BSA pritiska

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
če pravi da rabi 1x na dva tedna. Zdej pa ti kupi 25 tedenskih vinjet ali pa 1 celoletno. Kaj te ceneje pride?
smile-1.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
No pa še en primer pri meni...
Photoshop sem uporabljal že od nekdaj. Ko sem odprl svojo firmo sem si namestil Gimp, čeprav sem photoshop rabil le nekajkrat na mesec. Pa bi še vedno raje imel photshop, ampak na koncu se vse navadiš. Če bo pa enkrat večja potreba po obdelovanju, si ga pa kupim.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vse črne programe imaš na virtualcu, ki se nahaja na zunanjem disku. Ko programe potrebuješ, disk priklopiš in mountaš virtualni disk.
cheer.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Je kdo izmed vas brihtej že kdaj dela z CAD/CAM/3D obdelavo na virtualcu (pa je vseeno kateri hypervisor je spodaj)? Pa da dela vsaj sp od spodobno, da ne rečem normalno?
Še celo VDI ponudniki za tako zahtevne programe priporočajo t.i. "blade PC" ali pa hypervisor na hostu z več močnimi grafikami, kjer lahko bypasaš grafiko neposreno v virtualca...
In vi bi take programe laufali na Virtual Boxu ali VMWare workstation/player...

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Je že potem boljše nabavit dodatn disk, pa met sistem gor, pa lepo na 3,5-bay dat ..

LP

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Še enkrat za tiste, ki ne berejo več kot dve vrsti globoko:

Tak podpis je bullshit. Ne pomeni prav ničesar, tega nisi dolžan podpisat in z BSA nisi niti dolžan komunicirat. BSA je privat firma. S temi stvarmi se lahko ukvarjajo inšpektorji in policisti, BSA pač ne. Lahko te prijavijo inšpekciji, kjer pa, upam, morajo nekako povedat, na podlagi česa sumijo, da uporabljaš nelicenčno opremo. To morajo seveda naredit po zakonu (good luck with that and wellcome to Nataša Pirc Musar )

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Sem kar vedel da se bojo tedenske vinjete omenjale. Tudi software se lahko placuje letno, mesecno ipd. Odvisno od softwara.

Mislim da je dobil ze vse odgovore:
- Placaj
- Zamenjaj z brezplacnim softwarom
- Zatezi strankam da posljejo v starih formatih
- Imej programe na crno
- Zapri firmo in se loti cenejse dejavnosti

mistique

Guru
16. jun 2009
14.085
1.888
113
Emona / Carnium
KSZ
Če povzamem zadevo, bi rekel, da: če si velika riba, se lahko zelo dobro izpogajaš za ceno licence. Če pa si nek, "es pe", pa boš poslovanje prilagodil stroškom licenc. Če karkiram: izbral boš drug software oz. boš imel doma pc, kjer bodo inštalirani piratski programi
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
KSZ
Če povzamem zadevo, bi rekel, da: če si velika riba, se lahko zelo dobro izpogajaš za ceno licence. Če pa si nek, "es pe", pa boš poslovanje prilagodil stroškom licenc. Če karkiram: izbral boš drug software oz. boš imel doma pc, kjer bodo inštalirani piratski programi
evil.gif

Ampak zakaj pa nobenemu 'es pe-ju' ne pade na pamet da bi imel piratskinprogram za vodenje poslovanja ampak ga lepo kupi in še posodobitve plačuje? Tu se lepo odraža dvoličnost...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ksz

kot so že drugi napisali, BSA je provat firma in nima NOBENIH kompetenc, in jih lahko vedno odsloviš ali pa pošlješ direkt v PM
drugo je tržna inšpekcija. pridejo, pogledajo, potrebuješ račune ipd jajca, če je vse ok je ok če ne plačaš kazen

sedaj pa me zanima, glede na to, da recimo potrebuješ zimske, ali pa letne gume za avto samo pol leta. a jih ukradeš ? a jih nekomu drugemu odmontiraš ? ali si jih izposodiš ? si najameš taxi ?
kako pa bi bilo če nekdo nekaj naroči pri tebi . 1 x. pa potem ne plača. saj je samo 1 x potreboval....
s takimi, da potrebuješ nekaj 1 x na 14 dni in je to pač potem predrago ne boš nikamor prišel.
kupi ali pa uporabi freeware.
ne !?
no potem nisi nič drugega kot navaden lopov
tako deluje poslovni svet. mi plačujemo licence za sw v 10 000 ih € letno recimo. lahko bi tudi vse ukradli. laho bi si tudi nekje na balkanu na bližnjem vzhodu kupili nekaj ton orožja pa se šli bančne roparje ali pa kaj podobnega. ampak to potem ni poslovni svet ampak mafija
Capish ?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.157
113
pubeci ste eni pametni..še enkrat..s večino software imamo licence, sploh s tistimi ki delamo "denar"... seveda ste tukaj sami čistuni ki poznate ne vem strojniško dejavnost v nulo in kako je z namenskimi strojniškimi programi. Če bi obstajal res univerzalni program ki vse to zmore, verjemi da se nebi jebali z drugimi programi. Glede freeconverterjev in ostalega..ja dela do neke mere, nato pa nekaj ne gre, in na koncu moraš zadevo rešit s pravim programom. (tega ti BTW noben ne plača)..
Zdaj pa še pametnjakoviči - kolk stane projktantska/konstruktorska ura? pa boš videl kako moraš tudi na softwaru šparat. Drugače pa, vsi ti novi prograi imajo ogromno balasta ki ga nikoli ne potrebuješ pa vseeno plačaš. Pri par licencah pa si ne moreš spogajat super skonto cene.

z kekci ki računajo postavitev winsov 70 € ne mislim debatirat (tak da tisti, ki se najde tu noter, lahko odje.be)..

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.307
822
113
Sajkek: če bi obstajal univerzalni program za to, ga najbrž tud ne bi kupu, ker bi bil predrag. Sicer ne vem kok stane projektantska/konstruktorska ura, ampak en SW za par jurjev si pa že lahko prvoščiš, če si projektant/dizajner/inženir. Æe pa res rabiš samo zato, ker ti stranke dajejo v novem formatu, ti pa maš starega, pa uporabiš piratsko vsake 14dni, stranke pa počasi skušaš navajat, da pošljejo v kompatibilni verziji z vašim SWjem.

Maš pa AutoCAD v več verzijah in cenah, tko da ni kot včasih samo ena verzija. Pa kaj ti to sploh razlagam, sej itak najbrž veš.

lp

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
EDIT: pozabil napisat "ker si zadnji"... odgovor je za en post prej.

Ali "denarja" ne morete delat, če 1x na 14 dni ne uporabite tega programa? Torej tudi ta denar potrebujete za delat denar
smile-1.gif

Kaj boste strankam zaračunali, je vaša stvar. Če se greste dumping na način, da nekomu, ki vam pošlje nekompatibilne podatke, ne zaračunate konvertiranja, je vaša poslovna odločitev.

V strojništvu je itak nor kanibalizem, kjer domači fušarji in fušarčki na polproizvodih od računalnikov in z ukradeno programsko opremo za 10EUR ali manj na uro spodkopavate lastne firme, ki potem niti 30EUR na uro ne morejo iztržit na trgu. Pa je cca 35EUR na uro hud minimum, da sploh stroške pokriješ.

Nasvet: na spletno stran vsem, ki hočejo z vami delat, napišete svoje pogoje: "Sprejemamo naslednje formate:... Konvertiranje vseh ostalih formatov stane XX€". Poiščeš človeka, ki ima licenco za program, mu daš zadevo v konverzijo, mu to plačaš in stranki zaračunaš.

Če nimaš take tržne pozicije (jooj, potem pa ne bom cenejši kot domači fušarček) premisli, kaj pa lahko stranki več od domačega fušarčka ponudiš.

Ampak to je že stvar poslovne politike lastnika firme v kateri delaš (al pa tebe, če si ta lastnik).

Nazadnje urejeno:

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Vse črne programe imaš na virtualcu, ki se nahaja na zunanjem disku. Ko programe potrebuješ, disk priklopiš in mountaš virtualni disk.
cheer.gif

Uporabljaš? Lahko kaj več napišeš? Lahko tudi privat.

Če se lahko tudi jaz potožim. Na k.... mi gredo vedno nove verzije, ki so malo pofrizirane, v osnovi pa gre za 20 in več let stato tehnologijo, ki nam jo drago prodajajo.
Nekaj podobnega, kot da bi izpopolnjevali kladivo ali pa lopato. Saj je možno.... prebarvaš štil na modro in gor napišeš 3dpower 2.0
bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:Nekaj podobnega, kot da bi izpopolnjevali kladivo ali pa lopato. Saj je možno.... prebarvaš štil na modro in gor napišeš 3dpower 2.0
bonk.gif
Saj te razumem... Potrebno pa je razumeti tudi drugo stran. Lopata in kladivo se slej ko prej izrabita pri resnem delu in moraš zaviti v trgovino. Zlomka, sw pa se ne bo izrabil, čeprav če si kolikor toliko resna firma nekaj moraš delati na njem. Slej ko prej bo kdo našel kako resno luknjo na njem in moraš narediti patch, ki pa ga boš bolj težko računal. Zato pa nove verzije, ki so za povprečnega uporabnika v večini primerov povsem nepotrebne. Ampak to lahko upravičiš in prodaš.
Bomo videli, kaj bo prinesla oblačnost. Ne dvomim, da sw as service za povprečnega uporabnika ne bo nič kaj ceneje. Nihče ne planira nižanja dobička. Bo pa mogoče malo bolj ugodno za občasnega uporabnika.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.157
113
hudo zgleda, mi itak dalamo na 3d programih 4 leta starih licenčnih, kot že povedano, da si ne bo kdo kaj pretegnil...pritiska pa verjetno MS preko BSA.....

Smo firma z več zaposlenimi in nismo nek mali SP.

Ura konstruiranja je od 25€ dalje pa do 35€ za najbolj zahtevne stvari, več na našem balkanskem trgu ne dosežeš. AT DE plačuje cca 55 € naprej se mi zdi, odvisno za kakšno stvar gre.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Ura konstruiranja je od 25€ dalje pa do 35€ za najbolj zahtevne stvari, več na našem balkanskem trgu ne dosežeš. AT DE plačuje cca 55 € naprej se mi zdi, odvisno za kakšno stvar gre.
a lahko vprašam ker me zanima: Je ura konstrukterja 25 € neto plače, 25 € bruto plače, ali 25€ + DDV urna postavka storitve ki se izstavi naročniku ? (cena servisne ure avtomehanika je cca 40-60€ od oka)