potrebuješ za delo najnovejšo programsko opremo, da sploh lahko
konkuriraš sivemu trgu in tistim, ki delajo po izvenstandardnih pogojih.

uf-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
glavni problem je tukaj sivi trg in državna regulacija oz. inšpekcija tega.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:

V strojništvu je itak nor kanibalizem, kjer domači fušarji in fušarčki na polproizvodih od računalnikov in z ukradeno programsko opremo za 10EUR ali manj na uro spodkopavate lastne firme, ki potem niti 30EUR na uro ne morejo iztržit na trgu. Pa je cca 35EUR na uro hud minimum, da sploh stroške pokriješ.

Ponavadi konstrukterji delajo projekte znotraj firm ( orodja, priprave, ....)

Kar dvomim, da lahko popoldne nevem kako konkuriraš firmi (še posebaj "lastni" razen, da kakšnemu ekscentriku ki včeraj v gostilni slišal za 3d kake načrte stare prerisuješ.

Pozna, kdo firmo, ki konstruiranje ponuja kot storitev v Sloveniji?
confused-1.gif

Audax je imel Paragon se mi zdi, pa je na koncu tisti ki je vseskupaj vodil pogruntal, da lahko gre na svoje.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ne, popoldne ne moreš konkurirat, ker rišeš za recimo 10 € na uro
wink-1.gif
brez davkov in prispekov.

dosti je tega, precej več pa je takih in drugačnih "sp"jev... ampak za samo storitev konstruiranja je potrebno delat s tujino, tukaj ti noben ne bo plačal 200 € za 5 ur tovrstnega dela
wink-1.gif

A iščeš CAD konstruiranje?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.307
822
113
kako ne dosežete 40€/uro bruto? a lahko nekdo poda en primer nekega izdelka v cadu in pa čas, ki ga potrebuješ za izdelavo in pa ceno za kateri projekt prodaš. pa simpl primer, ne nekih velikioh projektov, da si vsaj mal predstavljam, zakaj risarji tok jambrajo.

lp